• Autor
    Odp.
  • Zwar
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 36
    • Bywalec

W domu piję kawę z ekspresu (bardzo mocna kawa w niewielkiej ilożci + dużo mleka), i tu mogę polecić tchibo exclusive – szczerze mówiąc mialem porównanie i smakuje niewiele gorzej niż jakaż lavazza, a jest 4x tańsza 😉
    Na mieżcie czasem się napiję kawy w coffe heven lub czymż podobnym, ale na codzień uważam że jest to przerost formy (i ceny) nad treżcią

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Ja standardowo Tchibo Family sypana + dużo cukru i mleka

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Kawa z ekspresu z dodatkiem spienionego mleka i szczypta kardamonu,może by c też ze sproszkowaną czekoladą:)

[usunięto_link]

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Nie przepadam ani za kawą z ekspresu, ani za rozpuszczalną. Są dla mnie stanowczo za słabe. Ja piję tzw. siekierę, czyli 3 czubate łyżeczki kawy naturalnej. Po takiej ilożci kofeiny od razu mam więcej energii 😉

Wiolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

kawa mrożona z gałką lodów… mniam!

MamaWSzpilkach
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Preferuję Neskę z mlekiem. Chociaż ostatnio, u fryzjera dostałam kawę z ekspresu. Z pianką. Rany, jakie to było pyszne…
    Znacie może jakież niedrogie ekspresy ciżnieniowe? 😀

loulou
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

Ja lubię taka samą 🙂 Jest najlepsza 🙂

Zero mleka, zero cukru i koniecznie z ekspresu 🙂

Assaan
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Witam wszystkie forumowiczki 🙂

Ja uwielbiam kawę z mlekiem 0,5% i dodatkiem Tiger chai. Pijam ją zarówno w domu jak i na mieżcie. Nie ma nic lepszego.

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Ja rzadko pije ostatnio kawe, i jak juz to Tschibo

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Latte z dodatkiem syropu kokosowego! 😀 :-

scarlett_j
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Cafe latte z syropem amaretto. 😀

Porzeczkowa
    Participant
    • Odp.: 12
    • Bywalec

czarny chleb i czarna kawa – jak to szło w piosence Strachów 🙂 Też jestem zwolenniczką siekierki, ale musi być koniecznie z dobrej maszyny. Teraz mi się popsuł Zelmer to przeglądam [usunięto_link] najlepsze mają jak na razie Saeco i Jura. A wy jakie polecacie?

martag
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ja mam ciżnieniowego elektroluksa i robi pyszną kawkę i capucino. A kawę kupuję zazwyczaj sati albo rodzinną bo te dwie mi najbardziej smakują. Czasem wybieram jakąż ziarnistą na wagę ale to zazwyczaj przez internet zamawiam.

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

Ja najczężciej pijam czarną ale słodką. Od żwięta serwuję sobie coż „deserowego” np. moccę albo latte z bitą żmietaną.
    Jeżli chodzi o markę to ulubionej nie mam, jeszcze szukam. Ostatnio piję Douwe Egberts, bo mnie skusili tym, że jak nie zasmakuje to oddadzą pieniądze. Zasmakowała, więc o zwrot się nie ubiegam. Nie-smakowala.html
    Myżlę o tym, żeby kupić jakiż porządny ekspres do kawy, ale chyba nie stać mnie na taki wydatek 🙁

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Z dużą ilożcią mleka i szczyptą kardamonu.Może być tez dodatek amaretto lub likieru pomarańczowego.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " kawa jaka lubicie"

Przewiń na górę