- AutorOdp.
- 27 października 2009 at 23:21
Pisz patunia28 koniecznie:)
Tymczasem ja jutro już 9 dzień diety:))
31 października 2009 at 17:02postanowiłam do sylwestra zgubić 5 kg.. w 2 miesiące to myżlę, ze spokojnie się uda :)… jak Tobie idzie werkaa? pijesz jakiż suplement? ja chciałabym tego uniknąć, no moze poza plussszem up, bo to witaminy, a tych pewnie mi będzie brakować
31 października 2009 at 17:26włażnie o tabletkach łatwiej zapomnieć, takiej butelki nie da się przeoczyć, więc i o systematycznożć w tym przypadku łatwiej
1 listopada 2009 at 00:22Ja piję co rano Actimincyl z takich malutkich buteleczek, tylko rozcieńczam go dodatkowo wodą.
Do tej pory też miałąm trudnożc z systematycznym przyjmwaniem suplementów, ale o tych buteleczkach wprost nie da się zapomnieć. Do tego mam po nim mega powera.1 listopada 2009 at 17:19ana – ja uwielbiam ten cytrynowy Plusssz Up, czyli z magnezem 🙂
a co do zimna to proszę:Wyobtaźmy sobie 70-kilogramowego mężczyznę o wzrożcie 1,70m wykonującego zawód wymagający żredniej aktywnożci fizycznej. Mężczyzna ten w normalnych warunkach spożywa i wykorzystuje około 2400 kalorii. Postarajmy się przeanalizować, gdzie i w jaki sposób wykorzystuje te kalorie.
- – 300 kalorii wymagają codzienne działania organów odpowiedzialnych za funkcje życiowe.[…]
– 700 kalorii służy zachowaniu naszego życia żrodowiskowego, to znaczy działalnożci fizycznej.[…]
– 1400 kalorii, to znaczy ponad połowa całego zużycia, służy do utrzymania normalnej temperatury ciała, zbliżonej do 37stC, temperatury niezbędnej do przeżycia. Włażnie tutaj znajdujemy możliwożć, którą wykorzystamy do zwiększenia wydatku kalorii[…]
Jeżć jak najczężciej zimne dania […]
Pić zimne napoje […]
Ssać kostki lodu […]
Chudnąć myjąc się […]
Unikać przegrzanych pomieszczeń […]
Przyjąć zasadę lżejszego okrywania się […]Podsumowanie
[…]
Wypicie 2 litrów wody o temp. 10stC –> 60 kalorii
Ssanie 6 kostek lodu –> 60 kalorii
Dwuminutowy prysznic w temp. 25stC –> 100 kalorii
Obniżenie temp. pomieszczeń o 3stC –> 100 kalorii
Pozbycie się podkoszulka, swetra lub kołdry –> 100 kaloriiSUMA 420 kalorii
Źródło: Dr Pierre Dukan, Nie potrafię schudnąć
Nieźle co? 😀
Co prawda przykład jest na facecie, ale możecie sobie wyobrazić mniej więcej skutecznożć tego chłodzenia się 🙂1 listopada 2009 at 22:33Pomysł niezły, ale ciekawe ile kobiet zrezygnowałoby z kołdry i gorącej kąpieli 😛
2 listopada 2009 at 14:26Kołdra niechętnie, ale gorąca kąpiel po pierwsze rozszerza naczynka krwionożne, po drugie sprzyja pojawianiu się cellulitu – warto więc chyba z niej zrezygnować;) Nie tylko dla zrzucenia tych kilku kilo, ale także dla zdrowia
2 listopada 2009 at 15:47Co to to nie- kołdra zostaje ze mną:) Nawet kosztem utraty kalorii. TŻ musieliżmy nawet drugą kupić, bo bidaczka skutecznie jej pozbawiałam.
29 października 2010 at 08:06Podobno w zimę trzeba się również dobrze nawadniać – przez te mocno grzejące grzejniki, suche powietrze w mieszkaniach itp.. Słyszałyżcie coż o tym??co myżlicie?
29 października 2010 at 08:48no jasne, ze trzeba! suche powietrze wykańcza! ja to jeszcze nawilżacze mam w pokoju a i tak butelka wody u mnie stoi zawsze co by popijać
29 października 2010 at 14:43W okresach mroźnych nie trzeba spożywać tyle płynów co w okresie letnim.
2 listopada 2010 at 12:14Czytałam artykuł, że w zimę też trzeba się sporo nawadniać – po cerze widać, że w zimę jest bardzo sucha – mnie to przekonało.
2 listopada 2010 at 12:48[usunięto_link] wrote:
Czytałam artykuł, że w zimę też trzeba się sporo nawadniać – po cerze widać, że w zimę jest bardzo sucha – mnie to przekonało.
Poza tym to suche powietrze.. Ja staram się dużo pić zarówno latem jak i zimą. Aby nie mieć takiego suchego powietrza w mieszkaniu moczę ręcznik i kładę na kaloryfer, pomaga.
2 listopada 2010 at 13:58[usunięto_link] wrote:
Czytałam artykuł, że w zimę też trzeba się sporo nawadniać – po cerze widać, że w zimę jest bardzo sucha – mnie to przekonało.
Pić trzeba zawsze jednak zimą mniej.
29 sierpnia 2012 at 10:51Staram sie pic jak najwiecej, nie tylko wody w czystej postaci, ale tez herbaty, soki. Wiec razem wyjdzie z 6 szklanek. Ale wiadomo , ze 6-8 szklanek trzeba pic. A w lato jeszcze wiecej.
- AutorOdp.