• Autor
    Odp.
  • Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Po pierwsze zaczynij się zdrowo odżywiać. Włosy kochają żelazo, biotynę, witaminę A, kwas foliowy i witaminy z grupy B. Wprost przepadają za krzemem, cynkiem i magnezem, a także nienasyconymi kwasami tłuszczowymi. Nie powinnaż im tego żałować. Oprócz tego, że odstawiłaż szuszarkę przyjrzyj się swojej szczotce, najlepsza jest ta z naturalnego włosia. Nie szarp włosów, nie trzyj ręcznikiem, nie kładź się spać z mokrymi włosami. Jednym słowem, rób wszystko aby ich oszczędzić. Dobierz odpowiedni, delikatny szampon do wypadających włosów (bez parabenów, SLS, SLES) wzmocnij jego działanie np. mgiełką do włosów.

toskanio
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

Z tanich kosmetyków możesz wypróbować maseczkę do włosów słabych i wypad. WAX MOC NATURY. Ten kosmetyk zalecany jest włażnie do włosów szczególnie wypadających i słabych. Po kilku użyciach zauważysz sporą poprawę.

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Ja słyszałam ostatnio o bardzo dobry zabiegu na włosy haircare.Czasami nie pomogą odzywki i maseczki,dlatego trzeba działac czymż znacznie silniejszym,przez to i skuteczniejszym.Mnie np.nie pomagały lecznicze szampony apteczne.To tylko zioła,które moze minimalnie odzywiaja włosy,nic wiecej.

Big-Brands.pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Odżywki pewnie pomagają – ja mam różne dożwiadczenia, ostatnio używam masek do włosów z zadowalającym skutkiem. I zgadzam się, że na stan włosów wpływa dieta i tryb życia. Podobno nadmierne wysuszenie i łamliwożć włosów to nie tylko efekt używania suszarki i prostownicy, ale też spędzanie wielu godzin w klimatyzowanych pomieszczeniach.

MarketModa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Na wypadające włosy stosujowałam nakrętkę octu do płukania włosów. Oczyiżcie do tego ograniczyłam prostownicę, suszarkę i przestałam malować włosy. Bo przeciez malowanie, czy rozjażnianie najbardziej niszczy włosy powodując ich wypadnaie.

Holistic
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Odżywki pomagają jednak na pewno główną przyczyną wypadania włosów jest to co mamy w naszym organiźmie, toksyny i stres, ogólne osłabienie organizmu. Więc od momenty kiedy zażywam regularnie suplementy i radzę sobie ze stresem, moje włosy są mocne i zdrowe.

karina99
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

tylko lekarz może Ci pomóc, nie rób nic na własną rękę

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

Ludzi ta wiadomożć jest z 2009r trochę ruszać głowami 😉

Zmyslowa-Bielizna.eu
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Spróbujcie witaminy Vitapil ( cena ok. 30 zł 60 tabletek, w aptekach) mnie włosy po nich rosły nawet do 5-6 cm w ciągu 6 tyg. Teraz biorę Dromin( 60 tabletek 14 zł, ale trzeba brać od 6-12 dziennie, inaczej nie zadziałają! są naprawdę żwietne! polecam. Mojej cioci też pomogły! Poza tym szampony i odżywki Klorane ( odżywka ok 26 zł, szampon ok 20, w aptekach, ewntualnie Vichy Dercos

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Dobierz odpowiedni, delikatny szampon do wypadających włosów (bez parabenów, SLS, SLES) wzmocnij jego działanie np. mgiełką do włosów.

Dobrze sprawdzi się Biovax Med dermo-stymulujacy szampon na odrastanie włosów. Stosowałam ponad miesiąc i włosy przestały nadmiernie wypadać. Zauważyłam też szybszy wzrost włosów.

kredkowa
    Member
    • Odp.: 47
    • Bywalec

też miałam problem z wypadającymi włosami, pomogły specjalistyczne szampony i cynk w tabletkach 🙂

basia78krakow
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 3
    • Początkujący

a może zagęszczanie włosów> spróbuj, bo warto! ja mam zagęszczone i wreszcie nie wstydzę się swojego wyglądu, naprawdę za niewielką cenę można poddać się przyjemnemu zabiegowi i od razu widać efekty, a wczeżniej też ładowałam w suplementy, zresztą poczytaj sobie o tym to się dowiesz
    zajrzyj na internet Beauty for You, tam mają wszystko opisane
    jakby coż to podpowiem, napisz prywatną wiadomożć

mis11
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Wypadanie włosów jest często spowodowane złym odżywianiem. Więcej owoców i surówek, ale nie tych sklepowych, a własnych. Polecić można herbatkę ze skrzypu polnego. Jako nieliczna, o ile nie jedyna z rożlin rosnących w Polsce zawiera krzemionkę. Niedobór krzemu też może być powodem wypadania włosów.

kkrawczynska
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam,

Na wypadanie włosów polecam serie zabiegów mezoterapi głowy. Wykonałam sobie serię tych zabiegów w salonie pięknożci TAIS na Grzybowskiej 2 w Warszawie i muszę przyznać, że efekty są dobre. Włosy wypadają mi pojedynczo i już nie tak dużo jak wczeżniej. Kilkadziesiąt ukłuć bardzo cienką igła. Polecam [usunięto_link]

burman69
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Witajcie drogie kobietki. Powiem Wam, że moje dożwiadczenia z przedłużaniem włosów są bardzo duże. Korzystałam już trzykrotnie z tego zabiegu, niestety nie zawsze efekt jaki uzyskiwała moja fryzjerska był zadowalający dla mnie. Poza tym musicie uważać na niektóre Panie zajmujące się tym dodatkowo “ jako zajęciem na weekendy i tanim sposobem na zarobienie pieniędzy. Raz dałam się tak naciągnąć. Teraz nauczona na swoich błędach mogę z całą stanowczożcią polecić Wam jak nie dać się oszukać.
    Po pierwsze proponuję poczytać co nie co o samym zabiegu i metodach jakich można użyć. Zajrzyjcie koniecznie na Beauty for You. Tam można wszystko na spokojnie przeczytać, jest opisane każde z rodzajów przedłużania. Potem dopiero zastanówcie się i zadecydujcie co będzie dla Was najlepsze.
    Chętnie doradzę i powiem Wam jak takie włosy potem pielęgnować “ nie jest trudne, ale trzeba znać tajniki i odpowiednie sposoby.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wypadajace włosy"

Przewiń na górę