- Ten temat ma 82 odpowiedzi, 16 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 16 lat, 11 miesi臋cy temu przez
Pablo_Escobar.
- AutorWpisy
- 2 czerwca 2009 o 20:30 #148759
@J贸zia wrote:
@Pablo_Escobar wrote:
Ja my偶le 偶e miliony ludzi na 偶wiecie nie mia艂oby Hiv gdyby uprawia艂y seks tylko z jednym partnerem przez ca艂e 偶ycie.
:Z tym, 偶e cz艂owiek z natury nie jest monogamiczny.
Cz艂owiek z natury mo偶e je偶膰 surowe mi臋so i warzywa ,ale czy tak je spo偶ywa?
Woli je przyrz膮dzi膰 , cho膰 sa osoby kt贸re lubia je偶膰 na surowo.
Podobnie jest z kwesti膮 monogamii2 czerwca 2009 o 20:32 #148760B贸g stworzy艂 cz艂owieka do 偶ycia we dwoje i do monogami..
Przecierz stworzy艂 Adamowi tylko Ewe prawda? a nie dwie kobiety 馃槅2 czerwca 2009 o 21:28 #148761natura to nie tylko zew i poped
natura to tez ewolucja i to wlasnie ona prowadzi do tego ze czlowiek zyskal wiecej uczuc, emocji i inteligencji w porownaniu do innych gatunkow
tak wiec umiejetnosc panowania nad popedem tez jest naturalna3 czerwca 2009 o 09:26 #148762Noo… ale tego ju偶 si臋 cz艂owiek uczy.
3 czerwca 2009 o 18:51 #148763Mi艂o jest, gdy ludzie maj膮 w艂a偶ciwe dla nas zdania. M贸j facet pod tym wzgl臋dem ma takie jakie chcia艂abym 偶eby mia艂 i nie dziwi mnie to.
6 czerwca 2009 o 12:17 #148764@J贸zia wrote:
Pablo jest z Torunia, wszystko jasne. Op臋tany przez Ojca Tadka Laughing
ej ale ja te偶 jestem z Torunia:P:P:P Ale oczywi偶cie Ojciec Tadek mi zwisa i powiewa. Co nie zmienia faktu, 偶e jak przeje偶dzam autem przez ulic臋 呕wirki i Wigury to mi si臋 rzyga膰 chce na widok tej willi RM.
6 czerwca 2009 o 12:58 #148765@Pablo_Escobar wrote:
B贸g stworzy艂 cz艂owieka do 偶ycia we dwoje i do monogami..
Przecierz stworzy艂 Adamowi tylko Ewe prawda? a nie dwie kobiety 馃槅a przed czy po dinozaurach? 馃槅
6 czerwca 2009 o 13:12 #148766Tak, B贸g stworzy艂 jedn膮 kobiet臋 i jednego m臋偶czyzn臋, a z nich przysz艂a na 偶wiat reszta. Reasumuj膮c: dzieci Adama i Ewy musia艂y wsp贸艂偶yc ze sob膮, a tym samym pope艂nia艂y kazirodztwo. Czy mo偶e by艂o kilku Adam贸w i kilka Ew na ka偶dym kontynencie? Co o tym s膮dzisz Pablo?
18 czerwca 2009 o 20:46 #148767@Manora wrote:
Tak, B贸g stworzy艂 jedn膮 kobiet臋 i jednego m臋偶czyzn臋, a z nich przysz艂a na 偶wiat reszta. Reasumuj膮c: dzieci Adama i Ewy musia艂y wsp贸艂偶yc ze sob膮, a tym samym pope艂nia艂y kazirodztwo. Czy mo偶e by艂o kilku Adam贸w i kilka Ew na ka偶dym kontynencie? Co o tym s膮dzisz Pablo?
A czy uwa偶asz 偶e ,,Adam” koniecznie musi oznacza膰 i symbolizowa膰 jedn膮 osobe?.. hmm?….
