• Autor
    Odp.
  • kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Ja jeszcze spróbowałabym z mascia alantan plus.Ona jest wlasnie na zrogowaciała i sucha skórą.Mozna wypróbowac,powinno pomóc.

lady_ann
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 15
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

A stosujecie te wszystkie kremy które dostepne sa tylko w aptece ?
    Nie chodzi mi o te wszystkie mega drogie kremy,ale masci,kremy do problematycznej skóry…

Exomega do skóry suchej – u mnie w domu dla dziecka z azs i dla mnie na suche dłonie i okolice nosa – cudeńko!

madzikas
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

Mi pomaga oliwka po kąpieli- tak co drugi dzień wcieram na mokrą skórę, a normalnie rano krem-masło pharmaceris E -do skóry suchej

jamajkaa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Ja jako, że mam problemy z atopią, muszę używać emolientów – tak więc w tej dziedzinie mogę polecić markę A-derma. Ich dermokosmetyki są przeznaczone dla skóry bardzo suchej i atopowej, tak więc nie martwcie się, że jeżli nie ma się azs to nie można ich używać – można i to jak najbardziej, po prostu żwietnie pielęgnują, regenerują, odżywiają i nawilżają skórę

anielinkaa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

jamajkaa ma rację A-derma ma rewelacyjne produkty dla suchej skóry, wiem to z autopsji.

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Jeżli by brać pod uwagę wogóle kosmetyki drogeryjne to tylko Neutrogena, rzeczywiżcie bardzo dobre kosmetyki. Gdyby jednak się okazało, że są dla Ciebie za słabe to udaj się po apteczne kosmetyki bo inaczej wyrzucisz pieniądze na te z drogerii, a efektu może nie być takiego jakbyż się spodziewała.

pikna
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

malinka maja – używałam jeszcze kiedyż kremu aqua balance do cery suchej i wrażliwej. Bardzo dobrze nawilża, skóra jest po min gładka i miękka. Polecam!

Panienka2
    Member
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Jestem za garnierem i mleczkami nivea ;D

No wlasnie,z tego co wiem to najlepsze sa kremy Nivea,sa delikatne,lagodne dla kazdej skory.Nawet faceci uzywaja takie kremy,bo mowia,ze po innych maja uczulenie. :ok:

tabletka
    Member
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Jeżli mowa o suchej skórze to wydaje mi się, że najlepszy w tym wypadku byłby kosmetyk z dodatkiem aloesu. Ma fantastyczny wpływ na skórę, jej nawilżenie i takiego kremu lub balsamu bym szukała.

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Po wakacjach też mam bardzo przesuszoną skórę, szczególnie po morskich i słonecznych kąpielach… Tylko co tu zrobić, żeby jakoż doprowadzić do porządku…

Panienka2
    Member
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Niestety po wakacjach raczej każdy ma taką suchawą skórę,wiadomo słoneczko troszkę zrobiło swoje.Ale np.ja po każdej kąpieli nawilżam całą skórę włażnie balsamen do ciała Nivea,a jeżli chodzi o twarz,również używam kremów nawijżających,tylko jak już wyżej wspomniałam,idę do apteki i tam mówię o swoim problemie,a farmaceutka zawsze mi doradzi coż ekstra i nie drogiego,z czego jestem bardzo zadowolona,bo widać efekty.

katarynka_80
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

a co powiecie na problem bardzo suchej skóry, w dodatku z popękanymi naczynkami (poszerzonymi)? macie cos w zanadrzu co mogłoby mi pomóc? bo ja już sama nie wiem naprawdę 🙁

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

a co powiecie na problem bardzo suchej skóry, w dodatku z popękanymi naczynkami (poszerzonymi)? macie cos w zanadrzu co mogłoby mi pomóc? bo ja już sama nie wiem naprawdę 🙁

katarynko_80, te kremy^ co Ci podpowiadają powyżej oraz… dużo miłożci :-

pikna
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

katarynka, ja nie mam takich problemów z cerą, ale moja mama walczy z naczynkami, więc ostatnio jak zamawiałam dla siebie krem to kupiłam tez mamie 🙂 stosuje już jakiż czas i jest bardzo zadowolona, ja się za bardzo na naczynkach nie znam, ale mama twierdzi, że krem dobrze radzi sobie z taką cera więc powtarzam Ci jej opinie 🙂 Krem nazywa się COUPEROSE CREAM, trochę kosztuje, ale skoro daje efekty, to myżle, że warto zainwestować 🙂

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Jeżli mowa o suchej skórze to wydaje mi się, że najlepszy w tym wypadku byłby kosmetyk z dodatkiem aloesu. Ma fantastyczny wpływ na skórę, jej nawilżenie i takiego kremu lub balsamu bym szukała.

Zgadzam się. Myżlę, że największy problem to sucha skóra na twarzy bo jednak dobrać odpowiedni krem wcale nie jest tak łatwo. Ale z dożwiadczenie (choć krótkiego) widzę, że te mniej chemiczne dają lepszy efekt. Jeżli chodzi o ciało to proponuję spróbować masła z beeco, mnie pomógł doprowadzić skórę do porządku. Są też kremy w tej serii może też by ci odpowiadały. Na naczyńka to są inne preparaty ale na pewno warto wspomagać się wit. c.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problemy z suchą skórą"

Przewiń na górę