Wychowanie do milosci: antukoncepcja

• Autor
    Odp.
  • miszczu
    Member
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

nie moglem sie powstrzymac zeby tego nie wkleic :D:D

[usuni臋to_link]

kumpel mi dal, dobre kwiatki tam sa :d
    milego czytania 馃榾

Czersi
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 622
    • Zas艂u偶ony

Tego typu teksty czyta艂am swego czasu na forum wiara.pl. Dowiedzia艂am si臋 tam np. 偶e masturbacja powoduje 偶lepot臋, impotencj臋 i bezp艂odno偶膰. I tym podobne inne ciekawe opinie 馃檮
    [usuni臋to_link]

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

wstyd po prostu.

Cleo
    Member
    • Temat贸w: 29
    • Odp.: 857
    • Zas艂u偶ony

Antykoncepcja zawsze jest z艂em !!

LaLoLa
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 156
    • Zapaleniec

Ale to jest smutne ze taka olbrzymia instytucja karmi „swoj lud” takimi zalosnymi kawalkami. I to niewiarygodne ze ludzie sie na to nacinaja… przeciez tam sa ewidentne bzdury popisane! propagandowe, chwytliwe, nieprawdopodbne hasla…

Islam chociaz zezwala na masturbacje, jesli mialaby ona uchronic przed zdrada 馃槅 chrzescijanstwo nie oferuje nic w zamian, bo jakos zapomogi na dzieci nie dadza…

miszczu
    Member
    • Maniak

chrzescijanstwo nie zabrania antykoncepcji, nie ma na ten temat nic w biblii
    to wymysl kosciola

mnie tam akurat zadna religia nie ogranicza ale to jednak sprawka koscila a nie wiary chrzescijanskiej ;p

err
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 87
    • Sta艂y bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

chrzescijanstwo nie zabrania antykoncepcji, nie ma na ten temat nic w biblii

wida膰 偶e nie znasz Biblii 馃槢

偶e si臋 tak zapytam,
    z czym w tym artykule si臋 nie zgadzacie?

miszczu
    Member
    • Maniak

mysle ze znam Biblie lepiej niz wszystkie mohery z mojego osiedla razem wziete (czyli kolo 50% populacji)

kosciol powymyslal mase glupot od tych o ktorych wie kazdy jak celibaty (ktore swoja droga w samej Biblii sa karcone przez Jezusa) poprzez czysciec o ktorym nie ma ani linijki az do wykasowania 1 z przykazan i podzielenie ostatniego na 2 oddzielne zeby nadal bylo ich 10.
    mozna by o tym pisac i pisac ale mi sie nie chce

a nie zgadzamy sie z ogolem tekstu, z tym ze przyklady nie sa poparte faktami lub sa poparte zmyslonymi faktami no i tyle na poczatek wystarczy

iwyl
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

Na studiach mia艂am wyk艂ady z etyki z ksi臋dzem, kt贸ry mia艂 specjalizacj臋 z zakresu teologii moralnej, tak wi臋c by艂y to wyk艂ady bardziej z teologii moralnej ni偶 z etyki. Nas艂ucha艂am si臋 co nie miara na temat: antykoncepcji, eutanazji, aborcji, samob贸jstw, na艂og贸w, a nawet z tego co pami臋tam to o powodowaniu wypadk贸w drogowych.
    Mnie ju偶 nic nie zdziwi je偶li chodzi o ko偶ci贸艂 katolicki – wszystko co robi膮 zwi膮zane jest ze zniewoleniem cz艂owieka i s膮 to dzia艂ania wbrew ludzkiej naturze.

err
    Member
    • Sta艂y bywalec

miszczu skoro znasz to czemu piszesz 偶e w Biblii nic na ten temat nie ma?

Onione, je偶li poczytasz poczytasz jakie偶 – nazwijmy to – neutralne artyku艂y to r贸wnie偶 zobaczysz tam takie kwiatki jak w tym artykule, mo偶e poza wzmiank膮 o Bogu.
    Jeste偶cie uprzedzeni:)
    R贸wnie dobrze ja mog臋 powiedzie膰 偶e na temat NPR ludzie pisz膮 takie g艂upoty 偶e nie wiadomo czy 偶mia膰 si臋 czy p艂aka膰. Ale ja si臋 z tych g艂upot nie 偶miej臋, nie wypominam,
    czemu tak czepiacie si臋 katolik贸w?

Cleo
    Member
    • Zas艂u偶ony

czemu katolicy tak czepiaj膮 si臋 antykoncepcji? nazywaj膮 j膮 najgorszym z艂em?

err
    Member
    • Sta艂y bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

bo dla nas taka jest. Z艂a. I my jej nie chcemy. i nie m贸wi臋 Ci 偶e Ty musisz my偶le膰 tak jak ja wi臋c w艂a偶ciwie co Ci臋 obchodzi co ja (katolik) o niej my偶li?

