• Autor
    Odp.
  • kleamea
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 40
    • Bywalec

U mnie też migrena musi być jakoż związana z hormonami, bo zawsze przychodzi razem z miesiączką. Niektórym kobietom też w ciąży migrena przechodzi słyszałam, włażnie przez hormony.
    My kobietki to mamy szczężcie z tymi hormonami, ehh 🙄

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

Zdrowe odżywianie może pomóc. Wyrzucenie ,niektórych słodzików też może pomóc.

kobieta_pilka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

U mnie wystarczy, że mężczyzna włączy mecz w telewizji i natychmiast pojawia się migrena. Nigdy nie przepadałam za stadionowymi gwizdami 😕 Ale cóż zrobić. Z reguły pomaga 90 minutowa kąpiel…

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

Ciekawe czy on ma migrenę jeżli ma chodzić po sklepach,albo randki? 😀

kleamea
    Member
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Ojj…mi kąpiel też pomaga :)) Tzn. jest miłym relaksującym dodatkiem. Byłam w końcu u neurologa… przepisał mi leki na recepte – sumamigren. Biorę tabletkę jak tylko coż zaczyna mnie pobolewać. Przy silnym bólu , kładę się na 10 minut, żeby proszki zaczęły działać. ale takie bóle zdarzają mi się już coraz rzadziej. Chyba leczenie powoli przynosi rezultaty:). Aha…i prowadzę ten dzienniczek migren, któraż z Was też? Neurolog mi mówił, że dużo osób już to stosuje.

Mamba_2008
    Member
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

Ja też borykam się z migrenami jeżli odpowiednio szybko nie zaaplikuje sobie mocnego żrodka przeciwbólowego to nic nie pomaga a ja słaniam się wtedy na nogach, razi mnie żwiatło i każdy najmniejszy dźwięk oraz wymiotuje 🙁 Niestety nie nauczyłam się jeszcze inaczej z tym radzić jak tabletkami. Ostatnio dowiedziałam się, że powodem moich migren może być podwyższony poziom prolaktyny. Niestety migreny są jednym z objawów takiego wysokiego poziomu tego hormonu, ale niestety na nich się nie kończy. 🙁

barrbarra
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Podobno dobrze jest od razu wypić herbatę z cukrem. Mi pomaga aspiryna przeciwmigrenowa i oczywiżcie standardowe postępowanie, czyli pogaszenie żwiateł, wyciszenie TV i leżenie. Na szczężcie w czasie ciąży tylko raz złapała mnie migrena, ale była na tyle słaba i krótka, że obyło się bez leków (wolałam pocierpieć trochę, ale nie narażać dziecka tym bardziej, że akurat aspiryny nie mogłabym wziąć tylko jakież inne leki, które mi na to nigdy nie pomagały).

barrbarra
    Member
    • Bywalec

U mnie się zgadza 🙂

barrbarra
    Member
    • Bywalec

Ehh, a mnie wczoraj migrena dopadła aż 2 razy – z samego rańca i tuż przed pójżciem spać – na szczężcie tak jak zazwyczaj nie była zbyt mocna i trzymała za każdym razem po ok. godzinie.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " migrena – łączmy sie w cierpieniu ;p"

Przewiń na górę