- AutorOdp.
- 21 listopada 2009 at 10:43
Ja mam taki problem włażciwie po każdej zimie. Włosy wypadają mi garżciami – całe szczężcie mam gęste, więc specjalnie mi to nie przeszkadza;p U mnie to oczywiżcie efekt niedoboru witamin i minerałów, które przez zimę zwykle zaniedbuję. Ale zdarzyło mi się raz, że dermatolog przepisała mi jakiż robiony na zamówienie w aptece spirytus…nie wiem co to było, ale kosztowało 5zł i po kilka nałożeniach tego przed myciem włosy przestały wypadać…
29 kwietnia 2010 at 07:13Na wypadanie włosów dobra jest nafta kosmetyczna, w zależnożci od rodzajów włosów z rycyną albo z pokrzywą. Jest też taki preparat dostepny w aptekach: URT OIL z naftą oczyszczoną na bazie soku z pokrzywy. On też jest wskazany do takich przypadłożci a słyszałam już opinie, że naprawdę niezle sobie radzi
29 kwietnia 2010 at 12:01stres brak snu zbyt duża ilożć używanych kosmetyków powoduję że włosy wypadaja może czasami wystarczy włosy umyć nałożyć odżywke bez pianek i lakierów niech włosy tez odpoczną
14 maja 2010 at 13:40Witaminy,minerały i nic nie będzie wpadać,najlepsza odżywka.
15 maja 2010 at 11:26Nikt nie twierdzi ,że witaminy i minerały nie mogą być ze źródeł naturalnych.
23 maja 2010 at 16:01Wypadanie włosów najczężciej jest spowodowane brakiem żelaza . Myżlę że szczególnie na wiosnę trzeba pomyżleć o zmianie diety. I zadbać o włosy przed latem 😆
26 października 2011 at 10:53Mnie najbardziej wypadają na jesień i wtedy z reguły używam tego szamponu od ,VICHY. Z tego co mi wiadomo to włosy mogą wypadać okresowo (np. na jesień), poza tym niedobory witamin i minerałów, po chorobie której towarzyszyła wysoka gorączka też mogą kosmyki wypadać i z tego co mi moja lekarka mówiła to czasem po hormonach. I tak jak już mówiłam; mnie akurat z reguły wypadają na jesień i jak trochę przesadzę z odchudzaniem ;P Wtedy ten szampon jest naprawdę ok.
28 grudnia 2012 at 15:48Odżywka Kokosowa Do Włosów Oilmedica powinna ci pomóc. Odżywka ma bardzo szeroki zakres działania. Min. poprawia strukturę włosów, zamyka łuski, wzmacnia i pielęgnuje włosy, cebulki i skórę głowy. Zapobiega wypadaniu włosów. Odżywka jest bogata w wapń, magnez, potas i liczne mikropierwiastki (Zn, Cu, Mn, Fe) ważne dla wzrostu włosów.
19 września 2013 at 15:10Bardzo długo szukałam odpowiedniego produktu na problem moich wypadających włosów. Ostatnio zauważyłam bardzo pozytywne opinie szamponu Bioxsine. Ktoż może coż powiedzieć na jego temat?
24 września 2013 at 07:41Moim zdaniem w tym przypadku podstawą będzie dobry szampon,ale warto też udać się do dermatologa aby zobaczył na czym dokładnie polega problem z wypadaniem włosów.
27 grudnia 2014 at 21:07Aby zapobiec wypadaniu włosów możesz przyrządzić maskę z paru kropli nafty, żółtka i oleju. Taką maskę nakłada się na skórę głowy i włosy na godzinę przed myciem głowy.
16 marca 2015 at 21:30Witam, ja mam namiar na wspaniałą fryzjerkę działającą w Krakowie. Przedłużam włosy regularnie metodą keratynową włosami słowiańskimi jasny blond i jestem bardzo zadowolona z efektów a przede wszystkim cenowo wychodzi żwietnie bo można długo nosić włoski! Fajnie doradzają jak o włosy dbać i jakie stosowac kosmetyki.
26 marca 2015 at 11:23Ta maska z nafty jest bardzo skuteczna,wiem bo testowałam na sobie,poza tym polecam kupić też szampon z odżywką białkową bo dzięki tamtejszym proteinom wzmocnisz strukturę cebulek włosów.
26 marca 2015 at 11:37Ostatnio słyszałam teorię, że wypadanie włosów zależy od częstotliwożci ich mycia
2 kwietnia 2015 at 10:05W jakimż stopniu może i jest to prawdą,ale generalnie na wypadanie włosów wpływ ma dieta,tryb życia i kosmetyki jakich używamy,na tym proponuję się skupić.
- AutorOdp.