• Autor
    Odp.
  • parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

jedyne, co robi?

nie sadze.

otoz jan pawel i teraz benek sa odpowiedzialni za miliony zarazen wirusem hiv w afryce.

oni i ich chora propaganda.

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

Jedyne co robi Kożciół to pisze i mówi

my też 😛 jedyne co robimy to piszemy i mówimy

err
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 87
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

a w sumie,
    daje sobie siana.
    Tylko nie szydźcie za bardzo.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

a w sumie,
    daje sobie siana.
    Tylko nie szydźcie za bardzo.

zauwaz jednaqk, ze to kosciol sieje propagande. ateisci po prostu zyja wlasnym zyciem nie majac potrzeby zagladania innym do lozka czy w macice.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

ale mozna przyjac pewne postawy czy zasady albo nie. Nie przyjmujesz nikt nigdzie ci nie zaglada, przyjmujesz- tez twoja sprawa co robisz. po prostu po to mamy rozum, zeby sami wiedziec co robic i jak zyc. jesli ktos chce sluchac tego co mowi kk prosze bardzo, mozna nawet sobie sluchac tego co mowi pani z apteki i zyc wg jej sposobu bycia i tyle. kazdy robi co chce.

iwyl
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

Według mnie nie można powiedzieć, że kożciół katolicki jedynie pisze i mówi. To jest doskonale przemyżlana propaganda, robiąca ludziom wodę z mózgu. Kożciół wybrał sobie doskonałą formę zastraszania ludzi, jaką jest grzech i fakt o jego odpuszczeniu lub nie i co za tym idzie – nieuchronna żmierć i to co nastanie po niej. Ludzie są zbyt głupi i zbyt słabi, żeby uwierzyć że po żmierci nie ma zupełnie NIC! Dlatego chodzą do kożcioła, modlą się, są przeciwni antykoncepcji i innym takim, bo ktoż tam powiedział że jak będą postępować inaczej to spotka ich to wielkie NIC czy tam potępienie, czyżciec czy piekło. Ludzie boją się żmierci, a jak wiadomo żmierć jest jednym z głównych wątków poruszanych w kożciele i dlatego ta instytucja ma taką władzę nad człowiekiem.

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

jedyne, co robi?

nie sadze.

otoz jan pawel i teraz benek sa odpowiedzialni za miliony zarazen wirusem hiv w afryce.

oni i ich chora propaganda.

W jaki sposób są odpowiedzialni?

err
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Kożciół wybrał sobie doskonałą formę zastraszania ludzi, jaką jest grzech i fakt o jego odpuszczeniu lub nie

to nie Kożciół wymyżlił sobie grzech
    i to nie Kożciół wymyżlił sobie ich odpuszczanie.
    [usunięto_link] wrote:

i co za tym idzie – nieuchronna żmierć i to co nastanie po niej

to nie Kożciół wymyżlił sobie żmierć i to co po niej następuje.

Ludzie są zbyt głupi i zbyt słabi, żeby uwierzyć że po żmierci nie ma zupełnie NIC!

fajnie że masz na ten temat swoje zdanie.
    Ale nie musisz obrażać kogoż kto myżli inaczej niż Ty. A parvati pisze, że to my wszędzie wszystkim zaglądamy…

Ludzie boją się żmierci, a jak wiadomo żmierć jest jednym z głównych wątków poruszanych w kożciele i dlatego ta instytucja ma taką władzę nad człowiekiem.

Podsumowując, uważasz że katolik żyje zgodnie ze swoim sumieniem dlatego że boi się żmierci? i wiara pomaga mu ten lęk przezwyciężyć?

ateisci po prostu zyja wlasnym zyciem nie majac potrzeby zagladania innym do lozka czy w macice.

mają za to nieodpartą potrzebę krytykowania wyznań religijnych, szczególnie katolików. Przykładem ten wątek.
    Oczywiżcie nie wszyscy ateiżci, nie można uogólniać.

Cleo
    Member
    • Zasłużony

ja nie powiem nic złego na temat samej wiary. to co przedstawił miszczu w innym pożcie wprowadza jeszcze większe wątpliwożci ale tak naprawdę nie wiemy jak jest naprawdę ;d

jestem na nie dla instytucji pod nazwą kożciół.

wystarczy wejżć na youtube i widzimy skutki radia maryja i kochanego ojca tadeusza.

czy jesteż w stanie err bronić tej instytucji – nie sądzę.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

err pisze ze ateisci bardzo lubia krytykowac wiare
    nie zupelnie
    po prostu ludzie wierzacy odmienne zdanie juz odbieraja jako krytyke

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Może zrobię mały offtop,ale przypomniała mi się taka sytuacja.Mama rozmawiała z naszą sąsiadką,starszą kobietą,bardzo wierzącą,prawie codziennie w kożciele,jakież różańce itp. itd.Ktoż tam umarł i rozmowa zeszła na temat żmierci i nagle ta sąsiadka wypala z tekstem- „A jak Pani mysli,coż tam po żmierci jest?Bo ja to się boję,że nic tam nie ma.” Mojej mamie normalnie ręce opadły 😯 I włażnie myżlę,ze to jest dobry przykład na większożć wierzących obecnie-chodzą do kożcioła,bo tak się przyzwyczaili,bo rodzice kazali,bo co sasiedzi powiedza,bo ksiadz slubu nie da czy chrztu.Ale który z nich przeczytał Pismo Swiete i rozumie o co tak naprawde w tej wierze chodzi?Myżlę,ze może kilka procent…Niby chrzeżcijaństwo to religia miłożci,takie było założenie Chrystusa.Wystarczy tylko popatrzeć na niektórych katolików-plują jadem i nienawiżcią(tu zwłaszcza polecam portal fronda.pl).A księżą?Są Ci z powołaniem,oczywiżcie,ale reszta…Myżlę,że nie tak to wszystko wymyżlił Chrystus,zupełnie nie tak.
    Sama dosyć długo chodziłam do koscioła.Ale w liceum spotkałam różnych ludzi,zaczełam czytać,interesować się tym co jest zawarte Pś a tym co robi czy robił Kożciół.Wiedza jest dużym przeciwnikiem religii.Zwłaszcza wiedza historyczna i biologiczna,bo braki w tych dziedzinach głównie są wykorzystywane do propagowania przekłamanych faktów czy kompletnych oszczerstw(tu przykład: zakonnica która odradzała antykoncepcje bo podczas przechodzenia przez lateks plemnik może stracić witkę i wtedy dziecko urodzi się bez nóżek).Dziż chyba dla mnie nie ma już miejsca w kożciele,no może oprócz funkcji grzesznika czy przyszłego mieszkanca piekieł.Niestety nie żałuję pewnych zdarzeń w moim życiu,np.tego,że jestem blisko z moim chłopakiem.Pójżcie więc do spowiedzi byłoby czystą hipokryzją.Jednak mam znajomych i wiem,że tak robią.Szkoda,że nie interesują się swoją wiarą i nie wiedzą,że każda spowiedź bez żalu za grzechu czy też zatajenie jakiegoż grzechu czyni ten sakrament nieważnym.Czytałam ostatnio wypowiedź znanego ginekologa,który mówił,ze przed Wielkanocą ma najwięcej klientek ponieważ kobiety przychodzą usunąć wkładki hormonalne,aby móc się wyspowiadać.Dla mnie to żenujące.

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Czytałam ostatnio wypowiedź znanego ginekologa,który mówił,ze przed Wielkanocą ma najwięcej klientek ponieważ kobiety przychodzą usunąć wkładki hormonalne,aby móc się wyspowiadać.Dla mnie to żenujące.

❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Chyba przestanę się krępować mówienia podczas seksu ” o jezu!”, co często cisnęło mi się na język, a jednoczeżnie wiedziałam, że to nie wypada 😀 Teraz mam to w d****. Będę tego zwrotu używała tak samo jak ” o kur…!” 😆

Cleo
    Member
    • Zasłużony

zakonnica która odradzała antykoncepcje bo podczas przechodzenia przez lateks plemnik może stracić witkę i wtedy dziecko urodzi się bez nóżek

😯

err
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

err pisze ze ateisci bardzo lubia krytykowac wiare
    nie zupelnie
    po prostu ludzie wierzacy odmienne zdanie juz odbieraja jako krytyke

Pokażę Ci coż.

chrzescijanstwo nie zabrania antykoncepcji, nie ma na ten temat nic w biblii
    to wymysl kosciola

kosciol powymyslal mase glupot od tych o ktorych wie kazdy jak celibaty

poprzez czysciec o ktorym nie ma ani linijki az do wykasowania 1 z przykazan i podzielenie ostatniego na 2 oddzielne zeby nadal bylo ich 10.

jeżli jesteż choć w połowie tak mądry jakiego udajesz to wiesz, że pierwsze dwie wypowiedzi są nieprawdziwe a trzecia ma swoje uzasadnienie.
    Jeżli tego nie wiesz to jesteż po czężci usprawiedliwiony, jednak zawsze możesz poczytać zanim kogoż wyżmiejesz, niesłusznie oskarżysz.
    Jeżli wiesz, że piszę prawdę to jesteż zwykłym dupkiem który przyszedł tu żeby prowokować.
    Chcesz to mogę Ci powyższe kwestie wyjażnić ale to już na PW, nie chcę się bawić w forumowego misjonarza.

Jako krytykę odbieramy wyżmiewanie naszych poglądów posługując się argumentami na które odpowiedziano już conajmniej milion razy.

Tak na marginesie,
    dlaczego interesuje Cię fakt isnienia bądź nieistnienia fragmentów o czyżccu w Biblii skoro Ty nie wierzysz ani w piekło ani w niebo ani w Boga? a jakby tam był ten fragment to byż w nie uwierzył? czy ma to coż wspólnego z odmiennym zdaniem? ateista ma odmienne zdanie na temat istnienia czyżccia, dobre. To żwiadczy o nieczystożci Twoich intencji.
    Jeżli chcesz kontynuować rozmowę to zapraszam na PW.

Czersi, dobrze piszesz ale za bardzo uogólniasz. Prawdziwych katolików jest, jak piszesz, parę procent. Jeżli dla Ciebie taki np. Lepper jest wyznacznikiem postawy katolickiej to współczuję.
    Rozejrzyj się dookoła i poszukaj ludzi którzy żyją tym w co wierzą. Wiem, że ciężko będzie Ci kogoż takiego znależć ale napewno znajdziesz.
    Ja tylko czekam kiedy wreszcie w PL katolicy zaczną być prawdziwą mniejszożcią, kiedy w Kożciele zostaną tylko ci którzy chcą tam być.

Cleo
    Member
    • Zasłużony

Jako krytykę odbieramy wyżmiewanie naszych poglądów posługując się argumentami na które odpowiedziano już conajmniej milion razy.

szkoda, że na pytanie co z dziećmi, które rodzą się poważnie chore, co z matkami, których życie jest zagrożone, co z poczęciami spowodowanymi gwałtem – milion razy pada jedna odpowiedź – każdy ma prawo do życia 🙄

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wychowanie do milosci: antukoncepcja"

Przewiń na górę