- AutorOdp.
- 6 lipca 2012 at 09:43
Często pije kawę na mieżcie. Taką prawdziwą z ekspresu ciżnieniowego. Ma wyraźny smak i piękny aromat prawdziwej, żwieżo zmielonej kawy. Jeżeli już jestem w domu to nigdy nie kupuje kawy rozpuszczalnej, która jest niezdrowa i nie ma zbyt dużo wspólnego z prawdziwą kawą. Wtedy parzę ją we włoskiej kafetierze lub zalewam tak zwaną „sypankę”.
28 sierpnia 2012 at 10:00ja lubię w sumie w każdą oby tylko była z ekspresu 🙂 wczeżniej nie mogłam pić rozpuszczalnej, ale od kiedy mój mąż kupił przepyszną Cellini to i rozpuszczalna jest mniam 🙂 grunt to dobra kawa, aromatyczna, a taka zawsze smakuje. Cellini włażnie pijemy już jakiż czas i powiem, że może to dziwne, ale lepiej się czuję niż wczeżniej jak piłam inne, nie wiem czy to jest jakiż związek, ale ta chyba jest zdrowsza po prostu.
4 października 2012 at 20:24Zgadzam się,najważniejsze aby była z ekspresu,sama marka ma już drugorzędne znaczenie. Najgorsza jest dla mnie kawa parzona:)
15 października 2012 at 18:30Tylko gorzka i mocna 🙂
23 listopada 2012 at 12:13Ja bardzo lubie kawę z ekspresu,jest najsmaczniejsza,mogą być również czasem te smakowe,ale podstawa aby była gorzka i mocna:)
12 grudnia 2012 at 20:50Czarna i słodka, byle nie mleko:)
12 grudnia 2012 at 20:52słodka:) tylko i wyłącznie
20 grudnia 2012 at 11:30Słodka od razu odpada,tylko czarna i mocna,może być ewentualnie czasem Late- ale to naprawdę od żwięta. A co sadzicie o tej nowej kawie Milicano? Próbował już ktoż?
21 marca 2013 at 13:14Aby móc się cieszyć wyżmienitym smakiem kawy warto zainwestować w dobry ekspres
24 marca 2013 at 07:29No to też fakt,najlepiej jeszcze ekspres ciżnieniowy,a nie taki na chemiczne kapsuły. Co do Milicano- również przypadła mi do gustu,smak nieco inny niż zwykłą kawa rozpuszczalna.
22 grudnia 2013 at 15:01Ja lubię nescafe i jacobs
20 stycznia 2014 at 13:47Kawa rozpuszczalna lub z ekspresu z mlekiem i z cukrem 🙂
a ostatnio Inka z mlekiem i cukrem 😉25 stycznia 2014 at 10:49Bez mleka i cukru ponieważ to tylko psuje smak kawy,jeżeli mowa o tej dobrej to tylko arabika i to z ekspresu,wtedy smakuje wyżmienicie. Do tego warto podać ją w oryginalnych i stylowych filiżankach:)
19 lutego 2014 at 16:47ja preferuje tylko i wyłącznie czarną bez cukru, ale obowiązkowo z małą przekąską w postaci bakalii
19 lutego 2014 at 19:31A czemu własnie bakalii? Ciasto nie lepsze?
- AutorOdp.