• Autor
    Odp.
  • celebrity
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

z cera mam same problemy. skora na twarzy jest jasna cienka i podatna na wszelkiego radzaju podraznienia. probowalam kilku kosmetykow przeznaczonych wlasnie do cery wrazliwej ale malo pomogly… wlasciwie to pogorszyly sprawe. moze ktos zna jakies sprawdzone preparaty ktore by mnie poratowaly :P?

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

pięlęgnacja zewnętrzna to jedna sprawa a wewnętrzna druga… może tez ci brak witamin to tez i to w dużym stopniu powoduje pogorszenie stanu cery[ przesuszenie, łuszczenie itp]

subtelna
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

…no racja moze zrob sobie jakies podstawowe badania to moze sytuacja bedzie troche bardziej klarowna:)…wiesz zawsze jakies sposob:)

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

celebrity, a próbowałaż kremów i kometyków z serii lipikar la roche posay? co prawda sa to kosmetyki do pielegnacji skóry atopowej, ale włażnie nie zawierają żrodków zapachowych, łagodzą podrażnienia i sa bardzo delikatne.

spróbuj np. tego do mycia:
    [usunięto_link]
    dla mnie rewelacja

a jak nie, to jeszcze la roche ma taką serie dla osób z p****żciowymi problemami skórnymi: toleriane, to tez mozesz wypróbować (miałam kiedyż, ale przerzuciłam sie na lipikara, bo łagodzi mi bardziej zaczerwienienia i żwiąd :))

elisabeth1
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

jezeli chodzi o cere wrazliwa moim skromnym zdaniem dobry jest olej jojoba.Reguluje sebum.Jest w 100% naturalnym „kosmetykiem” o licznych wlasciwosciach.

„Zawiera głównie palmitynian cetylu o bardzo cennych włażciwożciach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego.Skwalen, który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry,chroniący przed utratą wody. Alkohole alifatyczne, fitosterole, bogaty w witamine F.

Doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry. Stosowany przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży).

Olej jojoba służy do pielęgnacji ciała,włosów,chroni przed łysieniem i łupieżem,nawilża skórę.Nadaje się do zmywania makijażu i jako płyn po goleniu.Zalecana w leczeniu wszelkiego rodzaju oparzeń.Pełni również rolę filtra przeciwsłoneczego.Ten niezwykły olej stosuje się nawet do usuwania brodawek oraz leczenia skaleczeń i otarć naskórka.Olej należy wcierać w głowę na godzinę przed myciem.

Do każdego rodzaju skóry.Natłuszcza, nadaje gładkożć, zmiękcza i odżywia.Jest idealny do skóry suchej ze skłonnożcią do łuszczenia się”.

koala
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Ja z tej serii lipikar używam żelu do mycia, balsamu i kremu do rąk. Nie tylko nawilżaja, ale tez łagodzą podrażnienia. Kiedyż wydawało mi się, że kosmetyki przede wszystkim powinny pachnieć, ale potem poczytałam sobie, że włażnie te które najmocniej pachną, najmocniej uczulają (a mnie uczula chyba wszystko) i szybciutko poszłam po rozum do głowy. I teraz już nie mam takich problemów ze skórą i nie martwię się, że znowu mam czerowne place na twarzy, bo akutar coż mi nie posłużyło.

Doris
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

elisabeth1 – mam pytanko, gdybys mogla podpowiedziec w jakiej postaci wystepuje ten olej jojoba do zastosowania o jakim tak ladnie opisalas? Czy mozna to kupic w sklepach kosmetycznych jako taki wlasnie olejek?
    Pamietam kiedys mialam szampon wlasnie z wyciagiem z tego olejka i byl po prostu rewelacyjny.
    Pozdrawiam serdecznie

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

ja rowniez mam bardzo wrazliwa skore. nie moge uzywac nic co zawiera alkohol. a ostatnio zauwazylam ze na dole policzkow mam jakies takie male plamki. bardziej sa widoczne kiedy naloze fluid. wyglada to tak jakbym zle go rozprowadzila.
    czy ktos mial podobny problem.
    aha i mysle ze to nic uczuleniowego bo nic nowego nie uzywalam

MumineK
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

ja też mam bardzo wrażliwą skórę i tak jak wyżej zostało napisane, miałam niedawno takie jakby białe plamki na policzkach i w okolicach ust, widać było ze są to jakież „przesuszenia”. Możliwe, że dostałam takie coż poniewaz teraz wszystko co tylko możliwe pyli i dostałam jakiejż alergii lub użyłam zbyt mocnego żelu oczyszczającego. Jednak plamki mi zeszły jak zaczełam przemywać twarz tonikiem odżwieżającym z Avonu a zaraz potem nakładałam hypoalergiczny krem AA, pozdrawiam.

