- AutorOdp.
- 4 września 2010 at 17:33
…co bierzecie na problemy z pęcherzem??
nie chodzi mi tylko przeziębienie klasyczne ale o jakież mocniejsze infekcje!5 września 2010 at 17:51mnie jak dopada uh pęcherz to aplikuje sobie furagin i buscopan , jedno na bakterie a drugie rozkurczowo, zeby się z bólu nie zwijać
9 września 2010 at 17:23Ja też uważam że najskuteczniejszy jest furagin, tylko trzeba udać sie do lekarza po receptę. Buscopanu jednak na takie dolegliwożci nie używałam, raczej przy bólach miesiączkowych itp. Najlepiej iżć z infekcją do lekarza, skieruje na badania i jak wiadomo z jaką bakterią walczyć nie trzeba działąć w ciemno.
9 września 2010 at 18:47Problemy z pęcherzem mogą mieć różne podłoże bakteryjne. Trzeba sprawdzić badaniami jak długo nie przechodzi bo może się ciągnąć latami.
10 września 2010 at 04:50oj, ja miałam nie raz problem z pęcherzem i do tego kamicę nerkową. jak miałam atak to lekarz konieczny… zawsze się kończyło na furaginie, no spa rozkurczowo, kąpiele w ciepłej wodzie i picie wody jana. od dłuższego czasu nauczyłam się pić regularnie apiurin (preparat żurawinowy, oczyszcza drogi moczowe). i raczej problemów nie mam. polecam profilaktycznie, ale przy już istniejącej infekcji pędem do lekarza
10 września 2010 at 21:06Dobre efekty daje też stosowanie urinalu, bo zawiera żurawinę, któa pozwala oczyżcić układ z bakterii, ale jednoczeżnie nie wchodzi w interakcje z innymi lekami.
13 września 2010 at 08:39Ostatnio brałam urosept, ale regularnie warto łykać coż z żurawiną.
13 września 2010 at 09:53Na pewno wspomniana żurawina, urosept, urosan i dużo się wygrzewać. Staram się dbać o drogi moczowe, nerki – jak jest zimno nie chodzę w krótkich bluzkach, odsłaniających dolną czężć pleców, bo wtedy łatwo o różne choroby.
13 września 2010 at 10:09dziewczyny mają racje z tą żurawiną. też ostatnio miałam infekcję pęcherza i lekarz prócz antybiotyku przepisał mi preparat z żurawiną i wit.C Prouro. no i pomogło, ale mam to Prouro łykać dłużej, żeby osłaniać pęcherz przed szkodliwymi bakteriami.
13 września 2010 at 15:46żurawina to już mój stały suplement diety, a jak mi się zdarzały jakież silne infekcje to furagin od lekarza przepisany miałam
19 września 2010 at 20:53ananeczka- ile dni ten akut brałaż?
21 września 2010 at 11:26Ja też biorę regularnie żuravit i wit. C. Jednak czasem to nawet to mi nie pomaga i zdarza się, że bez furaginum sie nie obędzie. Jedna jeżli juz mnie dopadnie to dużo szybciej przechodzi i infekcja łagodniejsza jest.
21 września 2010 at 19:31No włażnie na tym polega profilaktyka, ze pomaga w walce z zapalniem w przyszłożci;) no ale fakt, że żurawina jest niezastąpiona na problemy z pęcherzem;)
22 września 2010 at 12:12Nie wiem czy wiecie, ale podobno jak raz przeziębi się pęcherz, to potem należy o niego bardzo uważnie dbać, bo infekcje mogą pojawiać się czężciej, a ich przyczyna może być najmniejsza błahostka. Warto o siebie dbać, zgadzam się, że profilaktyka jest bardzo ważna i nie radziłabym jej bagatelizować, bo może się to źle skończyć.
22 września 2010 at 13:05też tak słyszałam. i włażnie przeziębiłam sobie pęcherz;/
- AutorOdp.