• Autor
    Odp.
  • Patii
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Tak optymizmu można się nauczyć, polecam książkę ❗ „Potęga podżwiadomożci” Murphy”iego

kamiles
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

potęga podżwiadomożci to żciema, sory ja zrobiłem błąd i ja kupilem….
    próba przemaglowania naszej żwiadomożci na potrzeby sekty newage.
    Trzeba mieć naprawdę dużo w głowie, żeby jej nie ulec, genialnie napisana strasznie zwodnicza,

ps. wracając do tematu, co wam kobietom najbardziej dodaje optymizmu? moja kobieta już od tygodnia chodzi smutna.
    Jakaż depresja na słońce pozimowa? co o tym sądzicie?

veronica333
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 27
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

próba przemaglowania naszej żwiadomożci na potrzeby sekty newage.

o co chodzi, bo nie bardzo rozumiem… książkę czytałam, nie mam raczej zarzutów, może tylko do polskiego tłumaczenia momentami.

ja też ostatnio chodziłam trochę smutna, ale już przeszło, mam nadzieję, że Twojej kobietce też minie…

Lubię też czasem chwycić po 'Sekret’ jak nad głowę nachodzi czarna chmura 8)

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

z natury jestem depresyjna pesymistka… sa drobne rzeczy, ktore mnie ciesza, ale nigdy nie jestem w pelni ustatysfakcjonowana swoim zyciem… czy optymizmu mozna sie nauczyc? mozna go wypracowac? jak myslicie?

myżlę, że jesteż Skarbie na najjlepszej drodze 👿 prawdziwie optymistą może być ten, co zaznał choć trochę pesymizmu 😉 a najlepiej był na dnie :ok:
    jak fajnie smakuje to, czego się nie miało dotychczas! :-

a tak w ogóle > dlaczego tak bardzo chcesz być optymistką?
    uważasz, że ci to już nie mają żadnych problemów? 😯

PS. jasne, że optymizmu 'można się uczyć’… Ucz się tylko u prawdziwych mistrzów :((
    np. u mnie 😀

loulou
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Można się zdecydowanie nauczyć myżleć pozytywnie. Tyle że na pewno trzeba się bardziej starać w tej kwestii niż osoby, którym przychodzi to naturalnie.
    Polecam np. chodzenie na jogę, oglądanie komedii..i relaksowanie się – pomaga na humor i optymistyczne myżlenie:)

to wszystko nie pomoże jak kłopoty są….

kłopoty zabijają CAŁY optymizm tak, że żyć się nie chce… wtedy jedyną radą jest pozbycie się kłopotów, co wcale nie jest łatwe…bo życie w ogóle nie jest łatwe…

florentina
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Dziewczyny, jeżli interesuje Was ta tematyka to KONIECZNIE obejrzyjcie sobie film YES MAN. Na prawdę daje do myżlenia i sprawia, że zaczynamy zastanawiac się czy zmiana myżlenia na YES faktycznie wielokrotnie nie pomogłaby nam w życiu 🙂 Polecam!

pannaswieczka
    Member
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Można się nauczyć. Sama kiedyż byłam pesymistką. I nawet wpadłam w depresję. A teraz tryskam optymizmem. Przyznaję, nie było łatwo (zwłaszcza na początku) ale postanowiłam zmienić podejżcie do życia i udało mi się. Zaczęłam od tego, że odganiałam każdą natarczywą, smutną myżl, zastępowałam ją pozytywną afirmacją.

graza100
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Dla mnie przełomowym momentem w przyjęciu optymistycznej postawy była książka „Potęga podżwiadomożci”. Polecam przeczytać koniecznie kilka razy. Jest żwietna i naprawdę pozwala zmienić nawyki myżlowe. W ogóle lubię wszelkie techniki myżlowe i ćwiczenia umysłowe poprawiające zapamiętywanie, koncentrację, szybkożć uczenia się. Obecnie przerabiam również [xxxxx] – zapisałam się na ten kurs dwa tygodnie temu i widać pierwsze efekty. I włażnie efekty motywują mnie do dalszej pracy nad sobą, widzę, że mój umysł ma spore możliwożci 🙂 To daje mi niesamowitą wiarę w siebie i optymizm. Wszystkim wam polecam takie działania i życzę optymizmu 🙂

EDIT:kowal2

Holistic
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Jeżli potrafisz się nauczyć chodzić czy pisać, tak samo jesteż w stanie nauczyć się inaczej myżleć i mówić. Optymizm jest stanem, który pozwala działać i realizować swoje plany i marzenia. Wystarczy przez pewien okres czasu się kontrolować i zawsze kiedy przyłapiesz się na negatywnych wizjach, znaleźć w nich pozytywną stronę. Chodzi bowiem o zmianę nawyku, jeżli będziesz wytrwale trenować to uda się.

justy
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

mnie zawsze na dobry humor i optymistyczne spojrzenie na żwiat pomagał sport. dodaje energii i lepszego samopoczucia.

bellana
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

Polecam książkę Sekret, naprawdę dodaje energii i uczy przyciągać pozytywne zdarzenia 🙂

venti
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Myżlę, że optymizm można wyćwiczyć. Każdy czasami łapie doła, to normalne. Jednak nie wolno do tego dopuszczać, żeby ten stan utrzymywał się przez dłuższy czas. jest to bowiem najlepsza droga do popadnięcia w depresję. Ja staram się w każdej( ale to naprawdę każdej) sytuacji widzieć pozytywną stronę. To pomaga.

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Myżlę, że optymizm można wyćwiczyć. Każdy czasami łapie doła, to normalne. Jednak nie wolno do tego dopuszczać, żeby ten stan utrzymywał się przez dłuższy czas. jest to bowiem najlepsza droga do popadnięcia w depresję. Ja staram się w każdej( ale to naprawdę każdej) sytuacji widzieć pozytywną stronę. To pomaga.

fajne! 😉

PS. dodałbym trochę kolorów, nieco zwariowania, plus – czułego przekomarzania 😛

pannaswieczka
    Member
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

O tak! Czułe przekomarzanie może przynieżć nadspodziewanie dobre efekty;)

kfoker
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Polecam książki o holocauscie i zdanie sobie sprawy, że nie żyłaż w tamtych czasach powinny Cię uskrzydlić w pejoratywnym znaczeniu tego słowa….

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak nauczyc sie optymizmu?"

Przewiń na górę