• Autor
    Odp.
  • Ekstrawagandzka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Ja może nie miałam problemów z wypadającymi włosami ale postanowiłam zakupić odżywkę Radical na poprawę struktury włosów. Zauważyłam że po 3 tyg stosowania znacznie mniej mam włosów na szczotce. Są bardziej wytrzymałe i sprężyste. Polecam gorąco – może tobie też pomoże. Odżywkę możesz wzbogacić szamponem, mgiełką i kapsułkami.

Iweta
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Jeżli do klekarza to tylko dobry dermatolog. Natomiast oprócz tego zacznij bardziej dbać o włosy,odpowiednia odżywka na wzmocnienie ich struktury oraz szampon.

jesli do dermatologa bedzie dluga kolejka mozesz pojsc do rodzinnego i poprosic o skierowanie na podstawowe wyniki. dbaj o dieta i upewnij sie ze nie brakuje ci zadnych witamin ani mikroelementow.

carboczar
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

Zawsze podstawą jest wykonanie badań krwi (ogólne,morfologia,pierwiastki,)w tym w kierunku tarczycy i na pasożyty.

ryjek
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Prolab też jest super na wypadanie- cała seria, już po ok 3 tyg widać różnicę a zalecają 3 m-ce kuracji więc myslę, ze będzie jeszcze lepiej 🙂

anake
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Kerastase Stimuliste z Aminexilem – brat używał i podobno była widoczna poprawa, poza tym badania.
    na blogu instytutu kerastase możesz przeczyatc [usunięto_link]

Iweta
    Member
    • Bywalec

Mi skrzyp nie pomogl, kupilam niedawno vitapil w aptece, tez zawiera o ile dobrze pamietam drozdze. biore niedlugo, ale jakos lepiej sie czuje z moimi wlosami.

Iweta
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Zawsze podstawą jest wykonanie badań krwi (ogólne,morfologia,pierwiastki,)w tym w kierunku tarczycy i na pasożyty.

Badanie taz zrobilam, bo balam sie ze mam anemie czy cos… Chodzilam slaba i te wlosy.. Ale taraz staram sie wysypiac i dbac o siebie bardziej i jest lepiej.

kryspek
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Wypadające włosy to problem, który trzeba „leczyć” nie tylko tabletkami czy odpowiednimi szamponami np. wspomnianym Prolabem. Chociaż oczywiżcie wybór odpowiedniego preparatu ma znaczenie, to jednak w walce z wypadającymi włosami trzeba działać „na wszystkie fronty” Tzn. dobrze się odżywiać, mniej stresować (tylko jak?) Stosowanie skutecznych żrodków (tych z apteki) wymaga cierpliwożci i systematycznożci, ale efekt jest znacznie lepszy niż przy stosowaniu tych ze sklepu.

gudiczek
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Witam,

Na wypadające włosy też polecam [usunięto_link] Bardoz dobry kompleks odżywczy do wcierania w skórę glowy. Stymuluje wzrost włosów.

Stosuję też naftę kosmetyczną zmieszaną z jednym żółtkiem i olejkiem rycynowym. Taką mieszankę nakładam na 1 h i zawijam w folię. Widzę poprawę w postaci nowych włosków.

jmichalska
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Może najlepiej idź zrobić badania włosów. Słyszałam, że w HairLab robią coż podobnego… nie wiem sama, to ciężki problem

Naturalna
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Czeżć
    Mnie na włosy, i paznokcie pomogła zmiana diety. Poza ty zastosowałam suplement [usunięto_link].
    Wiesz, nie wiem jak wiele ale pomógł mi na pewno. A był taki moment, że włosy wychodziły mi garżciami. Próbowałam przeróżnych metod, szamponów, specyfików i tak na dobrą sprawę dopiero przy tym zauważyłam efekty. Mogę go z czystym sumieniem polecić.

floga
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

No włażnie ja tez mam taki problem i zupełnie nie wiem jaka jest tego przyczyna.. ani tabletki ani szampony nie działają.. może macie jakies propozycje?

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Zmień dietę i możesz zapomnieć o odżywkach.

milkajolka
    Member
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

mniej stresu

moze pomoze 🙂 👿 😈

waserx
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

na wypadanie włosów pomagają domowe płukanki ze skrzypu polnego i z pokrzywy

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wypadajace włosy"

Przewiń na górę