- AutorOdp.
- 19 października 2007 at 15:28
co o nich myżlicie
19 października 2007 at 17:46mi też sie osobiżcie nie podobają..
wolałabym osobiżcie kaukaza bądź husky..19 października 2007 at 18:08Zależy co masz na myżli myżlac hodowla, bo hodowla nie jest zbytnio nastawiona na zysk, a pseudohodowla owszem
19 października 2007 at 19:27Zdecydowanie wolę owczarki
19 października 2007 at 20:13Piesek nie dla mnie. Nigdy bym takiego w domu nie chciała mieć. Wolę małe potulne kundelki 😆
19 października 2007 at 20:19Sama może bym ich sie nie bała, ale bałabym się że mogłyby zrobic cos komuż kto by wsedł na moje podwórko.
Mam 3 kundelki i nie zamieniłabym ich na żadnych rasowców19 października 2007 at 20:50Mi również się nie podobają..
Ale każdy ma swoje gusta 😉20 października 2007 at 06:30pomijajac juz psychike tych ras, to ze prawdopodobnie nie umialabym takiego stworzenia dobrze wychowac, bo nie zgrywalibysmy sie charakterologicznie…to wybitnie taka rasa nie pasuje do mojego ogolnego wizerunku. wizualnie tez odpada.
dlugonogi, elegancki pies o pieknej siersci:))) nie swinia na smyczy.
20 października 2007 at 07:46Musiałybyżcie poznać takiego pieska i napewno zakochałybyżcie sie w ich charakterach, są bardiej oddane człowiekowi niż jakakolwiek inna rasa, nawet owczarek, a co do obrony podwórka to amstaff się do tego nie nadaje bo jeszcze zalizałby kogoż na żmierć. Sa wielkie różnice między psami rasowymi(rodowód) a psami które tylko przypominają wyglądem bullowatego a nic nie mają z jego psychiki
20 października 2007 at 09:37jaaasne…na liscie tzw psow niebezpiecznych znalazly sie z przypadku.
rozumiem oburzenie wlascicieli takich zwierzat, ktore przeszly odpowiedznie szkolnie, sa dobrze ulozone i ogolnie lagodne. to jednak nie zmienia faktu, ze przez lata takie psy byly hodowane jako rasy bojowe. selekcjonowane byly wlasnie ze wzgledu na genetyczna sklonnosc do agresji.
ja juz napisalam: wiem, ze to zwierze nie dla mnie. poza tym…no coz…sa na maksa brzydkie.
20 października 2007 at 11:24American staffordshire terrier nie jest na liżcie ras agresywnych ! Czy to jest brzydkie ?
[usunięto_link]20 października 2007 at 11:51Od dzieciństwa marzę o bullterierku. A najlepiej dwóch. Ale to tylko wtedy, kiedy będę mieć własny dom, wczeżniej nie.
Za to dwa pitbulle miała moja przyjaciółka. I… hmm… teraz starszego użpili, bo miał dziwne napady agresji (mimo że był rodowodowy), a odkąd pamiętam bałam się ich cholernie, bo takie bydle skacząc na mnie zawsze rzucało mnie w jakież krzaki (tak w ramach… ee… zabawy) i nie było co marzyć o wyjżciu czystą z jej domu. Więc się trochę uprzedziłam.
20 października 2007 at 12:11[usunięto_link] wrote:
American staffordshire terrier nie jest na liżcie ras agresywnych ! Czy to jest brzydkie ?
[usunięto_link]każde małe zwierze jest słodkie i niewinne 🙂
20 października 2007 at 12:28No nie każde, np. Chiński grzywacz. Pit bull to zupełnie inna sprawa, ich rodowody często są jakąż dziwną zagadką, jeżli pies ma dobre geny to nic mu się nie poprzestawia. Bullterierki są bardziej uparte ale równie piękne. Inną kwestią jest wychowanie, potrzeba dużo cierpliwożci i stanowczożci do wychowania psa bo nawet z jakiegoż kundelka mozna zrobić morderce.
20 października 2007 at 12:52Tylko, że te psy rodziły się do walki, to uwarunkowania genetyczne, aczkolwiek skoro komuż się nie podoba to raczej go nie przekonasz, jak pisałam kocham owczarki szkockie i husky i tych ras będę się trzymała:)
- AutorOdp.