• Autor
    Odp.
  • babusek
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Babcia kosmetyczka zawsze robiła sama kremy nawilżające i natłuszczające .Teraz ma 90 lat i skórę ma 60-70 latki , pomarszczoną ale gładką i delikatną .Całe życie parzyła i piła jakież mieszanki ziół .Wypiła ich chyba cysternę albo ze 3 🙂 Składniki do kremów kupowała w aptece i u zakonników .Może nie pachniały super ani nie wyglądały ale kolejki ustawiały się po nie nawet jeszcze całkiem niedawno.Zaraziła mnie takim podejżciem do ziół i jestem ich fanką .Naturalne metody i składniki są najlepsze.Piję zioła i łykam też ten relastan , ma dobry ziołowy skład.Do tego dużo mineralnej wody i skóra jest gładka i zmarszczki na razie nie mają szans.Do tego balsam ale raczej dla zapachu skóry .

Derma-Clinic
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 11
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Jakie kremy sa dobre na problemy z suchą,łuszczącą sie skórą na twarzy ?
    Najgorszy problem mam z czołem ,tutaj moge wałkować suchą skóre…

Witaj,
    doradzałabym zastosować zabieg nawilżający, który jednoczeżnie będzie kompleksowym programem dla skóry odwodnionej.

Wykorzystywana w tym programie technika masażu (wachlarze, uciskanie, oklepywanie, ugniatanie) pozwala na dokładne wchłanianie się substancji nawilżających przez głębokie warstwy skóry. Zabieg intensywnie odżywia skórę, a zastosowana maska z kwasem hialuronowym oraz serum Hydrating B5 ją nawilżają.

Pozdrawiam!

pomaranczka
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja niestety walczę ze skórą od lat. Mam mieszaną skórę i niestety tam gdzie sucho, czyli pod oczami mam dużo zmarszczek. Nie muszę się żmiać bo już je widać nawet jak jestem smutna beczy . Walczę z ich spłyceniem. Kosmetyczka poleciła mi zakup serum z kwasem hialuronowym i branie ziołowych tabletek relastan. Zioła w postaci tabletem zawsze mi pomagały więc zaryzykowałam. Przyznam, że efekt mnie zaskoczył 😛 Skóra nawilżyła się, zmarszczki jakoż naprężyły. Ludzie mi mówią że jakoż tak wyglądam na wypoczętą.

Gohusia
    Member
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

Ja na problem z suchą skórą polecam zaopatrzyć się w mleczko do kąpieli nawilżające, takie które zawierają emolienty, glicerynę, kwas mlekowy i Poliquaternium. Warto na te składniki zwracać uwagę.

loreen
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

A ja sobie teraz kupiłam ziajowy z olejkiem z winogron. Dobry ale polecam zasadzić w doniczce aloes i z niego od czasu do czasu robić maseczkę w domu.

doamka
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ehhh…. łuszcząca się skóra, skąd ja to znam 🙁
    Jednak znalazłam żwietny krem na taki problem – Soraya A+E vitamin – krem do cery suchej i bardzo suchej. Będąc w drogerii przeczytałam na opakowaniu, że celem działania kremu jest m.in zredukowanie szorstkożci skóry i łuszczenia się jej. Kosmetyk niedrogi, może warto spróbować – pomyżlałam 🙂 Już po miesiącu stosowania była taka różnica, że uważam ten krem za najlepszy produkt do bardzo suchej skóry 🙂

Gohusia
    Member
    • Zapaleniec

Ja się ostatnio przekonałam, że nie trzeba wydawać nie wiadomo ile aby mieć dobry kosmetyk nawilżający skórę. Naprawdę za niewielką cenę można sobie pomóc, co mnie bardzo cieszy 😀

Szarotka.Redcart_pl
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Dobre i skuteczne kosmetyki wcale nie muszą być drogie,wystarczy tylko przejrzeć te naturalne,można tam znaleźć coż dla siebie bez większych problemów.

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

[usunięto_link].Redcart_pl wrote:

Dobre i skuteczne kosmetyki wcale nie muszą być drogie,wystarczy tylko przejrzeć te naturalne,można tam znaleźć coż dla siebie bez większych problemów.

Domyżlam się, że pisząc „naturalne” masz na myżli kosmetyki dostępne w sklepie, ale o naturalnym składzie. Ja natomiast polecam zajrzeć do lodówki i spiżarni – tam też sporo żwietnych kosmetyków można znaleźć 🙂 na suchą skórę super działa… olej rzepakowy. Bogaty w witaminę E ujędrnia i regeneruje skórę.

Gohusia
    Member
    • Zapaleniec

Warto przy problemach z suchą skórą stosować dermokosmetyki. One naprawdę są specjalnie stworzone po to aby pomagać. Warto wybrać się do apteki i kupić dobre dermokosmetyki. Ja obecnie ratuję się cetaphilem, służy mi bardzo i wolę nie zmieniać, mimo że wiele kremów jest tańszych.

mal.jesionowska
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja po prostu stosuję krem glicerynowy i piję więcej wody!

kamilgolak
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

A moze basenik. To może zbyt oczywiste, ale może skuteczna forma nawilżenia całego ciała. Oczywiżcie w połaczeniu z sauną.

julietta
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

moze uzywaj Cetaphilu? to krem apteczny ktory bardzo dobrze nawilza, ale ostrzegam- jest dosc tlusty wiec nie nadaje sie pod makijaz

marcco
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Polecam kremy apteczne. Mają naprawdę dobry skład i nie musisz się obawiać że coż cię uczuli, Polecam jakież emolienty lub inne kremy nawilżające.l Drogeryjne kosmetyki z reguły zawierają parafinę, która daje uczucie pozornego nawilżenia i tak naprawde to jest tylko doraźne a nie długotdystansowe. Ja również mam suchą skórę więc już wiele róznych kremów przetestowałam. Ostatnio zakupiłam sobie krem z Physiogel. Polecam. Mozesz pic tez duzo wody i jesc jakies suplementy a jesli twoja skóra jest skrajnie sucha, możesz udać się do dermatologa, moze coż cię uczula?

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

By uniknąć przesuszenia, przed opalaniem najlepiej stosować kremy nawilżające, a po kąpielach słonecznych kremy natłuszczające, najlepiej codziennie rano i wieczorem nakładać na twarz lekki krem nawilżający, a na resztę ciała balsam lub lotion. Jeżeli latem skóra jest przesuszona to warto używać dermokosmetyków

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problemy z suchą skórą"

Przewiń na górę