• Autor
    Odp.
  • wsi3
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

używaliżmy w te wakacje nad jeziorami szamponu pokrzywowego z potrójnej siły ziół i muszę powiedzieć że super, włosy były delikatne po umyciu, szampon dobrze się pienił i nie przeszkadzało że woda była z płytkiej studni.

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Ja mam włosy przetłuszczające się u nasady i suche na końcówkach… I co tu robić?

szpilkinagiewoncie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 39
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ja mam włosy przetłuszczające się u nasady i suche na końcówkach… I co tu robić?

Dobrze jest myć je u nasady mocno oczyszczającym szamponem, a na długożci odżywką. Ja mam podobny problem z włosami i taki sposób żwietnie się sprawdza.

Karolcia82
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 151
    • Zapaleniec

skrzyp polny, a tak na szybko idealny jest suchy szampon ten z rossmana 🙂 spore zaskoczenie…

Rzesy-Sklep_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Przede wszystkim dobry szampon z odżywką,ewentualnie jako uzupełnienie możesz stosować pastę jajeczną,które też fajnie się sprawdza.

szpilkinagiewoncie
    Member
    • Bywalec

jeżli wybierzesz dobrą odżywkę to na pewno nie przyspieszy ona przetłuszczania włosów.

igielka
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Na moje włosy żwietnie podziałał szampon i odżywka timotei 2w1 żwieżożć. Daje super efekty i włosy się nie przetłuszczają.

szpilkinagiewoncie
    Member
    • Bywalec

tego 2w1 nie próbowałam, ale skuszę się przy kolejnych zakupach 🙂

Rzesy-Sklep_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Na przetłuszczające się włosy można polecić tylko jedno- dobry szampon z odżywką,który skutecznie pozbędzie się tego problemu. Po umyciu włosów polecam także nakładać jedwab aby nadać im połysk.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Polecam maseczkę drożdżową do włosów przetłuszczających się:
    Składniki:
    Kostka drożdży
    Szklanka mleka

Rozgnieć drożdże, a następnie dodaj do nich szklankę mleka. Dokładnie wymieszaną maseczkę nałóż na pół godziny na włosy. Najlepiej załóż czepek na głowę, by poprawić działanie składników. Później spłucz dokładnie mieszankę i umyj włosy szamponem przeznaczonym do ich typu. Drożdżowa maseczka pomoże Ci uporać się z problemem szybko przetłuszczających się włosów.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Przetłuszczające się włosy:)"

Przewiń na górę