Uczulenie na pyłki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 49 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Figa
    Klucznik
    • Tematów: 59
    • Odp.: 880
    • Zasłużony

w zasadzie sezon dla alergika w pełni, czy jesteżcie uczuleni na pyłki? i na jakie? grab, brzoza? lipa?

xyz
    Członek
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

nigdy nie robilam sobie testow na co jestem ale na bank jestem. nawet na pozna wiosne i lato biore zyrtex czy jakos tak i mam o wiele mniejszy katar

fortunata_fofa
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

ja też nie robiłam testów dopiero teraz coż mi się zaczeło.dostałam od lekarza krople do oczu,coa na katar, a jak to nie pomoze mam recepte na leki doustne.

Figa
    Klucznik
    • Zasłużony

To najpierw zróbicie testy. Wyeliminuje przynajmiej to na co nie jesteżcie uczulone a zdawałoby się że jesteżcie.

Może to grzyby a nie pyłki?

fortunata_fofa
    Członek
    • Tematów: 5
    • Stały bywalec

lekarz powiedział, że nie ma potrzeby robienia testów chyba, że objawy będa utrzymywały się dłużej niż miesiąc.

xyz
    Członek
    • Maniak

zrobcie testy…..
    nie dam sie tak kluc 😕 pamietam jak bratu robili, albo jak inne dzieci wychodzily z gabinetu… jejciu az mi ciarki przechodza
    mozliwe ze teraz medoty sie zmienily ale mimo wszystko wole nie. jak jest skoszona trawa to kicham tak na raz okolo 20 razy. jak wstaje to na dzien dobry okolo 10 raz za razem.
    na wsi czy nawet na lace moge zapomniec o chodzeniu po trawie bo mam natychmiast bable na nogach
    wole zyc z myslai ze to trawy

xyz
    Członek
    • Maniak

o to dziekuje bardzo – napewno nie zrobie zadnych testow i wogole nie jestem na nic uczulona . wydawalo mi sie 🙄

amysza
    Członek
    • Tematów: 3
    • Stały bywalec

My testy robimy co roku, żeby sprawdzić czy coż nie doszło 😕

Brzoza, lipa to pikuż. My mamy problem (prócz kilku rodzajów traw rzecz jasna!) z łubinem, bzem,kasztanem.
    Nie ma mowy, żeby w pobliżu znalazły się zboża.

Koszmar! Dlatego też zawsze w kieszeni są sterydy 🙁

xyz
    Członek
    • Maniak

no to ja wam teraz cos napisze.
    dzis poszlam na bardzo baaaardzo dlugi spacer i wrocilam z czerwonymi oczami.
    swedza mnie niesamowicie i na pewno nie zatarlam oka! chyba zaczyna jakis pieron kwitnac ktorego moj organizm nie lubi

Greeneye
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

Ja alergii nigd ynie mialem i nagle dwa lata temu po porstu sobie przyszla. Testy zrobic trzeba, chyba ze ktos chce sie meczyc cale zycie i nic z tym nie robic. Wykonanie testow moze miec jedynie meijsce na jesien gdy dzialanie lekow antyalergicznych przestaje dzialac.
    Krople, spray do nosa i tableki bez recewpoty niestety u mein nie dzialaja. Potrzebne wiec cos silniejszego. Mysle, ze mam uczulenie na lipke ale kto to moze wiedziec. Moze byscie podali leki jakie wam pomagaja oraz ich ewentualne skutki uboczne?

Pozdrawiam

Figa
    Klucznik
    • Zasłużony

No to lipa z twoją lipką drogi Greneeye :)))
    Testy robiles?

Greeneye
    Członek
    • Stały bywalec

Wiem, ze lipa. A moj post pani Figa czytala? Napisalem, ze nie, bo trzeba czekac do jesieni.

Figa
    Klucznik
    • Zasłużony

No ale w ciagu 2 lat byly 2 wiosny, dwa lata i 2 jesienie:) no i zimy:)

Greeneye
    Członek
    • Stały bywalec

Nie Figo. To drugi rok, gdzie pojaiwa mi sie alergia. Mamy 2007, pierwsza alergia byla w 2006. W tym okresie czasu byla tylko jedna jesien, no i teraz druga wiosna. Proste rzeczy wyjansione w trudny spososb hihi. Al emasz racje, zbadac sie trzeba i moze odzuclic.

Tez masz alergie?

peronowa mysz
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 353
    • Pasjonat

Ja tam mam alergie na topole. Mam teraz istną katorgę bo to diabelstwo pylić zaczęło!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 49 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę