- AutorOdp.
- 11 maja 2009 at 22:55
@ananeczka wrote:
magnez zdecydowania poprawia ogólne samopoczucie, nie uważacie?
dokładnie, gdybym nie przyjmowała magnezu to przy ostatnich stresach chyba bym komuż krzywdę zrobiła 😉
12 maja 2009 at 23:52hmmm 😀 nie wiedziałam, że ma też działanie uspokajające 😛
13 maja 2009 at 13:50owszem ma… bo niedobory magnezu powodują wzmożony stres, a podczas stresu nasz organizm zużywa znacznie więcej magnezu… takie błędne koło 😉 poza tym przy niedoborach magnezu często jesteżmy ospali, nie możemy sie skupić, a nawet (uwaga!) niszczą się kożci, zęby i stawy, bo organizm z braku tego minerału pobiera go sobie z tkanki kostnej, dlatego częstym objawem braku magnezu jest „strzykanie” w stawach… nie wiedziałam o tym, ale kiedyż trafiłam na artykuł w portalu medycznym i powiem szczerze, ze znalazłam u siebie wszystkie te objawy, dlatego teraz piję dziennie jedną butelkę plusssza z magnezem i mam nadzieję, ze to rozwiąże sprawę 🙂
19 maja 2009 at 22:52łał 😉 bardzo ciekawe informacje podałaż. wobec tego bardzo się cieszę, że piję tego Plusssza Active. co ciekawsze – pozwala mi on ograniczyć kawę, a ona wypłukuje magnez, jeżli się nie mylę (?) 🙂
19 maja 2009 at 23:23Nie wiedziałem…to może dlatego wszystko mi strzela xD Staram się jeżć dużo czekolady, bananów i innych takich produktów. Do tego oczywiżcie piję witaminki w postaci Plusssz Active:> Może to nie jest wina tego, że mam mało magnezu. A magnez też pomaga chyba w działaniu miężni, przy jego niedoborze łatwiej o skurcze i inne takie:>
20 maja 2009 at 22:08No tak, w sumie masz rację z tymi skurczami… Kiedyż mnie męczyły i dr. kazał mi magnez i potas uzupełnić 🙂
A co do strzelania –> może to starożć?hihi
22 maja 2009 at 18:55No dzięki wielkie 😉 Aż tak stary to ja nie jestem. Moje ulubione powiedzenie:”sport to zdrowie” 😛 Ostatnio w ogóle nie mam czasu na sport. Sesja się zbliża, poprawy jakież…trzeba się męczyć przed książkami…
22 maja 2009 at 23:05hihi 😀 no tylko się nie obrażaj 😛
ale łączę się w bólu w kwestii braku czasu… tylko powód nieco inny 😉
pewnie już masz dosyć, co?24 maja 2009 at 20:24Na samą myżl mam dosyć 🙂 No ale nie ma rady 😉 A jeszcze same niesprzyjające czynniki. Xbox z nową grą, nowy film w kinie, spotkania ze znajomymi. A n****ętniej to cały dzień spędzałbym z moją Kobietką 🙂 No ale cóż…będzie trzeba zacisnąć pasa, zapasy dopalacza (kawa i active) i do nauki 😛
25 maja 2009 at 13:24tak, na skurcze też… w ciąży miałam straszne skurcze w łydkach i też lekarz kazał mi brać magnez i nawet na serce go brałam (niedomykalnożć zastawki)
i jeszcze przypomniało mi się, że jednym z objawów niedoboru magnezu jest „drganie” powieki, nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale wiecie o co mi chodzi…
kiedyż weszłam na jakiż portal medyczny i znalazłam u siebie wszystkie objawy niedoboru magnezu, od tamtego czasu plusssz up z magnezem jest dla mnie głównym posiłkiem dnia 😉28 maja 2009 at 22:05no tak, moja mama kiedyż też musiała brać, bo jej jedna noga jakoż tak dziwnie drętwiała, a w nocy skurcze ją łapały. pobrała i przeszło, jak ręką odjął 🙂
całe szczężcie mnie to nie grozi, skoro praktycznie codziennie się magnezuję z active i mniej kawki piję 🙂
Fenris – doskonale rozumiem te czynniki rozpraszające 😉 ale dobrze, że jakoż sobie z tym radzisz 🙂1 czerwca 2009 at 11:46no u mnie na szczężcie też póki co objawów niepokojących nie ma… nie sądziłam, ze magnez jest tak ważny, no ale teraz już widzę, że faktycznie coż w tym jest… przynajmniej na razie nie będę rezygnować z hydrowitamin
2 czerwca 2009 at 08:37Witaminy w żadnej formie nie powinny zaszkodzić, chyba, że przyjmujesz za dużo, wtedy mogą wystąpić niezbyt wesołe efekty. Dlatego nie powinno się przekraczać zalecanej dawki. W sumie te 2 tabletki plusssz active starczają bez problemu na kilka godzin nauki, a to i tak czasami więcej niż potrzebuję 😛
2 czerwca 2009 at 19:47plusssz up jest zalecany w ilożci jednej butelki dziennie, tak włażnie piję i wystarcza
2 czerwca 2009 at 22:41no oczywiżcie, że należy stosować się do zalecanej dawki ❗
bo potem się słyszy o dzieciakach, które przyćpały, bo łyknęły np. za dużo tabletek, czy coż 😡
tak jak Fenris napisał – 2 tabletki Active dziennie to na serio tyle ile potrzeba, nawet, gdy ma się dużo nauki bądź pracy. mnie nawet wystarcza jedna, chyba że ciężki dzień mam… - AutorOdp.