18 czerwca 2009 o 20:51 #148768馃槅
do monogamii to zostaly stworzone np. labedzie: niemal calkowity brak roznic miedzy plciami, brak istotnych roznic w fenotypie poszczegolnych osobnikow tej samej plci. i jak widac: sa monogamiczne.
u czlowieka monogamia wcale nie jest az tak naturalna, jakby to sie kolesiom w czarnych kieckach wydawalo. wprost przeciwnie. jest ona wynikiem ewolucji (rowniez kulturowej). pierwotnie czlowiek nie byl monogamiczny. swiadcza o tym liczne badania naukowe…nie mitologia kosciola katolickiego.
18 czerwca 2009 o 20:53 #148769@parvati wrote:
馃槅
do monogamii to zostaly stworzone np. labedzie: niemal calkowity brak roznic miedzy plciami, brak istotnych roznic w fenotypie poszczegolnych osobnikow tej samej plci. i jak widac: sa monogamiczne.
u czlowieka monogamia wcale nie jest az tak naturalna, jakby to sie kolesiom w czarnych kieckach wydawalo. wprost przeciwnie. jest ona wynikiem ewolucji (rowniez kulturowej). pierwotnie czlowiek nie byl monogamiczny. swiadcza o tym liczne badania naukowe…nie mitologia kosciola katolickiego.
Wr臋cz przeciwnie ko偶ci贸艂 jest zdania 偶e cz艂owiek ma sk艂onno偶ci do obcowania z wieloma partnerami.
23 czerwca 2009 o 22:03 #148770Sp贸jrzcie na to i powiedzcie czy Ci ludzie s膮 normalni 馃槅 Jak wida膰 pragnienie utrzymania czysto偶ci prowadzi do ci膮g艂ego my偶lenia o sexie: http://www.npr.pl/forum/viewtopic.php?t=4029&start=0
23 czerwca 2009 o 22:12 #148771ahahaahahahhhahahaah 馃榾
23 czerwca 2009 o 22:43 #148772@czersi wrote:
Sp贸jrzcie na to i powiedzcie czy Ci ludzie s膮 normalni Jak wida膰 pragnienie utrzymania czysto偶ci prowadzi do ci膮g艂ego my偶lenia o sexie: http://www.npr.pl/forum/viewtopic.php?t=4029&start=0
pierdzielisz, Czersi… zdaje si臋, 偶e jeste偶 troch臋 m艂oda, co? mam racj臋? 馃槈
@miszczu wrote:
ahahaahahahhhahahaah 馃榾
a Ty jeszcze bardziej, gieroju Wszechczas贸w 馃槇
chyba Ci si臋 nie poddam – a ju偶 mia艂em 馃槸 s艂aaaby jeste偶!PS. A co do 'wychowania do mi艂os膰i’ – 偶mieszna sprawa nazywa膰 u偶miercanie kodu genetycznego, znaczy DNA… czu艂o偶ci膮 do ukochanej osoby – nawet si臋 u偶mia膰 porz膮dnie nie umiem 馃槸
24 czerwca 2009 o 06:12 #148773@hard-man wrote:
a Ty jeszcze bardziej, gieroju Wszechczas贸w 馃槇
chyba Ci si臋 nie poddam – a ju偶 mia艂em 馃槸 s艂aaaby jeste偶!馃檮 W ka偶dym temacie te twoje zakompleksienie wzgl臋dem miszcza wy艂azi. Musi ci imponowa膰. Najpierw by艂a „parvati to parvati tamto” teraz pad艂o na miszcza.
A co do linku to wy艂awiam najlepsze cytaty: 馃槅
Chyba sie zgodz臋 – co innego ca艂a pla偶a obcych ludzi, a co innego, gdy ta konkretna osoba ma Ci臋 widzie膰 prawie nago. No chyba 偶e p艂ywasz w piance na ca艂e cia艂o – ale to i tak podkresla kszta艂ty.