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

Polecam kazdej dziewczynie ktora ma wrazliwa cere. na tyle lat roznych kremow. tylko po tym nie mam zaczerwienien na twarzy, nie wyskakuja mi syfy nastepnego dnia, wchlania sie super, nie mam po nim tlustej skory

Przeznaczony dla:
    osób w każdym wieku o cerze wrażliwej, skłonnej do alergii i podrażnień, narażonej na stres oraz ujemny wpływ żrodowiska: zanieczyszczenia, dym tytoniowy, gwałtowne zmiany temperatury, promieniowanie UV.
    Działanie:
    Pielęgnacyjna formuła kremu została oparta na BACOCALMINE – aktywnym składniku pochodzącym z indyjskiego zioła BACOPA MONNIERA, używanego w systemie leczniczym AYURWEDA. BACOCALMINE efektywnie redukuje nadwrażliwożć skóry na negatywne bodźce zewnętrzne. Chroni przed działaniem wolnych rodników i utleniaczy oraz łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry. Aktywne działanie kremu wzmocnione zostało wyciągiem z aloesu, który intensywnie i długotrwale nawilża oraz wygładza naskórek.
    Rezultat:
    Doskonale nawilżona, uspokojona i zrelaksowana skóra bez objawów podrażnień, zmęczenia i stresu. Krem przywraca cerze uczucie komfortu, czyniąc ją bardziej odżwieżoną i nawilżoną.
    Posiada hypoalergiczną kompozycję zapachową.
    Utrzymuje naturakny odczyn skóry na poziomie pH 5,5.

to fotka opakowania
    [usunięto_link]

a to juz sam sloiczek. zdjecia mojego wykonia co zreszta widac 🙂

[usunięto_link] [usunięto_link]

Serrafina
    Member
    • Tematów: 36
    • Odp.: 432
    • Pasjonat

Seria dla skóry wrażliwej w Oriflame. Niejedną klientkę już do niej przekonałam i jak narazie są zadowolone. Poza tym nie myj twarzy wodą tylko preparatami, a jeżli juz musisz to przegotowaną.

kredka
    Member
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

a skoro o skórze mowa… latem bardziej wyraźne mam piegi, poza tym poajwaiją się przed mieisączką i jakież pryszczyki i takie tam. ogólnie problem z barwą skóry, nie mam jakichż wielkich przebarwień, ale jednak skóra nie wygląda tak jak powinna. mozecie polecić coż zeby nadac skórze ładny koloryt? może jakież witaminy??

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

skóra na mojej twarzy też jest wrażliwa. Ilekroć umyję twarz wodą a nie daj Boże mydłem, skóra robi się sucha i naciągnięta. Do tego, żaden krem oprócz najzwyklejszej Nivey nie pomaga. Od np nawilżających dostaję czerwonych plam itp…

renia_tm
    Member
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Ostatnio sporo slyszalam i czytalam o dermokosmetykach Biodermy.Sa podobno bardzo dobre i rozwiazuja”problemy” 🙂 Proponuje abys weszla na strone [usunięto_link] tam sporo wyczytasz i moze umowisz sie na bezplatna konsultacje dermatologiczna a przy okazji dostaniesz probki tych kremow.Naprawde polecam ta stronke.Warto poczytac 🙂

oh_ja
    Member
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

pisalam juz gdzies o nivea i ich kremie.nie nadaje sie on do skory wrazliwej.nie myj twarzy woda i mydłem tylko specjalymi tonikami, żelami do skóry wrażliwej.jezeli chodzi o krem to ja sama uzywam własnie Biodermy Hydrabio- czyli do skóry wrazliwej i odwodnionej.na mnie dziala super a skora jest super nawilzona przez cały dzien.mi pasuje.i nie mam juz zadnych uczulen, wysypek na twarzy

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wrażliwa cera"

Przewiń na górę