- AutorOdp.
- 20 kwietnia 2010 at 16:43
[usunięto_link] wrote:
czy uważacie że w restauracjach powinno się palić?
uważam, że nie
Ja jestem antypapieros:) Jeżli ktoż sobie zatruwa organizm to jego sprawa, tylko niech nie zatruwa tego innym…22 kwietnia 2010 at 19:01jednak jest z tym problem w Polsce! bo nie ma takich miejsc gdzie nie czuć dymu, co?
4 maja 2010 at 04:48a czy połączenie palenia z branym aktualnie antybiotykiem duomoxem moze przedłużyć lecenie?
27 maja 2010 at 08:57Ja rzuciłam palenie po 20 latach. Było ciężko, ale motywacja ( nareszcie prawdziwa, bez oszukiwania siebie), robi cuda. Wczeżniej próbowałam masę razy- teraz usiadłam, przemyżlałam dlaczego palę, co mi to daje, a co ODBIERA, no i udało sie.
trzymajcie kciuki, zebym się nie złamała, bo czasem baaaardzo kusi.27 sierpnia 2010 at 14:08Jeżeli sama silna wola nie wystarcza warto spróbować np. NIQUITIN, NICORETTE. Trzeba w to zainwestować trochę pieniędzy ale za to rzucenie murowane a co za tym idzie, portfel nie będzie cierpiał przy wydawaniu na papierosy, czyli ta „inwestycja” jest opłacalna. Oczywiżcie najważniejsze jest to ze stan zdrowia zmieni się na lepszy.
28 sierpnia 2010 at 07:47@lambda wrote:
Dokonano szacunkowych wyliczeń, że palenie papierosów powoduje utratę żrednio 6,8 roku życia, a palenie cygar i fajki skróci nasze życie o żrednio 4,7 roku [usunięto_link] – jak to dobrze, że nie palę 🙂
Motywujące wyliczenie:)do tego stan skóry pogarsza się w zastraszającym tempie. Do tego niesamowity smród wszystkiego w co wchodzi papierosowy dym.
2 września 2010 at 14:39Jak dla mnie dobrym sposobem jeżli ktoż nie ma aż tak silnej motywacji jest e-papieros. Oszukujemy w tym wypadku naszą żwiadomożci i ciało trzymając w ręku sztuczny papieros. poza tym w porównaniu do plasterków jest tańszy. Na wasserman.pl jeden + 10 wkładów kosztuje 49 złotych więc warto zainwestować 🙂
2 września 2010 at 16:13Nie oszukujemy tak o końca ,bo dalej jest w tym nikotyna z którą w końcu również trzeba dać sobie spokój czy to będzie guma z nikotyną czy fajeczka. W wielu państwach już nakłada się na nie obostrzenia.
3 września 2010 at 17:34[usunięto_link] napisana w przystępny, zabawny sposób. Co prawda nie zawiera żadnego magicznego zaklęcia, na to by rzucić palenie, ale na pewno może do tego zmotywować. Wszystko zależy od nas samych i od tego czy chce się rzucić. Ja nie rzuciłam, choć nad tym pracuje, ale na pewno ograniczyłam palenie i mam nadzieję, że wkrótce znajadę w sobie siłę aby pokonać ten paskudny nałóg. W sumie niezbyt droga, praktycznie tyle co paczka papierosów, więc możecie zobaczyć co w niej pisze. Zresztą można pobrać darmowy fragment.
3 września 2010 at 19:45[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] napisana w przystępny, zabawny sposób. Co prawda nie zawiera żadnego magicznego zaklęcia, na to by rzucić palenie, ale na pewno może do tego zmotywować. Wszystko zależy od nas samych i od tego czy chce się rzucić. Ja nie rzuciłam, choć nad tym pracuje, ale na pewno ograniczyłam palenie i mam nadzieję, że wkrótce znajadę w sobie siłę aby pokonać ten paskudny nałóg. W sumie niezbyt droga, praktycznie tyle co paczka papierosów, więc możecie zobaczyć co w niej pisze. Zresztą można pobrać darmowy fragment.
Ciekawy tytuł. Są przykłady osób które rzuciły bez satysfakcji?
- AutorOdp.