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

miszczu skoro znasz to czemu piszesz 偶e w Biblii nic na ten temat nie ma?

Onione, je偶li poczytasz poczytasz jakie偶 – nazwijmy to – neutralne artyku艂y to r贸wnie偶 zobaczysz tam takie kwiatki jak w tym artykule, mo偶e poza wzmiank膮 o Bogu.
    Jeste偶cie uprzedzeni:)
    R贸wnie dobrze ja mog臋 powiedzie膰 偶e na temat NPR ludzie pisz膮 takie g艂upoty 偶e nie wiadomo czy 偶mia膰 si臋 czy p艂aka膰. Ale ja si臋 z tych g艂upot nie 偶miej臋, nie wypominam,

ja jestem uprzedzona. jak najbardziej.

powtarzam: jesli ktos zdaac sobie sprawe z tego, ze tysiace noworodkow jest porzucanych na smietnikach, jeszcze wiecej dzieci zyje w patologicznych rodzinach, gdzie sa bite, maltretowane i nie maja co jesc, jest przeciwnikiem antykoncepcji, to jest idiota.

benedykt tez sie niezle popisal w afryce. stary jelop.

tak, mam wiele do kosciola katolickiego. jest instytucja szkodliwa.

Cleo
    Member
    • Zas艂u偶ony

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

bo dla nas taka jest. Z艂a. I my jej nie chcemy. i nie m贸wi臋 Ci 偶e Ty musisz my偶le膰 tak jak ja wi臋c w艂a偶ciwie co Ci臋 obchodzi co ja (katolik) o niej my偶li?

ale to wy nas nazywacie „mordercami” . ka偶dy ma prawo wyboru, w艂asn膮 wol臋. gdzie jest w ko偶ciele tolerancja dla stosuj膮cych antykoncepcje? ja jej nie widz臋.

powiem wi臋cej, jako nastolatka ucz臋s****艂am do jakie偶 odnowy w duchu 偶wi臋tym, szybko si臋 stamt膮d zmy艂am, kiedy zauwa偶y艂am jacy ci ludzie s膮 naprawd臋 – op臋tani przez g艂upot臋.

err
    Member
    • Sta艂y bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

ale to wy nas nazywacie „mordercami” . ka偶dy ma prawo wyboru, w艂asn膮 wol臋. gdzie jest w ko偶ciele tolerancja dla stosuj膮cych antykoncepcje? ja jej nie widz臋.

um贸wmy si臋 偶e piszemy o tolerancji (czy braku tolerancji) dla stosuj膮cych antykoncepcj臋 Katolik贸w.
    Wi臋c ten brak tolerancji o kt贸rym piszesz to tylko artyku艂y, jakie偶 przem贸wienia o tym 偶e antykoncepcja jest z艂a i dlaczego KK uwa偶a 偶e jest z艂a. Nikt za nikim z bejzbolem nie biega, nikt nikogo rano nie sprawdza czy bierze tabletk臋 czy nie. Je偶eli co偶 w danej grupie spo艂ecznej jest niezgodnie z zasadami to chyba jasne 偶e si臋 takim ludziom m贸wi 偶e co偶 tu jest nie halo. Ale nie kara si臋 takich. Jedyne co robi Ko偶ci贸艂 to pisze i m贸wi. Od tego jeszcze nikt nie umar艂.
    Je偶li kto偶 nie chce tego s艂ucha膰 to nie s艂ucha. Nie jestem muzu艂mank膮 wi臋c nie s艂ucham co nakazuje ich religia i nie 偶miej臋 si臋 z tego bo w艂a偶ciwie g***** mnie obchodzi w co oni wierz膮 i jak 偶yj膮.

[usuni臋to_link] wrote:

powiem wi臋cej, jako nastolatka ucz臋s****艂am do jakie偶 odnowy w duchu 偶wi臋tym, szybko si臋 stamt膮d zmy艂am, kiedy zauwa偶y艂am jacy ci ludzie s膮 naprawd臋 – op臋tani przez g艂upot臋.

chcesz zobaczy膰 op臋tanych Katolik贸w? wejd藕 na forum katolik.pl
    niekt贸rzy pr贸buj膮 by膰 bardziej papiescy od papie偶a, to raczej kiepski przyk艂ad do na偶ladowania, nie dziwi臋 si臋 偶e Ci臋 zniech臋cili.
    Ale je偶li w swojej wierze s膮 szcz臋偶liwi i przy okazji nikogo nie krzywdz膮 to tylko im pogratulowa膰.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Wychowanie do milosci: antukoncepcja"

Przewi艅 na g贸r臋