• Autor
    Odp.
  • CosmoSPA_com_pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Generalnie sprzątanie w rękawiczkach,wtedy kiedy nasze paznokcie i dłonie narażone są na podrażnienia,wtedy rękawiczki są naprawdę niezbędne,plus dobre suplementy diety na ich wzmocnienie.

GoldClinic_pl
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

Dobra odżywka to jedna sprawa,natomiast druga to także witaminy i suplementy jak ktoż słusznie wspomniał powyżej i włażnie na tym powinniżmy się tutaj skupić.

baasiek
    Participant
    • Tematów: 6
    • Odp.: 207
    • Zapaleniec

ja biorę bio silica max, wg mnie poprawa jest widoczna, już mi nie pękają tak paznokcie, mocniejsze są na pewno, włosy też już mi mniej wypadają :), wiem że ma sporą dawkę skrzypu ten preparat

ineska
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Mi odżywki też żrednio pomagają a takie suplementy zawierają potrzebne minerały i witaminy, skrzyp polny, to wszystko pomaga paznokciom.

baasiek
    Participant
    • Zapaleniec

skrzyp żwietnie działa na paznokcie, widziałam w tesco taki do zalewania ale ja nie przepadam za naparami, mam jakiż uraz 😀

ineska
    Participant
    • Pasjonat

I ja też nie przepadam za naparami, ale na paznokcie, włosy i skórę bio silica jest żwietna. Szczerze polecam, już po miesiącu widać efekty.

baasiek
    Participant
    • Zapaleniec

efekt jest rzeczywiżcie szybki, nie raz się coż bierze miesiącami i brak efektu, a miesiąc to akurat jedno opakowanie

Rzesy-Sklep_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Zgadza się,skrzyp czyni cuda i uważam ze jak najbardziej warto go stosowac w przypadku kiedy mamy suche i łamliwe paznokcie,do tego jak ktoż słusznie pisze powyżej,dochodzi także witamina D,której ewidentnie tutaj brakuje.

baasiek
    Participant
    • Zapaleniec

witamina D też jest ważna, jak kiedyż rozmawiałam z lekarzem to mówił że większożć ludzi ma niedobory tej witaminy, a skrzyp działa cuda

ineska
    Participant
    • Pasjonat

Mi pomogło, wczeżniej żadne odżywki i olejki nie pomagały. A paznokcie na prawe miałam brzydkie 😉

GoldClinic_pl
    Member
    • Zapaleniec

Ale pomogła Ci witamina D z dietą czy odżywki do paznokci? Bo to zasadnicza różnica i warto byłoby poznać szczegóły na ten temat,jeżeli możesz to napisz je. Ja w dalszym ciągu skłaniam sie ku opcji witamin.

Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Bardzo dobrze sprawdziła mi się Celia – Nail Expert, MAX in 1 Nail SOS . To pełna nazwa spisana z buteleczki. Przez dwa tygodnie zdecydowanie poprawiła się kondycja moich paznokci. Teraz to używam ją gównie jako nabłyszczacz do paznokci.

GoldClinic_pl
    Member
    • Zapaleniec

Skoro tak to chyba również muszę go wypróbować,oby okazał się równie skuteczny. Jeszcze takie pytanie: ile kosztuje i gdzie można go kupić. Bo opinii na jego temat jest dosyć mało więc pytam:)

Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Mój zestaw Jessici od dawien dawna – oczynając od odżywek do paznokcia i skórki przez krem, lakier i nabłyszczacz.

Gohusia
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

Ile takie zestawić kosztuje? gdzie można zamówić?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " słabe i łamliwe paznokcie:("

Przewiń na górę