- AutorOdp.
- 18 listopada 2012 at 22:47
napewno zapobiega powstawaniu zmarszczek będących efektem przesuszenia skóry, czyli pomaga zachowac zdrowy jej wyglad . Nie jestem juz taka mlodziutka, wiec uwazam, ze nadaje sie dla kazdego:) Zarowno dla mamy jak i dorastajacej corki:)
19 listopada 2012 at 08:09Dzięki za Twój post Phorum. Rzeczy chciałbym wnieżć wkłady o to, że w pamięci komputera osobistego wymagane jest zakupione jeżlikomputer nadal nie może sobie poradzić z tym, co zrobić, by go używać. Można zainstalować dwóch losowych kart pamięci 1GB każdego dostępu , jako przykład , ale z pewnożcią nie jeden z 1GB i jednym z 2 GB . Należy zawsze sprawdzić, ekspres do dokumentacji dla swojego komputera , aby zapewnić , jakiego typu pamięć jest niezbędna. wielki!
19 listopada 2012 at 18:42Dla mnie zbawieniem okazał się olej arganowy nierafinowany. Może spróbuj tego?
22 listopada 2012 at 22:23[usunięto_link] wrote:
Dla mnie zbawieniem okazał się olej arganowy nierafinowany. Może spróbuj tego?
a gdzie mozna nabyć taki olej ? w aptece go dostane?
23 listopada 2012 at 11:28Proponowałabym poszukać i kupić krem mocno nawilżający. Najlepiej spytać o taki w aptece. Przy suchej skórze nie należy myć twarzy zwykłym mydłem, bo wiadomo, że mydło wysusza skórę. Warto kupić dobry żel do mycia twarzy do wrażliwej skóry.
24 listopada 2012 at 15:54Wiesz co, niekoniecznie, czesto suchosc skóry bierze sie z tego, ze ludzie maja niedoczynnosc tarczycy (ja np.) i to jest jednym z objawów, inni mają do tego tendencję dziedziczną, albo po prostu ludzie spozywają za mało wody. ja się zgadzam z tym, zeby uzywać produktów na bazie mocznika 😉 mam od dłuższego czasu lipidowy balsam do skóry suchej i bardzo suchej flosleka,on ma mocznik i wyprowadził mi skórę od razu na dobrą drogę. plus do twarzy,rąk, stóp, szyi, kolan i łokci używam mniejszego z tej samej serii, tam jest jest mocznika jeszcze wiecej.
10 grudnia 2012 at 16:23jestem za masłem Bielenda!
31 grudnia 2012 at 16:14[usunięto_link] wrote:
Proponowałabym poszukać i kupić krem mocno nawilżający. Najlepiej spytać o taki w aptece. Przy suchej skórze nie należy myć twarzy zwykłym mydłem, bo wiadomo, że mydło wysusza skórę. Warto kupić dobry żel do mycia twarzy do wrażliwej skóry.
Trzeba tylko pamiętać, że kremów nawilżających nie należy stosować w mroźne dni, bo działają wtedy odwrotnie – podrażniają. Bardzo ważne jest natłuszczanie skóry, zarówno od zewnątrz jak i od wewnątrz, włażciwą dietą, bogatą w tłuszcze rożlinne (olej rzepakowy ma przy okazji dużo witaminy E, która poprawia kondycję skóry i zwana jest „witaminą młodożci”)
19 stycznia 2013 at 13:47Ja proponuję wypróbować Olej Kokosowy KTC. Olej ten idealnie nadaje się jako krem do rąk, a także balsam do całego ciała. Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się, swędzącej. Najlepsze rezultaty można uzyskać wcierając olej w jeszcze wilgotna skórę, tuż po kąpieli.
28 stycznia 2013 at 09:39Na sucha skórę wyłącznie kremy z jojobą. Najlepsza do ust, dłoni i sup. Ważne jest też nawilżenie organizmu od żrodka przy pomocy jedzenia!
4 lutego 2013 at 14:54[usunięto_link] Kowalik 80 wrote:
Poza tym podobno smarowanie się oliwkami [usunięto_link] , czy wlewanie oliwy do kąpieli poprawia jakożć skóry. Musi coż w tym być bo przecież kobiety w ciąży używają na brzuch albo masła, albo oliwki dla dzieci albo włażnie oliwy z oliwek.
Ja robię czasami pod prysznicem peeling, gdzie w składzie mam olej rzepakowy – faktycznie super działa na skórę, za sprawą witaminy E, którą ma w składzie 🙂
12 lutego 2013 at 18:14Ja proponuję wypróbować masło do ciała do skóry suchej i bardzo suchej Biotherm Beurre Corporel. Gwarantuję, że będziesz zachwycona z jego działania. Jest to masło z wyciągiem z planktonu termalnego. Zawiera: olejki z owoców cytrusowych, witaminę E, która chroni, odżywia skórę oraz oliwę z oliwek, która odbudowuje system lipidów naskórkowych, uszczelniając cement międzykomórkowy, co wpływa na trwałe nawilżenie skóry. Już wiele osób potwierdziło jego skutecznożć.
26 lutego 2013 at 16:37Ja używam serii Emoleum flosleku, normalnie używałam kremu nawilżającego z mocznikiem, teraz – zimą – używam regenerującego ochronnego. Naprawdę widzę różnicę. Wczeżniej miałam podobne problemy, ale teraz mogę powiedzieć, że się ich włażciwie pozbyłam. Emoleum pozostawia skórę nawilżoną i lekko natłuszczoną (uczucie tak jak po lekkiej oliwce). Oprócz tego używam emulsji do kąpieli (też z tej serii). Super jest też to, ze mnie nie uczula, więc z ręką na sercu polecam. 🙂
16 marca 2013 at 11:15Polecam krem do twarzy jak masz bardzo suchą skórę bepanthen lub jakiż do suchej iwostinu, są w aptece, do ciała polecam lipikar baume ap lub różowy xerialine, a od wewnątrz dużo wody mineralnej pij ale niegazowanej i łykaj relastan activ, który żwietnie nawilża od wewnątrz. Na efekt nie będziesz długo czekała, Pozdrawiam
17 marca 2013 at 00:40Też miałam ten problem, po pierwsze znalazłam odpowiedni krem dla siebie (ten jedyny, którego już nigdy nie zmienię!:P). Po drugie co kilka dni na noc nakładam na twarz olej z pestek dyni (znalazłam tą metodę jakiż czas temu na jakimż forum, zgodnie z zaleceniem kupiłam olej z olejeswiata.eu). Rano buzia jest bardzo nawilżona i wygładzona. Podobno też jest dobry na rozstępy, ale tego jeszcze nie próbowałam (bo na szczężcie jeszcze ich nie mam;p).
- AutorOdp.