• Autor
    Odp.
  • Panienka2
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Wprawdzie nie było znowu tak bardzo upalnego lata,ale zawsze podobne kłopoty ma każda z nas.już wspomniałam,że najlepsze są tłuste kremy,balsamy,ale nie zawsze,a aloesem owszem są dobre,ale także rumiankowe,zależy co komu przypadnie do gustu i do swojej skóry,ale ja zawsze posługuję się wiedzą farmaceutek.Wykładają mi wszystkie możliwe kremy,a przy okazji informują mnie o ich włażciwożciach.Zawsze trafiają w sedno.

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Na pewno dobrze będzie się wybrać na zabiegi intensywnie nawilżające. Na przykład w ofercie Hotelu Głęboczek jest wiele zabiegów opartych na winoterapii, które zbawiennie działają na skórę. Na pewno warto z nich skorzystać. Skóra dzięki nim o wiele lepiej wygląda, a do tego zabiegu tego typu bardzo relaksują i poprawią samopoczucie.

Stylowa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 45
    • Bywalec

moja znajoma robi sobie takie spa w domu, a mianowicie wykorzystuje do nawilżania oliwy z oliwek smaruje całe ciało i opatula się szlafrokiem dzieki temu skóra staje się miększa i bardziej jędrna, poza tym sprawdza się także cynamon w domowej pielęgnacji i peeling z kawy

Lusiek276
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Ja ostatnio miałam bardzo przesuszoną skórę na twarzy i w sumie tylko krem Happy per Aqua Flosleku mi ją nawilżył. Teraz jest już dobrze 🙂

Panienka2
    Member
    • Zapaleniec

Taka parówka z oliwek jest z całą pewnożcią dobra,tylko czy na twarz będzie dobra?Ale tak jak wspomniałam prawie każdy delikatny,nawilżający.półtłusty krem przyda się każdej prawie twarzy.A do tego dobre też będzie odpowiednio delikatne natłuszczające mydło do twarzy,ja takie włażnie kupiłam w aptece.

Stylowa
    Member
    • Tematów: 2
    • Bywalec

może warto też się zastanowić nad jakimż bardziej kompleksowym rozwiązanie może wizyta w dobrym spa i zabiegi pomogły by zwalczyc tą suchą skórę, bardzo dobre są zabiegi oparte na winoterapii , znacznie poprawiają wygląd i nawilżenie skóry, pomagają zachować zdrowy wygląd, a także pozbyć sie toksyn z organizmu, widziałam takie zabiegi w hotelu Głęboczek na pojezierzu brodnickim

Claritas
    Member
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Nie pić alkoholu w dużych ilożciach!

malinka maja
    Member
    • Bywalec

jeżeli jesteżcie zainteresowane kosmetykami Neoglisa to wyhaczyłam fajna promocję u nich na facebooku 🙂 naprawdę warto bo to 50% na wszystko z pielęgnacji domowej do 1 grudnia 🙂 na facebooku to jest EnzoEstetic ten profil 🙂 dzięki temu wpadłam na jeszcze jeden fajny kremik na sucha skórę 😀

Panienka2
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] K wrote:

Polecam Gabinet EWA w Warszawie na Szekspira. Ich masażysta robi masaż kwasem hialuronowym

Irena Eris jest też dobra.Byłam w jej gabinecie i byłam bardzo zadowolona.Obsłużona byłam kompleksowo.

Panienka2
    Member
    • Zapaleniec

Słyszałam też od niejednej dziewczyny,że używając kremów i kosmetyków Nivea też są bardzo zadowolone,bo są delikatne,łagodne i skóra jest alabastrowa.

Claritas
    Member
    • Zapaleniec

Racja, kremy Nivea są bardzo dobre. Szczególnie do pielęgnacji zimą. W lato staram się je odkładać, ponieważ są dosyć tłuste.

Holistic
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Warto przede wszystkim pić dużo wody i przyjmować suplementy. Kolejną kwestią jest nawilżanie z zewnątrz, najlepiej profesjonalnymi żelami kosmetycznymi, które genialnie wchłaniają się w cerę. Do kupienia w dobrych drogeriach

jagoda87
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

hej! ja też miałam koszmarne problemy z suchą skórą, dosłownie sypała się ze mnie, nie było mowy o żadnym makijażu, bo przez suche skórki wyglądałam jakbym miała łuski 😥
    Sytuacja poprawiła się jak odkryłam kremy neoglisu, zwłaszcza serię delicata do skóry suchej i wrażliwej. Naprawdę żwietne kosmetyki, cena może być na początku szokująca, zwłaszcza jeżli chcemy kupić więcej niż jedną rzecz, ale naprawdę się to opłaca, bo działanie jest żwietne i kosmetyki są bardzo wydajne

buds31
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

może dobre okażą się kremy na bazie mocznika. bardzo dobrze nawilżają i maja lekki efekt pilingujący. zawsze warto spróbować

Claritas
    Member
    • Zapaleniec

Ooo na bazie mocznika? Nie słyszałam o tym. Możesz powiedzieć coż więcej?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problemy z suchą skórą"

Przewiń na górę