• Autor
    Odp.
  • Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

mi się podobają chińskie grzywacze.. 😀 bo są żmieszne.. 🙂 każdy lubi coż innego i szanuje to 😉 jak by nie było każdy pies każde zwierze ma w sobie coż słodkiego 😉

baby22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 298
    • Pasjonat

pit bull moze i jest strasznie agresywny do psów ale amstaffy były selekcjonowane pod względem zmniejszenia agresji do minimum, gdyby tak nie było nie mogłyby brać udziału w wystawach, ponieważ rzucałyby się na siebie bez pamięci. A agresja była kierowana na inne psy jeżli już o tym mowa, dla człowieka od wieków są łagodne, ponieważ to człowiek rozdzielał je podczas walk. popatrzcie co robi człowiek( pseudohodowla), małe pokraki z niewiadomą psychiką :
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]

Podkreżlam że to nie są psy rasowe tylko psy rasopodobne.

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

pit bull moze i jest strasznie agresywny do psów ale amstaffy były selekcjonowane pod względem zmniejszenia agresji do minimum, gdyby tak nie było nie mogłyby brać udziału w wystawach, ponieważ rzucałyby się na siebie bez pamięci. A agresja była kierowana na inne psy jeżli już o tym mowa, dla człowieka od wieków są łagodne, ponieważ to człowiek rozdzielał je podczas walk. popatrzcie co robi człowiek( pseudohodowla), małe pokraki z niewiadomą psychiką :
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]

wiem, że niekoniecznie muszą być agresywne.. 🙂 po prostu mi się podobają psy typu golden, co do takich aukcji to się nie będę wypowiadała bo to tylko mi nerwy pasuje.. dla mnie w ogóle na aukcjach internetowych nie powinno być zwierząt, ale zresztą nie o tym chciałam napisać. Jak zobaczyłam tego małego brązowego wystraszonego szczeniaczka to coż mnie trafi chyba zaraz.. A rodzice dobrze ułożeni? Trzymaniem w takiej „klatce” ehh.. szkoda gadać.. wiem że jest to walka z wiatrakami… bo należałam do stowarzyszenia pomocy królikom i walczyliżmy aby nie rozmnażać bezmyżlnie.. a z psami jest to samo.. NAJGORSZE JEST TO żE taki „osiedlowy dres” nie kupi psiaka z rodowodem bo za drogo tylko jakiegoż takiego z niewiadomego źródła dla pokazania się tylko.. A później ludzie się dziwią że te psy się rzucają na dzieci.. Jak Ci ludzie sami im psychikę psują.. Niestety te rasy mają taką a nie inną opinię włażnie przez takich ludzi.. i niestety nic na to nie poradzimy.. 🙁

baby22
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link]
    [usunięto_link]

wiem, że niekoniecznie muszą być agresywne.. 🙂 po prostu mi się podobają psy typu golden, co do takich aukcji to się nie będę wypowiadała bo to tylko mi nerwy pasuje.. dla mnie w ogóle na aukcjach internetowych nie powinno być zwierząt, ale zresztą nie o tym chciałam napisać. Jak zobaczyłam tego małego brązowego wystraszonego szczeniaczka to coż mnie trafi chyba zaraz.. A rodzice dobrze ułożeni? Trzymaniem w takiej „klatce” ehh.. szkoda gadać.. wiem że jest to walka z wiatrakami… bo należałam do stowarzyszenia pomocy królikom i walczyliżmy aby nie rozmnażać bezmyżlnie.. a z psami jest to samo.. NAJGORSZE JEST TO żE taki „osiedlowy dres” nie kupi psiaka z rodowodem bo za drogo tylko jakiegoż takiego z niewiadomego źródła dla pokazania się tylko.. A później ludzie się dziwią że te psy się rzucają na dzieci.. Jak Ci ludzie sami im psychikę psują.. Niestety te rasy mają taką a nie inną opinię włażnie przez takich ludzi.. i niestety nic na to nie poradzimy.. 🙁

I włażnie to jest sedno sprawy ! nigdy nie słyszałam żeby pogryzł rasowy psiak a tylko rasopodobny ale zaraz szykanują rase ! Zgłosiłam te ogłoszenia do Towarzystwa Opieki Nad Zwierzętami, mam nadzieje ze coż z tym zrobią. Dla takich rozmnażaczy kundli mam zero szacunku i pozabijałabym ich !

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

JA bym się po TOZie nie spodziewała cudów, prawnie mają małe pole do manewru.

