- AutorOdp.
- 25 maja 2007 at 19:17
jak się malujecie na codzień może jakiż makijaz ciemnijeszy jasniejszy a moze same rzesy tylko podczernione tuszem jak u mnie czasami jak mam wiecej czasu to maluje sobie gorna powieke czarna kredka ale rzaadko to robie zwykle tylko tuszem czarnym rzęsy:)
25 maja 2007 at 19:25hm.. ja sie codzinnie malauje max zajmuje mi to 15 min.. i maluje cianiami gorna i dolna powieke kolory jakie rozne mam palete 24 kolorow wiec zalezy na co mam ochote i do tego tusz czarnu i podkreslam czarna kredka oczy tzw kocie..
25 maja 2007 at 19:28no to szybko sie uwijasz 🙂 mi same rzesy czarnym tuszem tez gdzies wychodzi 15 minut dla mnie to bardzo duzo ale ja lubie miec bardzo wydłuzone rzesy
25 maja 2007 at 19:31ja tez… biore male lusterko i daje je tak bym widziala dobrze rzesy od dolu i nakladam z 2-3 warstwy 🙂
25 maja 2007 at 19:34to tak smao ja:PP 2 3 warstwy jak widze ze juz sa dosc pogrubione iw ydłuzone wtedy dożc:PP lubie miec widoczne rzesy fajnie to dla mnie wyglada ale i tak uwazam ze za długos ię maluje :PP to gdzies powinno trwac 7 10 minut a nie 15 ale my kobiety jak chcemy ładnie wygladac musimy duzo czasu spedzac przed lusterkiem:D
25 maja 2007 at 19:39o tuszu moge zapomniec – jetsem uczulona na trawy. te wlasnie pyla kwitna czy co tam im sie dzieje. oczy mnie swedza i lzawia. makijaz na oku podraznialby jeszcze bardziej.
pluid to jak w roku 5 razy uzyje to jest wszystko 🙁
w lato to praktycznie wogole sie nie maluje bo mi goraco i slywa po mnie makijaz
w reszte por roku to tusz czarny, jakis cien (fiolet,braz), czasem kredka, roz (sporadycznie)
usta nivea rozowawszystko razem z uczesaniem zajmuje mi jakies 5 minut
a to dlatego ze pewnie robie to nieumiejetnie i efekt nie jest zbyt efektowny
25 maja 2007 at 19:40no u mnie 15 min to maxymalnie…
lubie tez na oczy polozyc podklad bo sie dluzej cienie trzymaja…27 maja 2007 at 09:01Mi malowanie zajmuje ok. 15 min. Używam ciemnego srebrzysto-czarnego cienia, czarnego tusza i czarną kredką obrysowuje dolną powiekę. Lubię mocno podkreżlić oko, czuję się wtedy atrakcyjniejsza, bo gdybym się nie malowała to moje rzęsy były by bardzo jasne i nie wyraźne 😕
A na usta nakładam szminkę nivea truskawkową 😀
Żadnych pudrów, fluidów itp. bo nie umiem tego nakładać równomiernie a poza tym mam jasną karnację,więc to bez sensu…27 maja 2007 at 11:04Mnie makijaż zajmuje 30-35 minut
Najpierw kłade baze pod podkład,następnie podkład,zazwyczaj jakież cienie (choc nie zawsze) cienie najczężciej w tonacji złota lub jasnego brązu,i tuszuje rzęsy powoli i starannie uwielniam miec je wydłużone na max i na koniec na twarz i dekkold jakiż puderek opalizujący…27 maja 2007 at 20:12a ja wstaje rano myje zęby, myje twarz, smaruje kremem, związuje wlosy – calosc trwa max 6 min
oczywiscie + sniadanie i kawa
+ ubranie sie
+ wrzucenie wszystkich potrzebnych p****ół do torby:D:D
27 maja 2007 at 20:36Ja tam łazience spędzam 15 minut, co zawiera umycie się, umycie zębów, uczesanie i umalowanie.
A w skład malowania wchodzi tusz i to i tak sporadycznie bo alergie mam wiec oczy mi łzawią, do tego mam je chore więc wszelkie tusze, kredki itp itd odpadają ,chyba ze mnie nie uczulają to wtedy luz. W sumie moje umalowanie się opiera się na tym że maluje usta pomadką, a potem błyszczykiem. 🙂Warto wspomnieć o tym, że uwielbiam kupować nowe błyszczyki i szminki 🙂
28 maja 2007 at 05:46a ja szminki nie potrafie sobie dobrac. kiedys wydawala mi sie taka ladna kupilam a w domu jak sie umalowalam to mama powiedziala ze jak marchewa wygladam. zreszta tak samo jak z fluidem. albo za rozowy a ostatnio to taki jasny ze wygladam jak trup.
a swoja droga jak sie umalujecie . na noc oczywiscie umyjecie to na drugi dzien nie macie syfow na twarzy po tej tapetce?6 czerwca 2007 at 17:26A ja kosci policzkowe lekko pudruje i odaje rozu (ale minimalnie!!)
nastepnie oczy czarna kredka -dookola oka ale po wewnetrznej czesci oka, oraz na dole mocniejsza kreska takze czarna:P mam nadziej ze zrozumialyscie 😀 😀 😀
no i oczywiscie wytuszowane na czarno rzesy 🙂
szminki w ogole nie uzywam, bo nie lubie
nie wiem dlaczego blyszczyk na moich ustch dlugo sie nie blyszczy..moze niesiwadomie „oblizuje” usta, dlatego uzywam tylko wazelinki kosmetycznej zeby usta byly odzywione i nie wysychaly… 🙂
11 czerwca 2007 at 08:29Ja maluję się w naturalnych kolorach. Brzoskwiniowy i beżowy cień do powiek, obowiązkowo delikatna kreska na dolnej powiece i tusz na rzęsach. Usta delikatnie pociągnięte błyszczykiem.
11 czerwca 2007 at 11:14Mój makijaż zajmuje mi 30 min w sutuacji kiedy baaardzo się spiesze 🙂 nakładam trozkę podkładu(musze się maźnąc chociaż trochę,bo czułabuym,ze czegos mi brakuje),korektor,biały perłowy cień do powiem(czasem beżowy lub brązowy,ale biały jest najbardziej neutralny i ładnie sie mieni),czarny tusz do rzęs (ale tylko na górnych rzęsach,bo malowanie dolnych rzęs uwydatnia zmęczenie,a ja jestem wiecznie zmęczona),róż na policzki (w kolorze brzoskwiniowym),odrobina pudru w strefie T,brwi podkreslam beżowym cieniem do oczu,na usta nakładam różowy błyszczyk i gotowe 😀
- AutorOdp.