• Autor
    Odp.
  • Panienka2
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Z aloesu też są w porządku,używałam swego czasu, ale ostatnio np.mam krem do rąk rumiankowy, jest delikatny.wchłania się dosyć szybko. A do ciała tak jak wspomniałam stosuję z Nivea,chociaż kiedyż używalam z Soraya,który jest na każdy rodzaj skóry,też delikatny i skuteczny.Polecam.

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

ja swego czasu tez miałambardzo suchą skorę, z która sobie nie radziłam, więc postanowiłam udać się do kosmetycki, która nie poleciła mi żadnego kremu, czy mażci, a zachęciła mnie do spróbowania maseczki z płatków owsianych, oczywiżcie wiem ze płatki owsiane mają bardzo dobroczynny wpływ na nasz organiznm i nasze zdrowie. U mnie to był strzał w 10 – po kilku tygodniach skóra jest odżywiona i aksamitna. Byłam zaskoczona że taki niepozorny owies może mnie tak mile zaskoczyć, do maseczki proponuję róweniż zastosować peeling z płątków owsianych, będziecie mile zaskoczone:
    – maseczka: namocz płatki owsiane w wodzie a następnie dodaj łyżkę miodu. Nałóż na twarz i odczekaj 10 minut, następnie zmyj ciepłą wodą
    – peeling: namocz płatki w wodzie a następnie natrzyj nimi energicznie twarz kulistymi ruchami. Zmywamy ciepłą wodą.

Biogaleria_pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 34
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Jakie kremy sa dobre na problemy z suchą,łuszczącą sie skórą na twarzy ?
    Najgorszy problem mam z czołem ,tutaj moge wałkować suchą skóre…

Niesamowite efekty dają kremy i maseczki intensywnie nawilżające Garnier, przynoszą natychmiastowe efekty, ale warto stosować je regularnie żeby skóra znów nie zaczęła się przesuszać. I nie można zapominać o regularnym delikatnym peelingi twarzy, który złuszcza suchy naskórek i przyżpiesza regenerację skóry.

Kalia88
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 65
    • Stały bywalec

ja bym poradziła kremy tłuste i półtłuste!

marta_29
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 19
    • Bywalec

na suchą skórę bardzo dobre są też zabiegi nawilżające, które można znaleźć w niektórych gabinetach kosmetycznych. Kupowałam mojej mamie na Dzień Matki zabieg aquaterm w bellisanie i rzeczywiżcie efekty są bardzo dobre. To był zabieg na bazie wód termalnych, kolagenu morskiego i innych rzeczy jeszcze, już nie pamiętam. Ale efekt utrzymuje się dłużej niż po zastosowaniu zwykłych kremow 😉

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

Ja odkąd do demakijażu używam oleju rzepakowego nie pamiętam już co to sucha skóra. Dzięki dużej ilożci witaminy E dobrze odżywia naskórek.

Desirebutik_pl
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Jakie kremy sa dobre na problemy z suchą,łuszczącą sie skórą na twarzy ?
    Najgorszy problem mam z czołem ,tutaj moge wałkować suchą skóre…

Polecam emolienty, które są niezwykle skuteczne i bezpieczne, ponieważ mogą je używać nawet niemowleta. Jednak musisz także regularnie złuszczać zniszczony naskórek, wtedy Twoja skóra szybciej się zagoi i odbuduje.

tabletka
    Member
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Ostatnio kupiłam sobie żel z aloesem z flos-lek bo się naczytałam o różnym jego zastosowaniu. Niektóre dziewczyny nawet stosują go do nawilżania włosów! Ja stosuję standardowo – jako żel na skórę. Wczoraj dodałam go do kremu więc sobie upgrade’owałam „zwykły” kremik. Nadaje się też pod makijaż.

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

ok wszystko o czym piszecie jest słuszne, ale może stanowić jedynie dodatek do walki z suchą skórą, ponieważ kremy, mażci itp. działają tylko na zewnętrzną wartwę naszej skóry, jeżli chcecie poprawić stan swojej skóry warto odżywiać ją „od żrodka” stosując odpowiednią dietę, to co mogę polecić to zwracanie większej uwagi na to co spożywamy, warto sięgać jak najczężciej po żywnożć funkcjonlną, mająca zdolnożci wykorzystywania pożywienia jako lekarstwa.

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Ale co jeżć żeby odżywiać się funkcjonalnie w takim razie ?

maja2012
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Ja od lat używam najzwyklejszego kremu nivea i jak dla mnie super a też mam suchą cerę jak diabli.

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ale co jeżć żeby odżywiać się funkcjonalnie w takim razie ?

Pytasz ogólnie czy konkretnie o skórę?
    Jeżli o skórę chodzi to powinniżmy dbać by w pokarmach były witaminy A,D,E, witaminy z grupy B oraz kwasy omega-3. Dodatkowo selen, jod i żelazo. To co wchodzi w skład takich grup żywnożci to: warzywa strączkowe, tłuste ryby morskie, oleje rożlinne (rzepakowy ma dużo omega-3 i witamin A i E), żółte (zwłaszcza kukurydza ze względu na selen), czerwone i pomarańczowe warzywa i owoce, orzechy (najlepiej włoskie, bo mają omega-3) i wątróbka.

tankian00
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

ja zaczelam uzywac kremu z oriflame Aqua Rythm. Narazie jest dobrze, stosuje go rano jak wychodze do pracy, skora twarzy przez caly dzien jest nawilzona i jedrna. Wczesniejsze mi nie pomogly, czasem mialam wrazenie ze skora staje sie jeszcze bardziej sucha:(

MACROVITA
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Na noc najlepiej używać olejków. O suchą skórę trzeba też dbać od żrodka. Często o tym zapominamy. Trzeba wybierać kosmetyki nawilżające, toniki, kremy i podkłady. Warto też używać kapsułek nawilżających. Myżlę, że zmiana kosmetyków na naturalne będzie dobrym pomysłem bo chemia zawarta w kosmetykach wysusza skórę.

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

tankian a czy ten krem z oriflame dziala jeszcze jakoż szczegolnie napinajaco, przeciwzmarszczkowo ?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problemy z suchą skórą"

Przewiń na górę