- AutorOdp.
- 16 sierpnia 2010 at 11:16
używaliżmy w te wakacje nad jeziorami szamponu pokrzywowego z potrójnej siły ziół i muszę powiedzieć że super, włosy były delikatne po umyciu, szampon dobrze się pienił i nie przeszkadzało że woda była z płytkiej studni.
5 listopada 2010 at 22:57Ja mam włosy przetłuszczające się u nasady i suche na końcówkach… I co tu robić?
30 grudnia 2013 at 12:40[usunięto_link] wrote:
Ja mam włosy przetłuszczające się u nasady i suche na końcówkach… I co tu robić?
Dobrze jest myć je u nasady mocno oczyszczającym szamponem, a na długożci odżywką. Ja mam podobny problem z włosami i taki sposób żwietnie się sprawdza.
7 stycznia 2014 at 16:05skrzyp polny, a tak na szybko idealny jest suchy szampon ten z rossmana 🙂 spore zaskoczenie…
27 stycznia 2014 at 11:15Przede wszystkim dobry szampon z odżywką,ewentualnie jako uzupełnienie możesz stosować pastę jajeczną,które też fajnie się sprawdza.
8 marca 2014 at 13:51jeżli wybierzesz dobrą odżywkę to na pewno nie przyspieszy ona przetłuszczania włosów.
30 marca 2014 at 22:14Na moje włosy żwietnie podziałał szampon i odżywka timotei 2w1 żwieżożć. Daje super efekty i włosy się nie przetłuszczają.
2 kwietnia 2014 at 15:56tego 2w1 nie próbowałam, ale skuszę się przy kolejnych zakupach 🙂
29 kwietnia 2014 at 14:00Na przetłuszczające się włosy można polecić tylko jedno- dobry szampon z odżywką,który skutecznie pozbędzie się tego problemu. Po umyciu włosów polecam także nakładać jedwab aby nadać im połysk.
22 grudnia 2014 at 20:45Polecam maseczkę drożdżową do włosów przetłuszczających się:
Składniki:
Kostka drożdży
Szklanka mlekaRozgnieć drożdże, a następnie dodaj do nich szklankę mleka. Dokładnie wymieszaną maseczkę nałóż na pół godziny na włosy. Najlepiej załóż czepek na głowę, by poprawić działanie składników. Później spłucz dokładnie mieszankę i umyj włosy szamponem przeznaczonym do ich typu. Drożdżowa maseczka pomoże Ci uporać się z problemem szybko przetłuszczających się włosów.
- AutorOdp.