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

JA bym się po TOZie nie spodziewała cudów, prawnie mają małe pole do manewru.

dokładnie.. i o wiele ważniejsze sprawy niż jakaż aukcja.. za to powinna się wziąć ekipa allegro..

Zielonooka
    Member
    • Guru

Patrzyłam na to ogłoszenie i nie widzę nic złego. Ktoż hoduje psy, oszczeniła się s*** i chce sprzedać psa. Nie wygląda na zaniedbanego. Wiadomo, że nie ma rodowodu. Szkoda tylko, że rasa jest niebezpieczna i rzeczywiżcie z tego tytułu mogą być potem problemy. Psy ras groźnych powinny być kastrowane, jeżli ktoż hoduje sobie je w domu dla własnej uciechy. Krzyżowaniem powinni zajmować się specjaliżci, bo tu chodzi o późniejsze zachowania psa. Ale To nie zbrodnia sprzedawać szczeniaka, a allegro jest formą ogłoszenia, przecież on nie zamierza go wysyłać kurierem.

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

Ktoż hoduje psy, oszczeniła się s*** i chce sprzedać psa. Nie wygląda na zaniedbanego. Wiadomo, że nie ma rodowodu..

nie?? on jakis taki ledwo trzymający się na nogach.. aż mu kręgosłup widać..

baby22
    Member
    • Pasjonat

chyba nie znasz pojęcia hodowla ! hodowla ma na celu dobro psów, dobieranie ich pod kątem psychiki a nie wyglądu, znamy ich przodków, mozemy przewidzieć charakter psiaka. To jest ewidentna rozmnażalnia kundli ! biedne, chore z niewiadomą psychiką ! to robia po…. dla pieniędzy. Hodowlą jest chów psów rasowych czyli rodowodowych. To jest złe ! zobacz ile w schroniskach jest takich psów zakupionych w pseudohodowlach bo nie spełniają wymagan itp.

tigerka
    Member
    • Tematów: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Kocham zwierzeta ale niktorych ras psow no nie lubie i brzydze sie m.in. wlasnie Pit Bull,Amstaff itp. Bo sa podobne do siebie i brzydkie. 😕 A jak widze Bulteriera to wogole jak swinka ma pysk :/ 😕 🙄
    Wogole te wszystkie 3 rasy lacznie z Pitt Bullem zauwazylam ,ze maja pseudo hh-powcy i bujaki nie okresle gorszego okreslenia… 😉
    Takie jest moje zdanie. 🙂

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

chyba nie znasz pojęcia hodowla ! hodowla ma na celu dobro psów, dobieranie ich pod kątem psychiki a nie wyglądu, znamy ich przodków, mozemy przewidzieć charakter psiaka. To jest ewidentna rozmnażalnia kundli ! biedne, chore z niewiadomą psychiką ! to robia po…. dla pieniędzy. Hodowlą jest chów psów rasowych czyli rodowodowych. To jest złe ! zobacz ile w schroniskach jest takich psów zakupionych w pseudohodowlach bo nie spełniają wymagan itp.

Oszczeniła się s***, raczej chodziło mi o domową hodowlę. Taką, że ktoż miał dwa psy i urodziły się szczeniaki, dlatego rozmnażania kundli to dla mnie przesada. Jasne to nie jest dobre przy tej rasie, ale bez przesady. A psy,które sa schroniskach nie są na ogół tam z powodu pochodzenia, lecz okrucieństwa ludzi i braku odpowiedzialnożci, bo psem trzeba się zajmować, a nie tylko bawić się z nim i chwalić.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

taaa…kazdy morderca tez byl kiedyc uroczym niemowleciem.

na mnie to zdjecie nie robi wrazenia. maly prosiak, ktory wyrosnie na psa przypominajacego swinie z tepym wyrazem pyska.

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

taaa…kazdy morderca tez byl kiedyc uroczym niemowleciem.

na mnie to zdjecie nie robi wrazenia. maly prosiak, ktory wyrosnie na psa przypominajacego swinie z tepym wyrazem pyska.

Twoja wypowiedz jak zwykle przemiła…

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

wybacz, ale nie okresle szczeniaka przypominajacego prosie slodkim malenstwem.

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

wybacz, ale nie okresle szczeniaka przypominajacego prosie slodkim malenstwem.

To nie chodzi o słodzenie, ale prawie o wulgarnożć nazwy prosię.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Psy typu bull"

Przewiń na górę