• Autor
    Odp.
  • tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

avon-no nie wiem… jakoż ciężko się rozprowadzają wg mnie-nierównomiernie. i w pudełeczku robią się takie jakby… hm… grudkowate… nie umiem dokladie wyjażnić… nie ważne… 😉

ale inglot np jest w porządku… szkoda mi kasy na coż droższego, chociaż jakbym dostała w prezencie pewnie bym się nie pogniewała 😀
    wytrzymuje na moim pyszczku do kilkunastu godzin, oczywiżcie na odpowiednio przygotowanym oku… krem, podkład, puder, itp…

niestety nie bardzo mam czas na testowanie nowych firm… nawet jak wpadnę od wielkiego żwięta do drogerii to biorę to co już znam i lecę do kasy… ech…

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja z ciekawosci odwiedzilam sklep inglota i widzialam fajne cienie sypkie. taki troche odpowiednik pigmentow maca. ale oczywiscie odpowiednio tansze.

testowalam na razie na dloni: ladne, blyszczace kolory. cena jak na inglot chyba dosc spora-25 zlotych. moze sobie sprawie jakis mocno blyszczacy bez czy brzoskwinie. ale wlasciwie wszystkie kolory byly godne uwagi.

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

nie wiem, czemu, ale jakoż nie mogę się przekonać do sypkich cieni… kwestia przyzwyczajenia pewnie, ale wolę te prasowane 😉 tygrysek spróbuj przy okazji bell powinny Ci podpasować 😉
    BEZ LINKÓW
    ładne kolorki, nie? 😀

parvati
    Member
    • Guru

szczerze…zaden zestaw mnie nie przekonuje.

w porownaniu z idealnie dobranymi kolorami, ktore oferuje clinique czy chociaz bourjois…te zestawy bel sa co najmniej biedne.

poza tym…w czasach licealnych skusilam sie juz raz na bell planete. wygladaja jak pojedyncze cienie z serii holographic l’oreala. tylko w opakowaniu. nawet na odpowiednio zagruntowanej powiece bardzo szybko zaczynaja wygladac okropnie. zatem…ja za bell podziekuje.

tygrysek
    Member
    • Maniak

bell mi włażnie nie pasuje… nie wiem od czego to zależy, może od składu cieni…

mam dobre pędzelki (naturalne włosie), zawsze pod cień kładę odpowiednią bazę, ale te i się jakoż nie tak rozprowadzają… nie ta konsystencja 😉

a w inglocie cenię sobie to, że jak kupuje cienie w okrągłych pudełeczkach, bodajże 17żł, bez problemu mogę sobie sama dobrać pasującą gamę kolorystyczną, odcienie, itd. jak dla mnie wybór spory.

parvati
    Member
    • Guru

pojedyncze bourjois tez wystepuja w licznych kolorac, a efekt jest nieprownywalny…

tygrysek
    Member
    • Maniak

może dziż wreszcie coż nowego znajdę… będę miała wolną chwilę i będę w okolicach sephory… w końcu trzeba się rozwijać… 😀

googi
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Apropo cieni.Obejrzyjcie sobie to.Dziewczyna super robi makijaż,można się czegoż nauczyć.
    check this out
    [usunięto_link]

Laluna
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

wiesz parvati… tylko nie każdy ma ochotę wydawać na cienie żrednio 40-60 zł… ja też lubię dobre marki… ale nie oszukujmy się 😉 to co najlepsze „najlepiej” też kosztuje…

patunia28
    Member
    • Zasłużony

taaak… zwłaszcza na studencką kieszeń 😀 wiecie, każdemu co innego pasuje 🙂 ja na trwałożć nie mogę narzekać, nie wiem, może tak po prostu mam 🙂
    googie – boskie to jest 😀 chciałabym mieć taką wprawę… a kolorki są po prostu cudne 🙂 strasznie mi się podobają te:
    bez linków

parvati
    Member
    • Guru

moja kieszen jest jak najbardziej studencka…i dlatego nie stac mnie na buble.

parvati
    Member
    • Guru

uwazasz, ze ktos wydaje 50 zlotych na cienie do powiek, bo to sa jego priorytety?

wybacz, ale nie znam zbyt wielu osob, ktore uwazaja nabycie nowych cieni do powiek za priotytet.

poza tym…znow to szufladkowanie…skoro kogos stan na dobre ciuchy czy kosmetyki, to na KSIAZKI, PODROZE, EDUKACJE, ROZRYWKI INTELEKUALNE (mozecie sobie wybrac) tez prawdopodobnie go stac i nie musi wybierac. zatem…moze dajmy spokoj z podzialami „albo, albo”…bo to mimo wszystko dosc smieszne.

googi
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Ja rozumiem parvati.Też wolę odłoży pieniążki i kupic coż lepszego,no i troszkę droższego.Kupowanie tanich bubli wiąże się z tym,że mogą byc gorsze jakożciowo a co za tym idzie do wyrzucenia.Nie ma sensu marnowac w ten sposób pieniądze.Ja też mam kieszeń studencką i jak mi coż potrzeba z kosmetyków szybko to kupuje znane mi i wypróbowane marki z niższej półki.Jak mam czas na odłożenie pieniędzy kupuję coż droższego.

patunia28
    Member
    • Zasłużony

przepraszam, to że nie lubię wydawać kupę kasy na kosmetyki nie oznacza, że kupuję buble 😉 poza tym, każdy ma swoje upodobania, coż co jednemu pasuje drugi znienawidzi, więc wiadomo… czasami zdarza mi się zaszaleć, jak każdemu sądzę 😉 ale znam umiar 😉 wolę odłożoną kasę przeznaczyć np. na nową parę spodni, niż na cień do powiek 😀

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

ja nie kupuje drogich kosmetyków nie mam pieniedzy jestem studentka, 🙂 ale nie smuce sie z tego powodu ciesze sie ze wogole mam:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ulubione i sprawdzone cienie do powiek"

Przewiń na górę