• Autor
    Odp.
  • HighHills
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Ja mam taki problem włażciwie po każdej zimie. Włosy wypadają mi garżciami – całe szczężcie mam gęste, więc specjalnie mi to nie przeszkadza;p U mnie to oczywiżcie efekt niedoboru witamin i minerałów, które przez zimę zwykle zaniedbuję. Ale zdarzyło mi się raz, że dermatolog przepisała mi jakiż robiony na zamówienie w aptece spirytus…nie wiem co to było, ale kosztowało 5zł i po kilka nałożeniach tego przed myciem włosy przestały wypadać…

Luiza5
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Na wypadanie włosów dobra jest nafta kosmetyczna, w zależnożci od rodzajów włosów z rycyną albo z pokrzywą. Jest też taki preparat dostepny w aptekach: URT OIL z naftą oczyszczoną na bazie soku z pokrzywy. On też jest wskazany do takich przypadłożci a słyszałam już opinie, że naprawdę niezle sobie radzi

ulka6
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

stres brak snu zbyt duża ilożć używanych kosmetyków powoduję że włosy wypadaja może czasami wystarczy włosy umyć nałożyć odżywke bez pianek i lakierów niech włosy tez odpoczną

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Witaminy,minerały i nic nie będzie wpadać,najlepsza odżywka.

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Nikt nie twierdzi ,że witaminy i minerały nie mogą być ze źródeł naturalnych.

4mala_s
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Wypadanie włosów najczężciej jest spowodowane brakiem żelaza . Myżlę że szczególnie na wiosnę trzeba pomyżleć o zmianie diety. I zadbać o włosy przed latem 😆

ewela80
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Mnie najbardziej wypadają na jesień i wtedy z reguły używam tego szamponu od ,VICHY. Z tego co mi wiadomo to włosy mogą wypadać okresowo (np. na jesień), poza tym niedobory witamin i minerałów, po chorobie której towarzyszyła wysoka gorączka też mogą kosmyki wypadać i z tego co mi moja lekarka mówiła to czasem po hormonach. I tak jak już mówiłam; mnie akurat z reguły wypadają na jesień i jak trochę przesadzę z odchudzaniem ;P Wtedy ten szampon jest naprawdę ok.

SklepKokosowyPL
    Member
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Odżywka Kokosowa Do Włosów Oilmedica powinna ci pomóc. Odżywka ma bardzo szeroki zakres działania. Min. poprawia strukturę włosów, zamyka łuski, wzmacnia i pielęgnuje włosy, cebulki i skórę głowy. Zapobiega wypadaniu włosów. Odżywka jest bogata w wapń, magnez, potas i liczne mikropierwiastki (Zn, Cu, Mn, Fe) ważne dla wzrostu włosów.

vicky
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Bardzo długo szukałam odpowiedniego produktu na problem moich wypadających włosów. Ostatnio zauważyłam bardzo pozytywne opinie szamponu Bioxsine. Ktoż może coż powiedzieć na jego temat?

PaaTal_pl
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Moim zdaniem w tym przypadku podstawą będzie dobry szampon,ale warto też udać się do dermatologa aby zobaczył na czym dokładnie polega problem z wypadaniem włosów.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Aby zapobiec wypadaniu włosów możesz przyrządzić maskę z paru kropli nafty, żółtka i oleju. Taką maskę nakłada się na skórę głowy i włosy na godzinę przed myciem głowy.

kasojan
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Witam, ja mam namiar na wspaniałą fryzjerkę działającą w Krakowie. Przedłużam włosy regularnie metodą keratynową włosami słowiańskimi jasny blond i jestem bardzo zadowolona z efektów a przede wszystkim cenowo wychodzi żwietnie bo można długo nosić włoski! Fajnie doradzają jak o włosy dbać i jakie stosowac kosmetyki.

KochamZdrowie_com
    Member
    • Bywalec

Ta maska z nafty jest bardzo skuteczna,wiem bo testowałam na sobie,poza tym polecam kupić też szampon z odżywką białkową bo dzięki tamtejszym proteinom wzmocnisz strukturę cebulek włosów.

starling
    Member
    • Tematów: 3
    • Bywalec

Ostatnio słyszałam teorię, że wypadanie włosów zależy od częstotliwożci ich mycia

Rzesy-Sklep_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

W jakimż stopniu może i jest to prawdą,ale generalnie na wypadanie włosów wpływ ma dieta,tryb życia i kosmetyki jakich używamy,na tym proponuję się skupić.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wypadające włosy"

Przewiń na górę