• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

z oddechem aż 0,5 litra? to strasznie dużo w porównaniu np. z moczem, który nota bene da się zauważyć…

postanowiłam sie zmuszać do tego picia 😉 dziż już prawie litr wody i jeden plusssz up za mną… jeszcze conajmniej litr mam zamiar wypić, nie wiem jak to zrobie, bo juz w tej chwili latam co chwilę do wc, mimo, ze staram sie pic stopniowo to mam wrażenie, ze ta woda tylko przeze mnie przelatuje

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

W wakacje to najlepiej widać na przykład na plaży. Gdzie często zastępują ludzie wodę piwem. Mężczyzna ważący ok 80 kg, grając w nogę na plaży przy 35 stopniach upału jest w stanie stracić nawet 4-5 litrów wody (o ile dobrze pamiętam:P). To daje do myżlenia 😛

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

A piwo nie nawadnia, tylko tym bardziej odwadnia i szpital jak nic…
    No ja ostatnio sporo wody w siebie wlewam, ale dietka tego wymaga 🙂 Jeszcze Plusssz Up’em zaprawiam, więc też co chwilę biegam do wc… Ale przyznam, że na serio dobrze się czuję przy takich ilożciach spożywanych płynów, więc nie będę narzekać 🙂

Dorota123
    Participant
    • Maniak

a na jakiej jesteż diecie? ja też to rozważam, bo ostatnio przybyło mi kilka nadprogramowych kilogramów… myżlę, że plusssz up mogłabym nadal pić, bo jest niskokaloryczny

patunia28
    Member
    • Zasłużony

No ja piję Plusssz Up’a 🙂 Jest to prawdopodobnie mój mały grzeszek, ale cóż 😉 A jestem na diecie dr. Dukana, tej proteinowej 🙂 Jestem bardzo ciekawa ile uda mi się zrzucić 🙂

Dorota123
    Participant
    • Maniak

też myżlałam o tym, ale wizja gotowania dwóch obiadów mnie przeraża, bo mój TŻ ani myżli o diecie, chociaż też by mu się przydało 😉 który już etap u Ciebie?
    a plusssz up ma mniej kalorii niż woda smakowa czy soki owocowe, wiec raczej nie powinien zaszkodzic diecie

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Nie musiałabyż gotować dwóch, bo można smaczne mięska robić i Twojemu tylko jakiż ryż lub ziemniaczki zafundować 🙂 A ja etap drugi 🙂
    No i całe szczężcie, że Plusssz Up ma tak mało 🙂

Dorota123
    Participant
    • Maniak

tylko, że smażonego czy pieczonego mięsa to w tej diecie nie ma, co? raczej gotowane, nie wiem czy byłby zadowolony z takiego obiadu, wybredny jest…
    póki co po prostu staram się ograniczyć porcje i nie jeżć po 18-ej, mam nadzieję, że zgubie ze 3-4 kg 😉 no i oczywiżcie zamiast wysokokalorycznych napojów, piję plusssz up i wodę…
    czy to będzie bardzo niedyskretne, jeżli spytam ile udało Ci się schudnąć na tej diecie?

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Przy zrzucaniu wagi pomocne są zimne napoje, dlatego warto wrzucac je na pare godzin do lodówki. Organizm musi dać cos z siebie żeby ogrzac te napoje do temperatury ciała więć oddaje energie w postaci kalorii…opłaca się. 😆

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Dorota – może być smażone, ale na teflonowej, bez tłuszczu 😉 Poza tym pieczone, grillowane, duszone – as you wish 😉 A na razie, mimo picia regularnie niby „zabronionego” plusssz up’a, zrzuciłam 3 kg. I na serio to widać, bo spodnie na mnie wiszą… Z zimnymi napojami to się zgadza, ale trzeba teraz na gardło uważać 😉

Dorota123
    Participant
    • Maniak

ooo… o tym nie wiedziałam…. od dziż tylko schłodzone plusssze up bede piła, w końcu i tak schłodzony smakuje najlepiej, ale ostatnio tego nie robiłam, bo i tak było mi wiecznie zimno

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Ja też mam ten problem, bo zmarzluch jestem 😛 Ale i tak wolę zimne napoje, więc akurat nie mam tego problemu i nie zastanawiam się czy zapasy plusssz up’a ulokować w lodówce czy gdzie indziej 😛
    Grunt, że nawet chłodniejszy prysznic, albo obniżenie temperatury w pokoju o 2 st. zmusza organizm do dodatkowego wydatku kalorycznego 🙂

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Grunt, że nawet chłodniejszy prysznic, albo obniżenie temperatury w pokoju o 2 st. zmusza organizm do dodatkowego wydatku kalorycznego 🙂

Oooo tego to ja nie wiedziałam, ale cóż człowiek się całe swe życie uczy…

Dorota123
    Participant
    • Maniak

od dziż zakręcam wszystkie kaloryfery, piję mrożoną kawę, mrożoną herbatę i mrożone hydrowitaminy 8)
    oby to tylko nie miało odwrotnego skutku, bo może wytworzę jakąż warstwę tłuszczu, żeby mnie grzał 😛

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Raczej mało prawdopodobne 😛 Jutro Wam napiszę dokładnie jak to tam jest z tym chłodzeniem, razem z podliczeniem, bo dziż już mi się nie chce najzwyczajniej w żwiecie 😛 Guarana z porannego plusssz up’a już nie działa, więc musicie mi wybaczyć 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nawadnianie organizmu"

Przewiń na górę