- Ten temat ma 56 odpowiedzi, 51 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 8 lat, 2 miesiące temu przez
Oliwiera71.
- AutorWpisy
- 28 czerwca 2011 o 21:59 #159118
Po pierwsze zaczynij się zdrowo odżywiać. Włosy kochają żelazo, biotynę, witaminę A, kwas foliowy i witaminy z grupy B. Wprost przepadają za krzemem, cynkiem i magnezem, a także nienasyconymi kwasami tłuszczowymi. Nie powinnaż im tego żałować. Oprócz tego, że odstawiłaż szuszarkę przyjrzyj się swojej szczotce, najlepsza jest ta z naturalnego włosia. Nie szarp włosów, nie trzyj ręcznikiem, nie kładź się spać z mokrymi włosami. Jednym słowem, rób wszystko aby ich oszczędzić. Dobierz odpowiedni, delikatny szampon do wypadających włosów (bez parabenów, SLS, SLES) wzmocnij jego działanie np. mgiełką do włosów.
29 września 2011 o 18:39 #159119Z tanich kosmetyków możesz wypróbować maseczkę do włosów słabych i wypad. WAX MOC NATURY. Ten kosmetyk zalecany jest włażnie do włosów szczególnie wypadających i słabych. Po kilku użyciach zauważysz sporą poprawę.
3 października 2011 o 16:30 #159120Ja słyszałam ostatnio o bardzo dobry zabiegu na włosy haircare.Czasami nie pomogą odzywki i maseczki,dlatego trzeba działac czymż znacznie silniejszym,przez to i skuteczniejszym.Mnie np.nie pomagały lecznicze szampony apteczne.To tylko zioła,które moze minimalnie odzywiaja włosy,nic wiecej.
23 października 2011 o 18:07 #159121Odżywki pewnie pomagają – ja mam różne dożwiadczenia, ostatnio używam masek do włosów z zadowalającym skutkiem. I zgadzam się, że na stan włosów wpływa dieta i tryb życia. Podobno nadmierne wysuszenie i łamliwożć włosów to nie tylko efekt używania suszarki i prostownicy, ale też spędzanie wielu godzin w klimatyzowanych pomieszczeniach.
24 października 2011 o 11:00 #159122Na wypadające włosy stosujowałam nakrętkę octu do płukania włosów. Oczyiżcie do tego ograniczyłam prostownicę, suszarkę i przestałam malować włosy. Bo przeciez malowanie, czy rozjażnianie najbardziej niszczy włosy powodując ich wypadnaie.
10 listopada 2011 o 19:39 #159123Odżywki pomagają jednak na pewno główną przyczyną wypadania włosów jest to co mamy w naszym organiźmie, toksyny i stres, ogólne osłabienie organizmu. Więc od momenty kiedy zażywam regularnie suplementy i radzę sobie ze stresem, moje włosy są mocne i zdrowe.
19 listopada 2011 o 12:28 #159117tylko lekarz może Ci pomóc, nie rób nic na własną rękę
20 listopada 2011 o 22:50 #159114Ludzi ta wiadomożć jest z 2009r trochę ruszać głowami 😉
18 stycznia 2012 o 13:15 #159124Spróbujcie witaminy Vitapil ( cena ok. 30 zł 60 tabletek, w aptekach) mnie włosy po nich rosły nawet do 5-6 cm w ciągu 6 tyg. Teraz biorę Dromin( 60 tabletek 14 zł, ale trzeba brać od 6-12 dziennie, inaczej nie zadziałają! są naprawdę żwietne! polecam. Mojej cioci też pomogły! Poza tym szampony i odżywki Klorane ( odżywka ok 26 zł, szampon ok 20, w aptekach, ewntualnie Vichy Dercos
8 kwietnia 2012 o 18:44 #159107@Marika250 wrote:
Dobierz odpowiedni, delikatny szampon do wypadających włosów (bez parabenów, SLS, SLES) wzmocnij jego działanie np. mgiełką do włosów.
Dobrze sprawdzi się Biovax Med dermo-stymulujacy szampon na odrastanie włosów. Stosowałam ponad miesiąc i włosy przestały nadmiernie wypadać. Zauważyłam też szybszy wzrost włosów.
9 kwietnia 2012 o 21:37 #159116też miałam problem z wypadającymi włosami, pomogły specjalistyczne szampony i cynk w tabletkach 🙂
15 kwietnia 2012 o 17:09 #159129a może zagęszczanie włosów> spróbuj, bo warto! ja mam zagęszczone i wreszcie nie wstydzę się swojego wyglądu, naprawdę za niewielką cenę można poddać się przyjemnemu zabiegowi i od razu widać efekty, a wczeżniej też ładowałam w suplementy, zresztą poczytaj sobie o tym to się dowiesz
zajrzyj na internet Beauty for You, tam mają wszystko opisane
jakby coż to podpowiem, napisz prywatną wiadomożć17 kwietnia 2012 o 17:09 #159128Wypadanie włosów jest często spowodowane złym odżywianiem. Więcej owoców i surówek, ale nie tych sklepowych, a własnych. Polecić można herbatkę ze skrzypu polnego. Jako nieliczna, o ile nie jedyna z rożlin rosnących w Polsce zawiera krzemionkę. Niedobór krzemu też może być powodem wypadania włosów.
2 maja 2012 o 09:33 #159115Witam,
Na wypadanie włosów polecam serie zabiegów mezoterapi głowy. Wykonałam sobie serię tych zabiegów w salonie pięknożci TAIS na Grzybowskiej 2 w Warszawie i muszę przyznać, że efekty są dobre. Włosy wypadają mi pojedynczo i już nie tak dużo jak wczeżniej. Kilkadziesiąt ukłuć bardzo cienką igła. Polecam http://www.salontais.pl
12 maja 2012 o 22:20 #159127Witajcie drogie kobietki. Powiem Wam, że moje dożwiadczenia z przedłużaniem włosów są bardzo duże. Korzystałam już trzykrotnie z tego zabiegu, niestety nie zawsze efekt jaki uzyskiwała moja fryzjerska był zadowalający dla mnie. Poza tym musicie uważać na niektóre Panie zajmujące się tym dodatkowo “ jako zajęciem na weekendy i tanim sposobem na zarobienie pieniędzy. Raz dałam się tak naciągnąć. Teraz nauczona na swoich błędach mogę z całą stanowczożcią polecić Wam jak nie dać się oszukać.
Po pierwsze proponuję poczytać co nie co o samym zabiegu i metodach jakich można użyć. Zajrzyjcie koniecznie na Beauty for You. Tam można wszystko na spokojnie przeczytać, jest opisane każde z rodzajów przedłużania. Potem dopiero zastanówcie się i zadecydujcie co będzie dla Was najlepsze.
Chętnie doradzę i powiem Wam jak takie włosy potem pielęgnować “ nie jest trudne, ale trzeba znać tajniki i odpowiednie sposoby. - AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.