• Autor
    Odp.
  • Pani J
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Będę w takim razie próbowała!
    A peeling kawowy kupujesz czy robisz sama? Widziałam w necie kilka przepisów i w sumie wygląda to na dosyć prostą miksturę 🙂

Loloshop_pl
    Member
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

Najlepiej jeżeli sama przyrządzisz peeling kawowy, z tym że nie polecam dla skóry wrażliwej, u mnie występowały podrażnienia po nim i żaden balsam łagodzący tak do końca tego nie zahamował. A co się tyczy nawilżania,to polecam masło kakaowe:)

Pani J
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Czyli spokojnie mogę robić w domowym zaciszu? 🙂
    A ma ktoż testowany przepis?

loreen
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Takie tam pitu pitu. Ja tego nie kupuję, przecież ugniatanie masowanie mogę sobie w domu zrobić.

facella
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Okropnie lubię masła do ciała 🙂
    albo oliwkę dla dzieci, tylko po tym takie łapy tłuste…

czarna_mamba29
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

zawsze mialam problem z sucha skora bo lubie solarium.. a to wysusza no i postarza. ale to cos na sposob malego uzaleznienia:D wynalazlam bardzo fajny balsam ktory ma tylko naturalne skladniki, co mnie sklonilo do zakupu ( w tym nawilzajacy olej arganowy i dobroczynne 😀 mineraly z morza martwego) nie ma ich w drogeriach niestety, ale ja zaopatruje sie w fajnym sklepie internetowym przystanekpiekno.pl zawsze szybko mi przychodzi, wiec luzik

facella
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Słyszałam same dobre rzeczy o olejku aroganowym 🙂 w sumie może sama w niego zainwestuje 😀

vertimma
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Ja mam w planach kupić jakież fajne masło kokosowe, bo uwielbiam ten zapach, a dobre masło – dobre składniki – super nawilża 🙂

kanna
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Szczerze mówiąc specjalnie nie nawilżam. Skóra mi się poprawiła jak zaczęłam regularnie spożywać dobre oleje i siemię lniane. 🙂 Oczywiżcie trochę to trwało, ale nigdy nie miałam tak gładkich dłoni jak w tej chwili (nawet jak długo używałam kremów intensywnie nawilżających).

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

@Pani J wrote:

Czyli spokojnie mogę robić w domowym zaciszu? 🙂
    A ma ktoż testowany przepis?

Mój przepis: kawa + olej rzepakowy (nie ma swojego zapachu, a poza tym ma bardzo dużo witaminy E) – daję go tyle, żeby po zmieszaniu z kawą miał odpowiednią do smarowania konsnsytencję. Opcjonalnie dodaję czasami sok z cytryny (ale to nie na opaloną skórę, bo wybiela) lub cynamon (rozgrzewa).

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Dermoprotektor cetaphil jest też żwietny opalaniu, szczególnie jeżli komuż zdarzy się przesadzić,w składzie ma pantenol, który regeneruje skórę i łagodzi podrażnienia.

ilkay
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Krem do ciała dermika passione body – regenerujący, odmładzający wygląd skóry, o przyjemnym zapachu, aksamitnej konsystencji – taki mały luksus na wieczór po kąpieli 🙂

paula1230
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Balsam z Zai czekoladowy i olejek do ciała z nivei!

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

@Tama wrote:

Tak się zastanawiam jak by moja skóra zareagowała na takie cudo 🙂

Nie zaszkodzi spróbować – nawet jak nie pomoże to są to w pełni naturalne składniki i raczej nic nie powinno cię uczulać czy wywoływać jakichkolwiek nieprzyjemnożci 🙂 A moim zdaniem warto – olej fajnie ujędrnia skórę dzięki witaminie E.

AiszaPerfumy_pl
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

Ja także jestem zdania,że warto próbować różnych rzeczy w kwestii pielęgnacji naszego ciała,może akurat włażnie to okaże się skuteczne. Poza tym ja bardzo lubię masło kakaowe i olejki które skutecznie nawilżają całe ciało.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " nawilżanie ciała"

Przewiń na górę