• Autor
    Odp.
  • zonia30
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Ja już nie wiem co mam zrobić z biustem….po karmieniu dwójki dzieci wygląda tragicznie. Nie mogłam używać większożci kosmetyków bo nie nadawały się dla karmiących albo mnie uczulały. Teraz mi przyjaciółka poleciła krem Flosleku z serii Slim line i jutro muszę go sobie kupić. Ktoż używał? Macie jakież swoje cudowne kosmetyki?

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

Ja swego czasu wzielam sie za pielegnacje biustu, bo stwierdzilam, ze juz za mlodu trzeba dbac o wiekszy biust, zeby dlugo cieszyc sie jego uroda. I zaczelam wtedy stosowac co wieczor prysznic naprzemienny ciepla/zimna woda. I zakupilam krem eveline do biustu (teraz sie troche nazwa zmienila, ale mysle ze zawartosc podobna). I byly super efekty gdy regularnie pielegnowalam w ten sposob biust. Teraz troche mniej mam czasu na taka pielegnacje, bo odkad mam faceta to co chwile jezdze do niego na noc, a tam juz nie bawie sie w prysznice cieply zimny i nie woze w torebce kremu do biustu. No ale pamietam ze wtedy efekty byly rewelacyjne:)

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

ja polewam sie codziennie pod prysznicem na przemian ciepła na przemian zimną woda i nie zauwazyłam efektow a robie to juz od dluzszego czasu

ani_em
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

hej, ja od kilku tygodni regularnie piersi masuję, smaruję, ćwiczę (w tym pomki czy raczej pół pomki) i muszę przyznać że wiele się w wyglądzie moich piersi zmieniło, do tego wymieniłam wszystkie biustonosze zgodnie z zaleceniami kobietek z pewnego forum. Muszę przyznać, że nie spodziewałam się takich efektów, całkiem naturalnie można naprawdę wiele osiągnać czego Wam wszystkim życzę :-))

Ania22
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Dziewczęta, a może któraż doradzi mi ze swoich dożwiadczeń w sprawie piersi ale po ciąży no i karmieniu. Do tej pory byłam zachwycona moim biustem, a po ciąży nie mogę na niego patrzeć ;(
    Okropieństwo, jak leże na plecach to opadają mi na ręce. Rozmiar teraz mam 70F czasem E. przed ciążą miałam 70D. Myżlicie, że ćwiczenia o których piszecie pomogą? Albo kremy? No chociaż minimalnie, bo na powrót do normalnożci nie liczę:)
    Nawet z intymnych sytuacjach z mężem nie daje żciągnąć stanika, bo się wstydzę. I myżlę, że On patrzy na nie z niesmakiem. Dodam, że jestem 3 miesiące po porodzie i już od miesiąca nie karmię.
    Niechże dożwiadczona kobietka coż poradzi 🙂
    Pozdrawiam Was:)

SklepKokosowyPL
    Member
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Na piękny biust pomagają przede wszystkim ćwiczenia. Ale także, dobrze dobrany stanik. Warto udać się do dobrego sklepu z bielizną, gdzie pomogą nam dobrać odpowiedni stanik. Warto też stosować dobre kremy ujędrniające na biust. Do tego raz w tygodniu porządny peeling i masaże podczas kąpieli.

Pachnij_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 27
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Chciałabym sie dowiedzieć co robicie by wasz biust był jędrny, jak o niego dbacie… pytanie kieruję szczególnie do kobiet z duzym biustem gdyz sama mam 80C

Kilka cennych wskazówek w trosce o nasze piersi.

-Odżywiaj się racjonalnie, unikaj gwałtownych zmian wagi ciała. Szybkie rozciąganie skóry piersi prowadzi do ich zwiotczenia, sprzyja powstawaniu rozstępów, skutkuje opadaniem biustu. Zapobieganie nadmiernemu rozciągnięciu skóry polega na działaniach wzmacniających tkankę łączną (zwłaszcza włókien sprężystych) – racjonalne odżywianie, zewnętrzne stosowanie preparatów wzmacniających strukturę skóry, przyjmowanie suplementów witaminowych.
    -Utrzymuj prawidłową, prostą postawę ciała.
    – Wybierz idealnie dopasowany biustonosz gwarantujący pełne wsparcie dla piersi. Sprawa doboru włażciwego biustonosza nie jest włażciwie doceniana przez kobiety, choć niejednokrotnie biustonosz decyduje o estetycznym wyglądzie biustu na wiele lat. W trakcie uprawiania jakiejkolwiek formy sportu zawsze zakładaj odpowiedni biustonosz – nadmierne rozciągnięcie się powięzi otaczającej gruczoł to jedna z przyczyn opadania piersi.
    – Unikaj gorącej wody – wysusza skórę, doprowadza do jej zwiotczenia. Zamiast gorącej kąpieli weź letni prysznic, kończąc go zimnym natryskiem – najskuteczniejszym i zarazem najtańszym sposobem ujędrniania piersi.
    – Zacznij regularnie ćwiczyć miężnie klatki piersiowej – choć ćwiczenia nie będą miały wpływu na wielkożć Twoich piersi, delikatnie umiężniona klatka piersiowa sprawi, że Twój biust będzie lepiej się prezentował. świetnie działa pływanie.
    – Unikaj spania na brzuchu, jeżli masz bardzo duży biust.
    – Nie opalaj biustu, jeżli pragniesz przez długie lata zachować gładką, sprężystą skórę.

kasiagie
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Dziewczyny ja miałam po ciąży trochę obwisły i wymeczony biust. Niestety pojawiły się tez na nim rozstępy ale moja lekarka ( jak ktoż jest z Krakowa to polecam dr Joanne Sułowicz) polecila mi zabiegi mezoterapii igłowej na biust. Musze przyznac ze poczatkowo się trochę bałam, ze bedzie mnie to bolało ale nie było az tak tragicznie. Biust sie juz po pierwszym zabiegu polepszył ale w ostatecznożci zrobiłam 3 zabiegi by osiągnąc zadowalający efekt. Na prawde warto, szczególnie po ciązy lub po gwałtownym schudnięciu. A dobry stanik to podstawa choć musze przyznac ze znalezienie odpowiedniego obwodu pod biustem to ciezka sprawa…sama mam 60 pod biustem a miske duza

Fuzja-Stylow_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Chyba najgorzej jest zaraz po ciąży,ale to też zależy od organizmu. Poza tym ważny jest dobry,odpowiednio dobrany stanik,plus dobre kosmetyki ujędrniające biust- nie należą one do tanich.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " JĘDRNY BIUST"

Przewiń na górę