- AutorOdp.
- 28 listopada 2010 at 23:09
W domu piję kawę z ekspresu (bardzo mocna kawa w niewielkiej ilożci + dużo mleka), i tu mogę polecić tchibo exclusive – szczerze mówiąc mialem porównanie i smakuje niewiele gorzej niż jakaż lavazza, a jest 4x tańsza 😉
Na mieżcie czasem się napiję kawy w coffe heven lub czymż podobnym, ale na codzień uważam że jest to przerost formy (i ceny) nad treżcią30 grudnia 2010 at 13:45Ja standardowo Tchibo Family sypana + dużo cukru i mleka
30 grudnia 2010 at 18:02Kawa z ekspresu z dodatkiem spienionego mleka i szczypta kardamonu,może by c też ze sproszkowaną czekoladą:)
[usunięto_link]
4 stycznia 2011 at 11:54Nie przepadam ani za kawą z ekspresu, ani za rozpuszczalną. Są dla mnie stanowczo za słabe. Ja piję tzw. siekierę, czyli 3 czubate łyżeczki kawy naturalnej. Po takiej ilożci kofeiny od razu mam więcej energii 😉
21 stycznia 2011 at 11:24kawa mrożona z gałką lodów… mniam!
8 lipca 2011 at 13:27Preferuję Neskę z mlekiem. Chociaż ostatnio, u fryzjera dostałam kawę z ekspresu. Z pianką. Rany, jakie to było pyszne…
Znacie może jakież niedrogie ekspresy ciżnieniowe? 😀16 września 2011 at 10:04Ja lubię taka samą 🙂 Jest najlepsza 🙂
Zero mleka, zero cukru i koniecznie z ekspresu 🙂
28 września 2011 at 15:36Witam wszystkie forumowiczki 🙂
Ja uwielbiam kawę z mlekiem 0,5% i dodatkiem Tiger chai. Pijam ją zarówno w domu jak i na mieżcie. Nie ma nic lepszego.
28 listopada 2011 at 21:49Ja rzadko pije ostatnio kawe, i jak juz to Tschibo
29 listopada 2011 at 19:42Latte z dodatkiem syropu kokosowego! 😀 :-
11 stycznia 2012 at 16:23Cafe latte z syropem amaretto. 😀
12 stycznia 2012 at 14:22czarny chleb i czarna kawa – jak to szło w piosence Strachów 🙂 Też jestem zwolenniczką siekierki, ale musi być koniecznie z dobrej maszyny. Teraz mi się popsuł Zelmer to przeglądam [usunięto_link] najlepsze mają jak na razie Saeco i Jura. A wy jakie polecacie?
10 lutego 2012 at 22:54Ja mam ciżnieniowego elektroluksa i robi pyszną kawkę i capucino. A kawę kupuję zazwyczaj sati albo rodzinną bo te dwie mi najbardziej smakują. Czasem wybieram jakąż ziarnistą na wagę ale to zazwyczaj przez internet zamawiam.
10 czerwca 2012 at 19:00Ja najczężciej pijam czarną ale słodką. Od żwięta serwuję sobie coż „deserowego” np. moccę albo latte z bitą żmietaną.
Jeżli chodzi o markę to ulubionej nie mam, jeszcze szukam. Ostatnio piję Douwe Egberts, bo mnie skusili tym, że jak nie zasmakuje to oddadzą pieniądze. Zasmakowała, więc o zwrot się nie ubiegam. Nie-smakowala.html
Myżlę o tym, żeby kupić jakiż porządny ekspres do kawy, ale chyba nie stać mnie na taki wydatek 🙁11 czerwca 2012 at 12:40Z dużą ilożcią mleka i szczyptą kardamonu.Może być tez dodatek amaretto lub likieru pomarańczowego.
- AutorOdp.