- AutorOdp.
- 14 listopada 2007 at 19:07
Zgadzam sie z Baby22…
Ja mam amstaffa i jest kochany! Oczywiscie trzeba do tych psow odpowiednio podejsc,nie bac sie ich-ale jesli ktos je bardzo lubi to chyba nie ma z tym problemu. Uwazam tez,ze sa o wiele ladniejsze od wiekszosci psow(kwestia gustu),nie szczekaja,sa wierne i posluszne. Amstaff nie opusci swojego pana dalej niz siega wzrokiem i zawsze obroni! Wezmy dla przykladu jamnika albo jakiegos kundelka ,nie mam nic do tych pieskow ale przyznacie mi racje ,ze wiecznie tylko szczekaja na wszystko co sie rusza. Kudlate zas psy wszedzie zostawiaja siersc-co kto lubi oczywiscie.Dlatego jesli ktos nigdy nie mial dluzszej stycznosci z amstaffami to nie powinien sie o nich wypowiadac negatywnie!
Ps.Kazdy pies moze zrobic cos glupiego,nie tylko pies bojowy!!!
25 grudnia 2007 at 13:11Psy typu bull to żwietne zwierzęta w opdowiedzialnych rękach, wierne, posłyszne, zawsze czujne, ale i bardzo delikatne… Kupujac szczenie jakiej kowleik rasy trzeba wybrac dobrego hodowce a na to trzeba kasy,mało kto chce dac za psa 1500 zł jesli na targu kupi takiego „samego” za 300 ….miałam doczynienia z astami i pitami w schronisku jedne bardzo lagodne, inne nadawały się tylko do użpienia, wszystko zależy od wychowania. Z moim facetem jak już będziemy na swoim chcemy kupić sobie staffika rasa małopopularna w polsce, bo zaden wyrostek takiego nie kupi, mniejszy od asta i już z wyglądu nie taki straszny, łatwiejszy do ułożenia, ale za to przezabawny.. owszem uroda asta jest ładniejsza, ale cóż 😉 ja zakochałam się w charakterze staffikow 😉 i jeżli tylko nasza praca będzie pozwalac na psa tejr asy to kupujemy włażnie takiego..
Ktoż na początku pisał że woli kaukaza od asta.. z wygladu czy charakteru? 😆 😆 bo jeżli z wyglądu to jeszcze zrozumie, ale charakter ciut podobny, kaukazy to psy także bardzo niebezpieczne w nieodpowiednich rękach 😉 ja miałam okazje spotkac się z takim w dpowiednich rękach, ale ocenił sytuacje że mu zagrazam, i nie powiem moja noga miala kontakt z jego zeba 😆 😆 😆
30 grudnia 2007 at 12:43nareszcie znalazły sie jakież osoby lubiące rase 🙂
31 grudnia 2007 at 15:57nie lubię są dla mnie brzydkie i w życiu bym takiego psa nie kupiła ani z rodowodem ani bez.
Dla mnie tylko husky, ale dopiero jak wybudujemy dom wczeżniej nie chcę męczyć psa 🙄
I myżlimy tylko o psie z rodowodem nie fanaberia jak mi ktoż powiedział tylko zdrowy pies:) - AutorOdp.