• Autor
    Odp.
  • graza100
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Problem w tym, że mam pewien problem zdrowotny (hematologiczny) i lekarz prowadzący zabronił mi brać wszelkie „suplementy diety”, nawet skrzyp w tabletkach, o którym pomyżlałam w pierwszej linii :(. Dlatego też w grę wchodzą tylko działania zewnętrzne.

szinezek
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja polecam zagęszczanie włosów. Myżlałam, że już nic nie poprawi mojego wyglądu a jednak! wreszcie nie wstydzę się swojego wyglądu, naprawdę za niewielką cenę można poddać się przyjemnemu zabiegowi i od razu widać efekty, a wczeżniej też ładowałam w suplementy, zresztą poczytaj sobie o tym to się dowiesz
    Są to tzw systemy integracyjne, metody specjalnie przystosowane dla osób z problemami łysienia, hormonalnymi i osłabionymi włosami. Mam teraz burzę włosów na głowie! 🙂
    Bardzo dyskretne, idealne 😉
    zajrzyj na internet Beauty for You, tam mają wszystko opisane
    jakby coż to podpowiem, napisz prywatną wiadomożć
    Pozdrawiam

Ironiqa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 16
    • Bywalec

mam niedoczynnożć tarczycy co bardzo wpływa na włosy, skórę i paznokcie. Staram się regularnie brać komplet witamin i oczywiżcie skrzyp, ale ostatni spróbowałam przypadkiem (znajomy lekarz dał mi bezpłatna próbkę), tabletek Biotebal i naprawdę widzę różnicę! szczególnie po włosach.

zawsze miałam włosy przesuszone, ale kręcone jakoż bez problemu sie ukladaly. Od czasu problemów z tarczycą stały się straszne – sianowate, sztywne i w ogole nie do ulozenia. Bo 1 opakowaniu biotebalu odzyskały sporo ze swojej elastycznosci – znowu moge po myciu nic nie robic i same mi się sie trochę skręcą i ułożą 🙂 polecam

Ironiqa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 16
    • Bywalec

a, no i głowny clue – są (albo wyglądają na) gęstsze 🙂

kasica1234
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

graza100 współczuję Ci takiej zdrowotnej przypadłożci. to okropnie zawęża pole działania. ale tym bardziej z pełną mocą polecam Ci szampon przeciw wypadaniu włosów Biokapu. sama go używam od jakichż niecałych 2 miesięcy. i poprawę na głowie widzę nie tylko ja, ale też osoby z mojego otoczenia 😉

1kropelka
    Participant
    • Tematów: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

Mi też się bardzo przerzedziły włosy szczególnie po porodzie leciały mi garżciami, pod żwiatło widziałam skórę głowy zamiast włosów. Brałam różne witaminy ale nic to nie dało, byłam u dermatologa i zaleciła mi takie ampułki Seboradin i szampon przeciw wypadaniu i przerzedzaniu się włosów. Stosuję już drugi miesiąc i zaczynam mieć takie małe włoski czyli zaczynają odrastać 😀

kasica1234
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

1kropelka jak już są małe baby wloski to dobra oznaka 🙂 a używasz tylko tych kapsułek czy też równolegle z szamponem? jakim? ja ostatnio czytałam w jakiejż babskiej gazecie, że włażnie polecają ten szampon biokapu przeciw wypadaniu włosów. jak znajdę artykuł, to Wam podam w jakiej gazecie to było 😉

rokitnica
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Ja kiedyż czytałam że ogólnie w czasie ciąży włosy pięknieją, a po porodzie wypadają i że to głównie kwestia hormonów. Niestety trzeba to po prostu przeczekać i unormować hormony. Do działań zewnętrznych polecam Biokap Anticaduta, żwietny szampon przeciw wypadaniu włosów, który przetestowałam na sobie i mogę bez wahania polecić.

ciccilla
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

A może olej rycynowy? Albo picie siemienia lnianego? Dziewczyny mają piękne włosy po takich kuracjach.

1kropelka
    Participant
    • Tematów: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

1kropelka jak już są małe baby wloski to dobra oznaka 🙂 a używasz tylko tych kapsułek czy też równolegle z szamponem? jakim? ja ostatnio czytałam w jakiejż babskiej gazecie, że włażnie polecają ten szampon biokapu przeciw wypadaniu włosów. jak znajdę artykuł, to Wam podam w jakiej gazecie to było 😉

Używam razem z tym szamponem

Tarina
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

Też słyszalam dobre opinie tego szamponu 🙂 MNie teraz włosy nie wypadają, pomogła nieco zmiana diety na bardziej warzywno-owocową.

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Raz użyłam tego szamponu – żwietne włosy są po nim ale niestety nigdzie nie mogę go dostać :(. Za to w aptece kupiłam sobie tonik i robię tzw. wcierki. Mam nadzieje, że coż pomoże.

okularnica
    Member
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

podobno jest taki szampon z vichy, który zwiększa objętożć uwaga kosztuje ponad 50 zł

sabina_m
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

ja z kolei polecam szampon Biokap! Sama męczyłam się z rzadkimi włosami, ponieważ dużo mi ich wypadało. Pani w aptece poleciła mi ten szampon. Teraz zużywam już drugą butelkę – szampon faktycznie działa! dużo mniej włosów na wannie po myciu i na szczotce po czesaniu. Dzięki temu rosną mi ciągle nowe włoski, a stare nie wypadają 🙂

mery
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

Zgadzam się, że dobry szampon to podstawa. Ja używam Timotei z Różą z Jerycha, działa rewelacyjnie na moje włosy. Są mocniejsze, bardziej lżniące, a szampon nie zawiera parabenow, co jest dla mnie ważne.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problem z włosami, Jak zagężcić włosy?"

Przewiń na górę