Je偶li um贸wicie si臋, 偶e b臋dziecie p艂ywa膰 a nie przytula膰 w wodzie, to my偶l臋, 偶e powinno by膰 ok:)
na basenie odkrywam ca艂e swoje nogi, wci臋cia w stroju te偶 potrafi膮 by膰 spore…dekold itd.
a nie m贸wi臋 o ch艂opaku, kt贸ry b臋dzie tylko w slipkach, jednak to nie to samo co spodenki….
my caly czas walczymy o czysto偶c, moj ch艂opak na ka偶dy kawa艂ek mojego cia艂a reaguje mocno, ..Przed 偶lubem chcieli偶my si臋 wybra膰 na basen. Powiedzia艂em mojej dziewczynie- obecnie 偶onie, 偶e na mnie bardzo dzia艂aj膮 stroje k膮pielowe i raczej si臋 to nie zmieni. Postanowili偶my zrobi膰 ma艂膮 pr贸b臋 i oswoi膰 si臋 ze swoim wygl膮dem. W 偶rodku dnia ona ubra艂a si臋 w bikini, a ja w obszerne szorty kapielowe. Sporo by艂o 偶miechu, bo zaraz by艂o po mnie wida膰, 偶e jestem facetem i podoba mi si臋 moja dziewczyna. To by艂 dla mnie spory szok widzie膰 j膮 w bikini, kt贸re niedawno specjalnie sobie kupi艂a. Patrzyli偶my, a ja by艂em pe艂en ekstazy. W ko艅cu poprosi艂em, 偶eby偶my basen i stroje od艂o偶yli na czas po 偶lubie, bo mog臋 si臋 nie zatrzyma膰, a tak bardzo zale偶y nam obojgu na czysto偶ci. Tak te偶 si臋 sta艂o. Po 偶lubie zacz臋li偶my wykorzystywac stroje w sypialni. Po jakim偶 czasie pojechali偶my nad morze. Kole偶anka, kt贸ra z nami by艂a dziwi艂a si臋, dlaczego si臋 nie rozbieram, tylko le偶臋 w do偶膰 obszernych kr贸tkich spodkach na kocu i czytam. No w艂a偶nie dlatego. Gdy wpierw si臋 te stroje wykorzystywa艂o w sypialni, to potem 偶ona na pla偶y te偶 wygl膮da艂a bardzo erotycznie. Nie wiem czy si臋 jeszce kiedy偶 wybior臋 na pla偶臋 albo na basen 偶eby po prostu pop艂ywa膰.
Siostro!
Tw贸j ch艂opak, jak go nazywasz, stosuj臋 t膮 star膮 i zu偶yt膮 sztuczk臋… Jemu wcale nie chodzi o p艂ywanie… On pragnie widoku Twojego nagiego cia艂a, liczy 偶e je偶li b臋dziecie tylko w tych skromnych kostiumach k膮pielowych on b臋dzie m贸g艂 nasyci膰 si臋 widokiem Twoich wdzi臋k贸w, Twojej kobieco偶ci… Pami臋taj, 偶e Twoje cia艂o jest tylko domem Twojej Czystej Duszy, szanuj j膮. Cho膰by偶 nie wiem jak go kocha艂a, jak bardzo zale偶a艂oby Ci na jego szcz臋偶ciu, nie wolno Ci nara偶a膰 go na pope艂nienie grzechu. Wyrzuty sumienia nie da艂y by Ci spokoju.. Je偶li pragniesz jego zbawienia, musisz mu zdecydowanie powiedzie膰 NIE. Pomy偶l o Nim jako o m臋偶czy藕nie, kt贸ry na codzie艅 musi zmaga膰 si臋 ze swoimi s艂abo偶ciami, ze swoimi naturalnymi potrzebami, kt贸rym musi si臋 opiera膰. Pami臋taj, 偶e 艣wi臋tej Pami臋ci Ojciec 艣wi臋ty Jan Pawe艂 Drugi patrzy na Ciebie i z Nieba przypomina Ci, 偶e jeste偶 bogatsza o do偶wiadczenia Ewy… Musisz by膰 silna i odpowiedzialna… Jeszcze dzisiaj odm贸wi臋 r贸偶aniec w intencji Twojego oddania Matce Boskiej i prosi膰 b臋d臋 艣wi臋t膮 Magdalen臋 o 艂ask臋 dla Niego i o wszelkie b艂ogos艂awie艅stwo dla Twojgo wytrwania w czysto偶ci..
Niech Jan Pawe艂 b臋dzie z Tob膮.i jedyny m膮dry jaki tam znalaz艂am….
A ja uwa偶am 偶e powinni偶cie si臋 wszyscy leczy膰…
馃槅
- AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.