• Autor
    Odp.
  • Makarena
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 160
    • Zapaleniec

A to nie jest to samo co wszędzie?

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

To raczej normalne- zawsze tak było. Nie każdy ma czas na wylegiwanie się na słońcu, bo np. pracuje… a nie chce być bladziochem 😛

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

coż w tym jest choć i tak opalenizna z solarium ma inny odcień.

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Na solarium zawsze ruch- moja koleżanka pracuje i normalnie czężć osób to odsyła z kwitkiem, bo są zapisy;) Mówię o Kielcach, więc w o dożć sporym mieżcie. Ja rzadko korzystam z solarium- nie przepadam za zapachem spalonej skóry…

mikiqu
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Jak do Egiptu to koniecznie wysoki filtr! Wczeżniej morzesz się smarować jakimż mleczkiem karotenowym (chyba Nivea ma coż takiego) albo łykać tabletki z karotenem. W aptece na pewno Ci coż doradzą.

malinka maja
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

wyjeżdzam za tydzień do turcji, wiadomo gorąco tam i żar z nieba sie leje. jaki byżcie poleciłiy krem do opalania do jasnej karnacji? używała ktoras z Was czegos z sun defence? ja mam obeznane wszystkie te komercyjne, ale wolę teraz poszukac czegos lepszego i najlepiej tez na oklice oczu i ust…

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Ja to w sobotę się tak poparzyłam na plecach, że rozważałam zdarcie swojej własnej skóry. Ale to jest włażnie kara za zdradzenie swoich od lat używanych kosmetyków na rzecz jakiegoż olejku z garniera;/ Dodam jeszcze, ze to było spf15 i tak mnie urządziło.
    Więc jeżli chcecie mnie zapytać jak wyglądała dalsza czężć mojego weekendu to upłynęła pod pierzynką pianki Panthenolu. Ale chociaż pomogło.

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

werkaa auć! Pewnie ten który kupowałaż wczeżniej to nie dożć, że lepszy to jeszcze tańszy 😛

malinka maja ja radzę się zaopatrzyć w kilka kosmetyków do opalania. Najlepiej z różnymi filtrami. Pamiętaj też, żeby nasmarować się jeszcze przed wyjżciem na słońce, a potem stopniowo dokładać kosmetyk.

majeczka_m
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

filtry, filtry, fitlrey…. ale są też już takie, które przyspieszają opalanie, więc można i ładnie, i szybko i bezpiecznie 🙂

Sexi-Women_pl
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Dokładnie filtry zapewniają ochronę przed poparzeniem i kolor opalenizny trzyma się dożć długo. Lepiej opalać się kilka dni po godz niż kilka godz w ciągu dnia. To ochroni nas przed oparzeniem skóry. A co robić żeby opalenizna długo się trzymała. Korzystać ze słońca jak długo tylko sie da.

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

Przy obecnej pogodzie to i tak da się opalać max godzinę dziennie 😛

werkaa
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Dokładnie- kiedyż mogłam leżeć całymi godzinami, a teraz ten upał mnie wykańcza i wolę się jakoż poruszać.

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Dokładnie- kiedyż mogłam leżeć całymi godzinami, a teraz ten upał mnie wykańcza i wolę się jakoż poruszać.

😆 a mi chodziło o to, że słońca nie ma i ciągle pada 😆

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Póżniej też pomyslałąm, ze chodziło Ci o deszcz;) Ale fakt faktem- kiedy pada jest beznadziejnie, a jak jest ładnie to upał niedowytrzymania…

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

no bo jest parno i ja się czuję jak w saunie :/ Koszmarne to lato w tym roku 🙁

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Opalanie…"

Przewiń na górę