• Autor
    Odp.
  • e-Fontanna.pl
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Dobra odżywka to podstawa,akurat tutaj możemy pomóc i doradzić w kwestii jej wyboru,a druga sprawa to odpowiednia dieta bogata w witaminę D.

millo
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

No ja się wyleczyłam tym trioxalem, więc potwierdzam 🙂 Fajną opcją jest też to, że żciąga się na telefon aplikację, która przypomina, kiedy trzeba zażyć lekarstwo. Bardzo to ułatwia życie przy terapii pulsowej 🙂

rupka
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Też brałam ten trioxal, ale zanim go dostałam, to smarowałam tymi lakierami bez recepty i doprowadziłam sobie paznokcie do fatalnego stanu. Trochę to trwało, zanim zaczęły wyglądać jakoż w miarę normalnie, ale w końcu się udało i teraz wszystko jest ok.

Rzesy-Sklep_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Jeżeli coż nas niepokoi w kwestii choroby to warto udać się także do dermatologa który zbada nasze paznokcie,wtedy będziemy miały absolutną pewnożć,np w kwestii grzybicy.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Odżywka z Eveline wzmacnia paznokcie. A poza tym stosuj dietę bogatą w cynk, miedź i krzem.

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Zdecydowanie więcej cynku i witaminy D zawartej w diecie i zobaczysz,że płytki paznokcia zostaną wzmocnione,tylko też potrzeba tutaj czasu,nic nie przychodzi od razu w kwestii pielęgnacji.

Patrycja Kokot
    Member
    • Odp.: 47
    • Bywalec

Odzywka do paznokci (to juz obojetnie jaka)+suplementacja witamin i poprawa gwarantowana. Przy slabych paznokciach warto odpuscic zabiegi kosmetyczne, gdzie pozniej paznokcie trzeba moczyc w acetonie, czyi zostaje malowanie klasycznymi lakieremi. Bardzo fajne, wrecz najlepsze sa lakiery z golden rose, ja od lat uzywam serie color expert i bardzo sobie chwale, paleta kolorow wciaz jest poszerzana, koloroy sa piekne, a same lakiery trwale, dobrze napigmentowane.

Jogoobelka
    Member
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Hybryda wzmacnia paznokcie, no ale wlasnie po odstawieniu zaczyna sie dramat. Ja obecnie odstawilam i trzymam sie klasycznych lakierow. Zgadzam sie z kolezanka wyzej, ze GR ma dobre lakiery i wlasnnie po nie siegam, ogrona paleta kolor, piekne odcienie idealne na lato, neony i pastele z serii ice chic, piekny blysk w serii holographic nail color czy delikatne nude rich color. wszystko w niewysokich cenach, wiec same plusy 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " słabe i łamliwe paznokcie:("

Przewiń na górę