- AutorOdp.
- 6 sierpnia 2012 at 21:58
Kwasy tłuszczowe zawarte w rybach,a dokładniej rodzina kwasów, które to są pochodzenia zwierzęcego, a więc tłuszcze zwierzęce w tym przypadku. Niestety zawracanie sobie proporcjami to głupota. Jak nie można przedawkować? Omega6 odpowiadają za zmiany miażdżycowe. Doucz się zanim tezy będziesz wygłaszał. Zbędnożć i niezbędnożć pozostawię bez komentarza.
14 sierpnia 2012 at 13:15Zapotrzebowanie u każdego człowieka może być inne, kwestia interpretacji. Ja uważam, że kwasy z grupy omega są potrzebne, zarówno 3 jak i 6.
17 sierpnia 2012 at 20:44Moje dzieci ryb nie jedzą pod żadną postacią 🙁 Kwasy omega podaję im w syropie, myżlę, że lepsze to niż nic ….
22 sierpnia 2012 at 09:26A moja rodzina wzmacnia odpornożć miodem manuka i naszymi polskimi miodami. Moim zadaniem to najlepszy sposób bo i jeszcze dobrze wpływa to na mój żołądek.
22 sierpnia 2012 at 18:50A powiedz mi proszę, jakie składniki ma ten miód Manuka, że jest lepszy od naszych miodów? Czy to nie ma znaczenia czy kupujesz ten czy inny?
23 sierpnia 2012 at 12:47No włażnie ja też się nad tym zastanawiam 😉 Ja jak kupuję miód to tylko nasz polski lipowy, gryczany albo rzepakowy. A Vitamarin Junior podaję dzieciom nie tylko ze względu na odpornożć ale też kwasy te działają korzystnie na prawidłowy rozwój mózgu.
27 sierpnia 2012 at 09:12Miód jest zdrowy, można go kupować i słodzić zamiast cukru, tylko czy zawarty w Manuka Methylglyoxal nie występuje w naszych miodach? I co to znaczy trwałe i unikatowe włażciwożci charakterystyczne dla tego miodu? bo takie włażciwożci są opisane, ale o czym mowa to nie wiem.
27 sierpnia 2012 at 19:40Moje dzieci już na prawdę dawno były chore, myżle, że to w dużej czężci zasługa kwasów omega, które podaję systematycznie już długi czas. Zimą miodkiem słodzę ciepłą herbatkę.
29 sierpnia 2012 at 07:17Zdecydowanie lepszy miód niż cukier, a odmian mamy dożć sporu z wyrobów krajowych.
Ja w okresie jesienno-zimowym najczężciej robię do picia gorący sok z malin z cytryną.29 sierpnia 2012 at 20:44Moje dzieci gorącego nie wypiją, jedynie ciepłe 🙂 Miodek podaje lipowy, a do kanapek gryczany.
31 sierpnia 2012 at 13:43No moje wrzątku też się nie napiją, poza tym miodu nie powinno się do wrzątku wlewać.
Moim się chyba apetyt poprawił, albo wypad z dziadkami nad morze ich trochę ożywił, bo nawet pastę z łososia jedzą.31 sierpnia 2012 at 15:06Truskawka z tym miodem manuka jest tak że im wyższy poziom methylglyoxal tym jest on korzystniejszy dla nas. Im wyższe jego stężenie tym lepiej dla naszej odpornożci. Nasze miody tez mają ten składnik ale o wiele niższy. Oczywiżcie nasze miody też są dobre, anie wiem czy nie najlepsze:). Miodu absolutnie nie można dodawać do wrzątku bo giną jego wszystkie włażciwożci.
31 sierpnia 2012 at 17:21Miodek lipowy tylko do ciepłej herbatki z malinkami. Malinki już mam na zimę zamrożone. Miodek lipowy też mam zawsze w szafeczce 😉 A podając kwasy omega to nie tylko wzmacniamy odpornożć ale przy okazji działają korzystnie na niemal cały organizm. W sumie jeszcze niedawno nie wiedziałam jak szerokie mają zastosowanie.
18 września 2012 at 14:43Jesień już za oknem widać, więc jak ktoż jeszcze nie pomyżlał o odpornożci to czas najwyższy, bo z naszą pogodą może być różnie.
21 września 2012 at 10:36Teraz jest włażnie najgorszy okres na przeziębienia. Bo niby jeszcze lato ale powietrze zdradliwe. Ja łykam witaminkę C rano- to tak profilaktycznie
- AutorOdp.