• Autor
    Odp.
  • werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Pisz patunia28 koniecznie:)

Tymczasem ja jutro już 9 dzień diety:))

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

postanowiłam do sylwestra zgubić 5 kg.. w 2 miesiące to myżlę, ze spokojnie się uda :)… jak Tobie idzie werkaa? pijesz jakiż suplement? ja chciałabym tego uniknąć, no moze poza plussszem up, bo to witaminy, a tych pewnie mi będzie brakować

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

włażnie o tabletkach łatwiej zapomnieć, takiej butelki nie da się przeoczyć, więc i o systematycznożć w tym przypadku łatwiej

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Ja piję co rano Actimincyl z takich malutkich buteleczek, tylko rozcieńczam go dodatkowo wodą.
    Do tej pory też miałąm trudnożc z systematycznym przyjmwaniem suplementów, ale o tych buteleczkach wprost nie da się zapomnieć. Do tego mam po nim mega powera.

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

ana – ja uwielbiam ten cytrynowy Plusssz Up, czyli z magnezem 🙂
    a co do zimna to proszę:

Wyobtaźmy sobie 70-kilogramowego mężczyznę o wzrożcie 1,70m wykonującego zawód wymagający żredniej aktywnożci fizycznej. Mężczyzna ten w normalnych warunkach spożywa i wykorzystuje około 2400 kalorii. Postarajmy się przeanalizować, gdzie i w jaki sposób wykorzystuje te kalorie.

– 300 kalorii wymagają codzienne działania organów odpowiedzialnych za funkcje życiowe.[…]
      – 700 kalorii służy zachowaniu naszego życia żrodowiskowego, to znaczy działalnożci fizycznej.[…]
      – 1400 kalorii, to znaczy ponad połowa całego zużycia, służy do utrzymania normalnej temperatury ciała, zbliżonej do 37stC, temperatury niezbędnej do przeżycia. Włażnie tutaj znajdujemy możliwożć, którą wykorzystamy do zwiększenia wydatku kalorii

[…]
    Jeżć jak najczężciej zimne dania […]
    Pić zimne napoje […]
    Ssać kostki lodu […]
    Chudnąć myjąc się […]
    Unikać przegrzanych pomieszczeń […]
    Przyjąć zasadę lżejszego okrywania się […]

Podsumowanie
    […]
    Wypicie 2 litrów wody o temp. 10stC –> 60 kalorii
    Ssanie 6 kostek lodu –> 60 kalorii
    Dwuminutowy prysznic w temp. 25stC –> 100 kalorii
    Obniżenie temp. pomieszczeń o 3stC –> 100 kalorii
    Pozbycie się podkoszulka, swetra lub kołdry –> 100 kalorii

SUMA 420 kalorii

Źródło: Dr Pierre Dukan, Nie potrafię schudnąć

Nieźle co? 😀
    Co prawda przykład jest na facecie, ale możecie sobie wyobrazić mniej więcej skutecznożć tego chłodzenia się 🙂

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Pomysł niezły, ale ciekawe ile kobiet zrezygnowałoby z kołdry i gorącej kąpieli 😛

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Kołdra niechętnie, ale gorąca kąpiel po pierwsze rozszerza naczynka krwionożne, po drugie sprzyja pojawianiu się cellulitu – warto więc chyba z niej zrezygnować;) Nie tylko dla zrzucenia tych kilku kilo, ale także dla zdrowia

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Co to to nie- kołdra zostaje ze mną:) Nawet kosztem utraty kalorii. TŻ musieliżmy nawet drugą kupić, bo bidaczka skutecznie jej pozbawiałam.

Mandarynka
    Member
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Podobno w zimę trzeba się również dobrze nawadniać – przez te mocno grzejące grzejniki, suche powietrze w mieszkaniach itp.. Słyszałyżcie coż o tym??co myżlicie?

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

no jasne, ze trzeba! suche powietrze wykańcza! ja to jeszcze nawilżacze mam w pokoju a i tak butelka wody u mnie stoi zawsze co by popijać

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

W okresach mroźnych nie trzeba spożywać tyle płynów co w okresie letnim.

Mandarynka
    Member
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Czytałam artykuł, że w zimę też trzeba się sporo nawadniać – po cerze widać, że w zimę jest bardzo sucha – mnie to przekonało.

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Czytałam artykuł, że w zimę też trzeba się sporo nawadniać – po cerze widać, że w zimę jest bardzo sucha – mnie to przekonało.

Poza tym to suche powietrze.. Ja staram się dużo pić zarówno latem jak i zimą. Aby nie mieć takiego suchego powietrza w mieszkaniu moczę ręcznik i kładę na kaloryfer, pomaga.

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Pić trzeba zawsze jednak zimą mniej.

Lovinlife
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Staram sie pic jak najwiecej, nie tylko wody w czystej postaci, ale tez herbaty, soki. Wiec razem wyjdzie z 6 szklanek. Ale wiadomo , ze 6-8 szklanek trzeba pic. A w lato jeszcze wiecej.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nawadnianie organizmu"

Przewiń na górę