• Autor
    Odp.
  • mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

[usunięto_link]

tutaj macie:)

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Maaatko,żeby reklamę wycofywać,bo kilka kobiet się zbulwersowało… 🙄 przesada,zwłaszcza,że nie było w niej nic AŻ TAK niestosownego… 😕

zadra
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

tez jestem tego zdania.Kilka osob nie moze decydowac o tym co bedzie puszczane w telewizji a co nie.Jesli nie chce czegos ogladac to wylaczam telwizor i klade sie spac ewentualnie zmieniam kanal proste.Tymczasem w naszym kraju wszystko musi byc na odwrot. Co do reklamy to pisalam ze nie widziałam tej nowej wersji 🙂 o ta starą widziałam 🙂 ktos z waszych facetów zafundował sobie moze starter mobilkinga?

Divay
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

tez jestem tego zdania.Kilka osob nie moze decydowac o tym co bedzie puszczane w telewizji a co nie.Jesli nie chce czegos ogladac to wylaczam telwizor i klade sie spac ewentualnie zmieniam kanal proste.Tymczasem w naszym kraju wszystko musi byc na odwrot. Co do reklamy to pisalam ze nie widziałam tej nowej wersji Smile o ta starą widziałam Smile ktos z waszych facetów zafundował sobie moze starter mobilkinga?

jeszcze nie widziałam i szczerze powiedziawszy wątpię żeby któryż z moich znajomych zrezygnował z dobrych sieci dla takiego s****ławca

„Kilka osób nie może decydować…” jednak widzisz, nasz rząd jest najlepszym przykładem ze jednak może…

pluszak
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 38
    • Bywalec

hehe a to wam zapodam ciekawostke mojego faceta brat kupil mobilkinga:) wczoraj widzialam.juz doczepil sobie klucze do smyczy i ma brelok do kluczykow w aucie:) generalnie mi to nie przeszkadza ja go rozumiem chce miec tanio do wszystkich to kupil ich starter.w koncu tak naprawde co jest wazniejsze cena? czy jakas reklama?

i jeszcze mi sie przypomnialo.w koncu wycofali te ich reklamy czy nie? bo z tego co slyszalam mieli wycofac ale wczesniej piszecie ze sa jakies nowe ja bynajmniej nowych nie widzialam

mrowka
    Member
    • Zasłużony

niektóre kobiety bulwersuja sie ze ta reklama jest okropna ze mozemy robic to samo co faceci, to wez nos worek 50 kilowy poradzisz sobie? albo nie wiem co trudnego jeszcze robic gdzie potzreba duzo siły ahh kobiety

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

worek który waży więcej ode mnie odpada. ale w reklamie nie było worka. była za to strzelnica… a tam na przykład radzę sobie znakomicie. z odrzutem nie mam problemów-to nie kwestia sily. piły mechanicznej w ręku nie mialam, ale to na ktorą stronę drzewo się wali też chyba nie wiele ma z siłą wspólnego.

widzisz mrówka, nie chodzi tu o to, o czym napisałaż… chodzi o sposób przedstawienia i rodzaj przekazu…

mrowka
    Member
    • Zasłużony

wlasnie o to Tu chodzi oni podali takie przyklady ze my kobiety czesto nie nadajemys ie do robot ktorzy Oni robia, np ja podalam przyklad z workiem a jak Ci strzelnica dobrze idzie to ok dla Ciebie plus 😉
    kobiety pewnie tez sie zbulwersowaly dlatego ze tam takie ciala kobet byly pokazane (piekne ciala);)

no dobrze ale o sposob przekazu mówisz to co CI w tej reklamie nie pasuje? bo mi akurat wszytsko niczym sie nie bulwersuje i nie zloszcze bo mi tam nic nie przeszkadza a wrecz jest smieszna i nawet fajna:D:)

tygrysek
    Member
    • Maniak

ogólnie wyglądało to jak robienie z kobiet słodkich idiotek. cóż… nie wszystkie są takie.

