• Autor
    Odp.
  • hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Tez mialam slabe, cienkie, rozdwojone, obgryzione paznokcie . Kupilam odzywke Sally Hansen i moje problemy skonczyly sie Odzywka zawiera :
    ” * bialko sojowe pelni funkcje nawilzajaca
    * keratyna wzmacnia i chroni przed rozdwajaniem i pekaniem
    * kolagen i zestaw witamin stymuluja zdrowy i szybki wzrost paznokcia „

Polecam bo nie ma nic lepszego od tej odzywki w sklepie kosztuje okolo 50 zl. ale na allegro mozna ja kupic ok .30 zl. Ale warto zainwestowac w swoje paznokcie

mam nadzieje ze na prawdede sie oplaca bo mam w planach kupic ta odzywke ale skoro mowisz ze jest dobra to kupie

Hot4You
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 85
    • Stały bywalec

Jest najlepsza na swiecie moim zdaniem 😆 po tygodniu zobaczysz roznice jak wyprobujesz to daj znac

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

spoko dzis kupilam i zaczynam kuracje rozchorowalam sie wiec mam czas na obserwacje doglebna hehe;/

maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Mnie zniszczyły sie paznokcie po tipsach i teraz codziennie łykam Skrzypowite,i maluje odżywką Sally Hansen Muli-witaminowy preparat do paznokci troszke sie poprawiły.

maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Uwazam ze kosmetyki Sally Hansen wogóle są dobre ja zadowolona jestem i polecam: – Muli-witaminowy preparat do paznokci
    – Odżywka o potrójnym działaniu (dziwnie pachnie)
    – Wzmacniający preparat do paznokci z diamentami.
    -Odżywczy krem do rąk, paznokci i naskórka

Hot4You
    Member
    • Odp.: 85
    • Stały bywalec

Najlepsza jest ta w zlotej buteleczce ,
    Uzywam tez kremu do rak rewelacja 😀

Karolinha
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Polecam tabletki ze skrzypu polnego dostępne w aptekach – mi pomagało. Do tego zmywanie w rękawiczkach, krótkie obcinanie paznokci przez jakiż czas, mniej uderzania palcami o klawiaturę, co w pracy ciężko jest zrealizować. Do tego używam odżywki Rimmela – preparat do kompleksowej pielęgnacji – 3w 1 with Lycra – najważniejsze że odżywia płytkę paznokcia, pielęgnuje i wzmacnia. Sally Hanson też próbowałam, ale z Rimmela póki co jestem bardziej zadowolona.

lasica
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 34
    • Bywalec

wg mnie to takze kwestia odzywiania i odpowiednich witamin. trzeba dostarczac do organizmu wszystkie niezbedne mikroelementy

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

odżywianie z zewnątrz też się przydaje 🙂 tak samo nawilżanie… po każdym myciu rąk smaruję je kremem, do tego odżywka na paznokcie i do skórek zazwyczaj 2 razy w tygodniu, rąk nie mocze w chemikaliach, używam rękawiczek, paznokcie na prawdę są o wiele mocniejsze niż wczeżniej

Marika250
    Participant
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Mocz paznokcie w rozgrzanym olejku rycynowym z kroplą cytryny raz w tygodniu. Do tego systematycznie stosuj odżywcze serum do paznokci Biovax. U mnie to działa. Paznokcie mam bardzo twarde i nie rozdwajają się wcale.

TwojaFanaberia_pl
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Mam bardzo „cieńkie” i łamliwe paznokcie ktore sie rozdwajają:( czy znacie jakies sposoby domowe i tanie na mocne paznokcie?
    Dziękuję:)

Odpowiednia dieta plus suplementy diety przeznaczone dla osób ze słabymi paznokciami, szukaj takich a aptekach i drogeriach. Nie używaj metalowych pilniczków tylko papierowych, które nie strzępią brzegu paznokcia, dodatkowo stosuj odżywki i podkłady pod lakiery do paznokci.

redcarmen
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Odpowiednie kosmetyki do paznokci[/url] powinny załatwic sprawę. Bierz nutrikosmetyki , najlepiej witamine A plus E . Proponuję odstawic np. na 2 tygodnie malowanie paznokci, ponieważ zmywacz wysusza, odwadnia paznokcie.

GorseciarkaPL
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Na słabe i rozdwajające się paznokcie bardzo dobre są różnego rodzaju odżywki, ale także suplementy w tabletach. Warto w aptece zapytać o takie, które są naprawdę dobre. Ale trzeba pamiętać, że tylko systematyczne zażywanie przez 2-3 miesiące daję efekty.

Anula77
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

jest wiele sposobów na problemy z paznokciami. to co piszą dziewczyny na pewno działa. ja jednak polecam wam odżywkę do problematycznych paznokci niemieckiej firmy Nail Selection- odpowiednik odżywki Alessandro. wielu moim klientom odżywka pomogła więc szczerze polecam:)

e-Fontanna.pl
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Słabe i łamliwe paznokci eto kwestia diety oraz witamin,niczego innego i skup się głównie na tym,poprawiając dietę i prawidłowo się odżywiając- na pewno zredukujesz ten problem do minimum.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " słabe i łamliwe paznokcie:("

Przewiń na górę