- AutorOdp.
- 19 kwietnia 2009 at 20:17
okazuje się, że da się żyć bez mięsa i coraz więcej lekarzy utwierdza sie w przekonaniu, że dieta wege jest zdrowsza niż ta mięsna…
Zatem da się żyć bez schaboszczaka i nie jest to jedyne źródło budulcowe dla naszych miężni.
20 kwietnia 2009 at 21:44za bardzo lubie mieso zeby z niego zrezygnowac
dieta bez miesa = zero przyjemnosci z jedzenia ;pjakze bylem niepocieszony gdy z menu Maca wywalili moja ulubiona kanapke z wieprzowina, plackiem ziemniaczanym, boczkiem i majonezem bez warzyw ;p teraz juz nie mam urozmaicenia od kanapek w pracy ;p
posilek bez miesa to nie posilek ;p
1 maja 2009 at 10:17miszczu każdy może mieć własne zdanie. Wegetarianizm to nie wyrzeczenie, a raczej jak niektórzy okreżlają wyzwolenie.
Jeżli nie masz ochoty, nie rób tego. Niektóre osoby po prostu nie są do tego stworzone i mądrzy wegetarianie szanują ich wybór.Proponuje jednak dla poszerzenia horyzontów poczytać sobie artykuł o kurzych jajach, a raczej o ich masowych produkcjach
[usunięto_link]23 kwietnia 2012 at 00:57Pozwalam sobie odżwieżyć temat. Zapytać, czy dziż na forum są jeszcze jacyż zwolennicy tofu? A może moglibyżmy sobie podrzucać jakież ciekawe przepisy? Mogę zacząć:
Farfalle z bobem i tofu
1 porcja
– 70 g makaronu farfalle
– 100 g bobu (wystarczą 2 mrożone paczki Hortexu)
– 50 g wędzonego tofu Polsoi
– łyżeczka uprażonych płatków migdałowych
– sos sojowy
– żwieżo zmielony czarny pieprz
– bazylia.
Makaron i bób ugotować al dente. Tofu pokroić w kostkę, namoczyć na chwilę w sosie sojowym i usmażyć do zrumienienia na patelni. Płatki migdałowe uprażyć.
Ugotowany bób obrać z łupinek i wymieszać z odcedzonym makaronem. Doprawić pieprzem i bazylią, dokładnie wymieszać. Na talerzu posypać tofu i płatkami migdałowymi.
I smacznego 🙂23 kwietnia 2012 at 08:34A znacie jakież sprawdzone przepisy na falafle? najlepiej nie smażone? Bo robiłam w weekend takie z ciecierzycy i groszku, ale bez szału…
26 kwietnia 2012 at 00:40Niestety, falafli jeszcze nigdy nie robiłam… 🙁
26 kwietnia 2012 at 12:17A koftę jak się robi? Bo ja z tych, co wegetarianizm kojarzą tylko z Green Wayem… 😳
26 kwietnia 2012 at 13:10[usunięto_link] wrote:
A znacie jakież sprawdzone przepisy na falafle? najlepiej nie smażone? Bo robiłam w weekend takie z ciecierzycy i groszku, ale bez szału…
Jak mi kolega zrobił to super a mnie też nie wychodzą. 🙁
26 kwietnia 2012 at 13:55a badania naukowe wykazały, że człowiek był wstanie zdominować żwiat, bo jest mięsożerny. 😀
26 kwietnia 2012 at 18:00A to możliwe, bo dominację i uzurpatorstwo mamy we krwi.
27 kwietnia 2012 at 17:20[usunięto_link] wrote:
A to możliwe, bo dominację i uzurpatorstwo mamy we krwi.
Hahahaha 🙂 świetne :).
- AutorOdp.