a przykłady jakie podali? no wlażnie o to chodzi, że w tych ich przykładach kobiety sprawdzają się bardzo dobrze.

mrowka
    Member
    • Zasłużony

ja nie uwazam ze robia tam kobiety jako slodkie idiotki, po prostu czasami my kobiety nie umiemy robic to co mezcyzni, ja np nie wiem czy bym umiala sciac drzewa, ale zaraz pewnie mnie nazwiesz slodka idiotka:P

nie uwazam ze ta reklama cos zlego po prostu mi tam sie podoba i wogole tego nie rozumiem jak mogli ja zakaz bo niektorym kobietom sie nie spodobała

ForceRecon
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 506
    • Zasłużony

Czym się tu przejmować? Ile jest kobiet drwali, ile kobiet pracuje w warsztacie samochodowym?
    Wiadomo, wojsko otworzyło się na kobiety, w straży kobiety były już wczeżniej. Większożć zawodów męskich wymaga siły fizycznej i tylko dlatego tak mało kobiet w nich pracuje.
    Najlepszym rozwiązaniem jest skupić sie na wykonywaniu dobrze swojej pracy a nie przejmowanie się jakąż tam reklamą. Za dwa dni może być inna która wzbudzi podobne uczucia.

tygrysek
    Member
    • Maniak

@mrówka wrote:

ja nie uwazam ze robia tam kobiety jako slodkie idiotki, po prostu czasami my kobiety nie umiemy robic to co mezcyzni, ja np nie wiem czy bym umiala sciac drzewa, ale zaraz pewnie mnie nazwiesz slodka idiotka:P

nie uwazam ze ta reklama cos zlego po prostu mi tam sie podoba i wogole tego nie rozumiem jak mogli ja zakaz bo niektorym kobietom sie nie spodobała

mrówko, chodzi mi o to, że są też faceci, którzy nie potrafią żciąć drzewa. to nie są idioci. podobnie jak ty. a reklama? prostacka i mało wyszukana.

już to cytowałam… wiem: „bo ona nie ma wacka”… dziecinada…

Jollanta
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

reklama jest bardzo kontrowersyjna, ale kontrowersyjna w sposób jak najbardziej negatywny!!! Zastanawiam się tylko kto uważa że jest ona dobra bo najwięcej procent w tej ankiecie było przy odpowiedzi DOBRA.

oglądałam oststnio wywiad jakiegoż specjalisty z MobilKinga, że firma znalazła nisze rynkowa w postaci PRAWDZIWYCH MĘŻCZYZN i że nic poza tym ich nie obchodzi, nie obchodzi ich jakie sa komentarze bo reklama jest skierowana tylko do tych facetów prawdziwych. No ale jak dla mnie jest to reklama dla szowinistów a nie prawdziwych facetów, widać ja mam inną definicje prawdziwego mężczyzny:) na szczężcie

tygrysek
    Member
    • Maniak

czy to ten sam wywiad w którym ten włażnie koleż stwierdził że nie ważne jak mówią, ważne żEBY mówili? bo ja widziałam włażnie taki…

Jollanta
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

czy to ten sam wywiad w którym ten włażnie koleż stwierdził że nie ważne jak mówią, ważne żEBY mówili? bo ja widziałam włażnie taki…

być może i ten sam, ale chyba nie widziałam całego bo trafiłam przez przypadek na ten wywiad…

no dobra jest kilka zwariowanych reklam…głupich reklam w których nie wiadomo o co chodzi i jaki jest ich sens- przez to się je kojarzy, ale ta reklama poprostu pokazuje brak szacunku do kobiet i chyba zakorzenione w żwiadomożci męskiej poglądy, żę kobiety to się nadają tylko do niektórych rzeczy…najlepiej do rodzenia i wychowywania dzieci…prania gotowania sprzątania…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " MobilKing -> reklama kompromitująca kobiety"

Przewiń na górę