- AutorOdp.
- 28 czerwca 2011 at 21:59
Po pierwsze zaczynij się zdrowo odżywiać. Włosy kochają żelazo, biotynę, witaminę A, kwas foliowy i witaminy z grupy B. Wprost przepadają za krzemem, cynkiem i magnezem, a także nienasyconymi kwasami tłuszczowymi. Nie powinnaż im tego żałować. Oprócz tego, że odstawiłaż szuszarkę przyjrzyj się swojej szczotce, najlepsza jest ta z naturalnego włosia. Nie szarp włosów, nie trzyj ręcznikiem, nie kładź się spać z mokrymi włosami. Jednym słowem, rób wszystko aby ich oszczędzić. Dobierz odpowiedni, delikatny szampon do wypadających włosów (bez parabenów, SLS, SLES) wzmocnij jego działanie np. mgiełką do włosów.
29 września 2011 at 18:39Z tanich kosmetyków możesz wypróbować maseczkę do włosów słabych i wypad. WAX MOC NATURY. Ten kosmetyk zalecany jest włażnie do włosów szczególnie wypadających i słabych. Po kilku użyciach zauważysz sporą poprawę.
3 października 2011 at 16:30Ja słyszałam ostatnio o bardzo dobry zabiegu na włosy haircare.Czasami nie pomogą odzywki i maseczki,dlatego trzeba działac czymż znacznie silniejszym,przez to i skuteczniejszym.Mnie np.nie pomagały lecznicze szampony apteczne.To tylko zioła,które moze minimalnie odzywiaja włosy,nic wiecej.
23 października 2011 at 18:07Odżywki pewnie pomagają – ja mam różne dożwiadczenia, ostatnio używam masek do włosów z zadowalającym skutkiem. I zgadzam się, że na stan włosów wpływa dieta i tryb życia. Podobno nadmierne wysuszenie i łamliwożć włosów to nie tylko efekt używania suszarki i prostownicy, ale też spędzanie wielu godzin w klimatyzowanych pomieszczeniach.
24 października 2011 at 11:00Na wypadające włosy stosujowałam nakrętkę octu do płukania włosów. Oczyiżcie do tego ograniczyłam prostownicę, suszarkę i przestałam malować włosy. Bo przeciez malowanie, czy rozjażnianie najbardziej niszczy włosy powodując ich wypadnaie.
10 listopada 2011 at 19:39Odżywki pomagają jednak na pewno główną przyczyną wypadania włosów jest to co mamy w naszym organiźmie, toksyny i stres, ogólne osłabienie organizmu. Więc od momenty kiedy zażywam regularnie suplementy i radzę sobie ze stresem, moje włosy są mocne i zdrowe.
19 listopada 2011 at 12:28tylko lekarz może Ci pomóc, nie rób nic na własną rękę
20 listopada 2011 at 22:50Ludzi ta wiadomożć jest z 2009r trochę ruszać głowami 😉
18 stycznia 2012 at 13:15Spróbujcie witaminy Vitapil ( cena ok. 30 zł 60 tabletek, w aptekach) mnie włosy po nich rosły nawet do 5-6 cm w ciągu 6 tyg. Teraz biorę Dromin( 60 tabletek 14 zł, ale trzeba brać od 6-12 dziennie, inaczej nie zadziałają! są naprawdę żwietne! polecam. Mojej cioci też pomogły! Poza tym szampony i odżywki Klorane ( odżywka ok 26 zł, szampon ok 20, w aptekach, ewntualnie Vichy Dercos
8 kwietnia 2012 at 18:44[usunięto_link] wrote:
Dobierz odpowiedni, delikatny szampon do wypadających włosów (bez parabenów, SLS, SLES) wzmocnij jego działanie np. mgiełką do włosów.
Dobrze sprawdzi się Biovax Med dermo-stymulujacy szampon na odrastanie włosów. Stosowałam ponad miesiąc i włosy przestały nadmiernie wypadać. Zauważyłam też szybszy wzrost włosów.
9 kwietnia 2012 at 21:37też miałam problem z wypadającymi włosami, pomogły specjalistyczne szampony i cynk w tabletkach 🙂
15 kwietnia 2012 at 17:09a może zagęszczanie włosów> spróbuj, bo warto! ja mam zagęszczone i wreszcie nie wstydzę się swojego wyglądu, naprawdę za niewielką cenę można poddać się przyjemnemu zabiegowi i od razu widać efekty, a wczeżniej też ładowałam w suplementy, zresztą poczytaj sobie o tym to się dowiesz
zajrzyj na internet Beauty for You, tam mają wszystko opisane
jakby coż to podpowiem, napisz prywatną wiadomożć17 kwietnia 2012 at 17:09Wypadanie włosów jest często spowodowane złym odżywianiem. Więcej owoców i surówek, ale nie tych sklepowych, a własnych. Polecić można herbatkę ze skrzypu polnego. Jako nieliczna, o ile nie jedyna z rożlin rosnących w Polsce zawiera krzemionkę. Niedobór krzemu też może być powodem wypadania włosów.
2 maja 2012 at 09:33Witam,
Na wypadanie włosów polecam serie zabiegów mezoterapi głowy. Wykonałam sobie serię tych zabiegów w salonie pięknożci TAIS na Grzybowskiej 2 w Warszawie i muszę przyznać, że efekty są dobre. Włosy wypadają mi pojedynczo i już nie tak dużo jak wczeżniej. Kilkadziesiąt ukłuć bardzo cienką igła. Polecam [usunięto_link]
12 maja 2012 at 22:20Witajcie drogie kobietki. Powiem Wam, że moje dożwiadczenia z przedłużaniem włosów są bardzo duże. Korzystałam już trzykrotnie z tego zabiegu, niestety nie zawsze efekt jaki uzyskiwała moja fryzjerska był zadowalający dla mnie. Poza tym musicie uważać na niektóre Panie zajmujące się tym dodatkowo “ jako zajęciem na weekendy i tanim sposobem na zarobienie pieniędzy. Raz dałam się tak naciągnąć. Teraz nauczona na swoich błędach mogę z całą stanowczożcią polecić Wam jak nie dać się oszukać.
Po pierwsze proponuję poczytać co nie co o samym zabiegu i metodach jakich można użyć. Zajrzyjcie koniecznie na Beauty for You. Tam można wszystko na spokojnie przeczytać, jest opisane każde z rodzajów przedłużania. Potem dopiero zastanówcie się i zadecydujcie co będzie dla Was najlepsze.
Chętnie doradzę i powiem Wam jak takie włosy potem pielęgnować “ nie jest trudne, ale trzeba znać tajniki i odpowiednie sposoby. - AutorOdp.