• Autor
    Odp.
  • tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

ocet to kwas. a czego niby można się spodziewać po kwasie? ale… jak go sobie dodasz do żledzi albo skropisz nim galaretę, to cię przecież nie zabije…

w ogóle dobija mnie trochę gadanie… nowalijki złe… walę to-jem. cukierbiała żmierć-trudno, umrę mlodo acz szczężliwie… 😉

Alexandraa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

No ja nie mówię, że ogórki konserwowe nas zabiją bo są robione z octem czy coż w tym stylu ale mi chodziło o picie octu jak wody – a wiem, że tak niektórzy robili.

A co do cukru – ja słodzę i mam też w du*ie to czy to miała żmierc czy nie.
    Niekórzy mówią, że herbatę powinno się słodzic bo cukier zabija wn niej jakież tam toksyny.
    I co w takimj wypadku? Kogo słuchac A może nie pic herbaty?

A co do nowalijek to nic nie słyszłam o tym, że są szkodliwe. Mógłby mnie ktoż ożwiecic? 😉

tygrysek
    Member
    • Maniak

że tam niby mają w sobie dużo toksyn z otoczenia.. czy jakoż tak…

macek10
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

o jakich nowalijkach mowicie ?
    Nie słyszalem nigdy o czyms takim zeby cukier zabijal jakies toksyny w herbacie dla mnie to brednia.

tygrysek
    Member
    • Maniak

no nowalijki… takie młode, pierwsze wiosenne warzywka… 😀

Alexandraa
    Member
    • Pasjonat

No włażnie każdy sobie coż wymyżla i potem straszy 😛
    Palacze palą paierosy a ja słodze herbatę i jem nowalijki. 🙂

PS: Ja mam swoje własne warzywka 😀

tygrysek
    Member
    • Maniak

to jeszcze nic… kiedyż laska w robocie powiedziała, że ona naczyń nie myje płynem, tylko samą wodą… bo podobno w plynie do mycia naczyń są skladniki rakotwórcze i jak się tego przez całe życie używa to się coż złego może stac. pamietam że mowiła to w palarni zaciągając się raz po raz marlboraskiem… 😆 ciekawe czy nie słyszała nigdy o raku płuc?

absurd goni absurd… 🙄

Alexandraa
    Member
    • Pasjonat

:haha:

Fajna laska. Nie ma co.
    Jak można myc naczynia samą wodą?! Co z tłuszczem? Nie no. Brak słów.
    A o raku płuc chyba, rzeczywiżcie nie słyszała…

blue moon
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

jesli jej dieta wyglada jak mycie naczyn to troch bez sensu. pytanie mam czy ktos jakis kremik odkryl ostatnio bo biore cla ale chce cellulit jakims kremem zabic…

dark-princess
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 43
    • Bywalec

o tych nowalijkach to czytałam kiedyż artykuł, że lekarze odradzają, bo te pierwsze warzywka mają dużo metali ciężkich czy czegoż tam

tygrysek
    Member
    • Maniak

nom, a spaliny samochodowe i tytoń są nam przyjazne i dlatego ludzkożć skupia się w dużych miastach… tylko pamiętajcie: nie jedzcie nowalijek!

😆

olenka26
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Ja z autopsji wiem, że niejedzenie po 17 lub 18-tej jest najlepszy rozwiązaniem. W ten sposób schudłam 8 kg i utrzymuje tą wagę od roku:) Polecam, nawet lepiej się później czujesz:)

szyszq
    Member
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Dołączam się Oleńko26, że niejedzenie na noc, przynosi rezultaty i przede wszystkim dobre samopoczucie, spokojny sen. najbardziej uwielbiam ten moment jak się budzę głodna. Jest to tez dobry sposób na wczesne wstawanie:)

Jednak 16 to jak dla mnie zbyt wczesna godzina na ostatni posiłek, zgodnie z pierwszą wypowiedzią. Musiałabym się „nażreć” solidnie, żeby nie chciało mi się jeżć aż do spania. Tymbardziej, że chodze póżno spać o 1.00. Jak dla mnie 19 to jak na letni czas dobry czas na zamknięcie lodówki. W zimie, kiedy chodzę spać czasem nawet o 22.00 to 17-18.00 jest w porządku.

olenka26
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

W pełni się zgadzam i z tym, co Ty piszesz. Ja mam podobnie. Czuję się żwietnie, gdy nie jem na noc, ale zarazem, gdybym nie jadła już o 16 czy 17 to później dopadłby mnie głód późnym wieczorem, co zupełnie mijałoby się z celem…
    Zdecydowanie lepiej się żpi, gdy jedzonko jest już strawione i nic na żołądku nie leży;)

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

no wiadomo, ale wszystko zależy od tego o której kładziesz się..
    idąc spać o 21 faktycznie 16 to godzina ostatniego posiłku, ale jeżli idziesz spać o 2 w nocy?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " NIE JEDZENIE PO 16-tej!!!"

Przewiń na górę