• Autor
    Odp.
  • MartynaSOAD
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 92
    • Stały bywalec

Ja zastanawiam się jeszcze nad tym majonezem. Może jeszcze ktoż próbował tego? Bo mnie ten pomysł tak do końca nie przekonuje¦. 😕

maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Ja używam VICHY Dercos Aminexil SP94 kuracja przeciw wypadaniu włosów dla kobiet wciera się taki płyn w suche lub mokre włosy naprawde jest skuteczna ta kuracja. Efekty widac juz po kilku dniach używania.Poleciłam tę kurację swojej siostrze której wypadały włosy po urodzeniu dzidziusia i tez mówi ze jej pomogło…

PARALALA
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

siostra stosuje taką miksturę:
    -2 zółtka
    -kilka kropli olejku rycynowego
    -3 łyżeczki soku z cytryny
    i później chodzi jakiż czas z reklamówką na głowie:D
    podobno pomaga.
    pozdrawiam 8)

CZKAWKA
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 33
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

siostra stosuje taką miksturę:
    -2 zółtka
    -kilka kropli olejku rycynowego
    -3 łyżeczki soku z cytryny
    i później chodzi jakiż czas z reklamówką na głowie:D
    podobno pomaga.
    pozdrawiam 8)

pomaga 🙂 też stosowałam tylko potem trzeba to wszystko zmyć i wytrzymać dyskomfort chodzenia z reklamówką 😉

Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

mis trasznie wypadały włosy pos uszasrce codziennie je suszyłam ale zaczełam stosowac włąsnie oto ten przepis z olejem rycynoweym i zołtkiem drozdzami i nafta myslę że to pomogło:) nareszcie:D coż pomogło 😀

Jollanta
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

w końcu żadnych maseczek nie robiłam…brałam drożdże z jakimiż dosatkami typu skrzyp pokrzywa ale nic nie pomagało…szampon z czarnej rzepy tez nic nie zdziałał…
    ostatnio udałam się do dermatologa…dostałam płyn do wcierania w skóre głowy na poczatek i skierowanie na morfologię, żelazo i tarczycę…ciekawa jestem wyników…z jednej strony chciałabym żeby coż z tych badań wyszło bo przynajmniej wiedziałabym dlaczego tak się dzieje, a zdrugiej strony chce żeby były ok…rozumiecie

kinia25
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Ja mam zawsze straszny problem z [usunięto_link], kiedy zapominam o tym, że powinno się o nie szczególnie dbać i chronic przed słońcem
    Są jakież artykuły i proponują w nich różne kuracje kosmetykami ale na ile im wierzyć??? sama nie wiem:
    [usunięto_link]

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

moze sie przyda ,taki maly artykuł na temat włosów
    [usunięto_link]

dan024
    Member
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

mi tylko wypadaja przy czesaniu po umyciu glowy,slyszalam ze to jest wlasnie blad zeby mokre czesac lepiej poczekac az wyschna.trzeba tez zainwestowac w szczotke z naturalnym wlosiem.ja osobiscie mam zamiar kupic wtygodniu.szampon uzywam zfirmy loreal i sa dobre sprawdzone do tego jeszcze odzywka to juz koniec swiata wlosy sa lsniace.sam moj chlopak zauwazyl ze mam wiecej wlosow niz kiedys :):):)

aneczka-nice
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Też miałam ten problem i pewnego dnia spróbowałam Collagen Max Special do włosów, od tamtego czasu mam piękne zdrowe i grube włosy. Polecam

aga246
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

CZEśĆ ja mam suche i zniszczone włosy a do tego jeszcze mi wypadają albo urywają sie , do tego jeszcze są lekko pokręcone a to sprawia wrażenie zniszczonych , jak to się potocznie mówi SIANO. Odkryłam ostatnio w necie ;podobno;rewelacyjną maskę PLACENTINOL . Kosztuje 27zł . Jeżli któraż z Was używała tej maski proszę niech napisze swoją opinię . Ja znam tylko opinię producenta a ta jak wiadomo jest rewelacyjna. Dzięki 😀

Jovita
    Member
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

No coz na wlosy powinno sie brac co jakis czas witaminki np ze skrzypu polnego do tego zdrowo sie odzywiac jesc duzo bialka to dobrze wplywa na urode bo jak wiadomo bialko jest budulcem naszego ciala.a jezeli ktos ma uporczywe wypadanie wlosow powinien isc do dermatologa ktory poda odpowiednie preparaty i zrobi badania.
    na suche wlosy tez warto brac od czasu do czasu witaminy ktorych w aptekach jest mnostwo np firmy naturell specjalnie na wlosy, skore i paznokcie.suche wlosy powinny byc odpowiednio nawilzone dobrym szamponem najlepiej kupionym w sklepie fryzjerskim nie ze zwyklego sklepu gdyz te ze sklepu sa rozcienczane i przereklamowane, do tego dobra odzywka tez ze sklepu fryzjerskiego i na pewno bedzie ok.Dobry jest tez jedwab do wlosow mozna go kupic za 8zł we fryzjerskim, jest malutki ale wystarczy kropelka roztarta na dloni i wcierac we wlosy daje niesamowite efekty. Do tego na lato mozna sobie kupic w sprayu takie specjalne mgielki z filtrem i pryskac wlosy przed wyjsciem na slonce, tez sa niedrogie a dobre np z avonu i kosztuja ok 10zł.

dan024
    Member
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

ja tez sie przezucilam na szczotke ale z naturalnym wlosiem niby jest dobra ale mi sie wydaje ze od tamtej pory co zaczelam jej uzywac wloski m sie szybciej przetluszczaja.

graza100
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Jesli wlosy wypadaja i nie jest to skutkiem zadnej choroby typu np tarczyca (bo od tego czesto wypadaja), to jest to poprostu brak witamin. Trzeba stosowac odpowiednia diete. Wazne jest zelazo i bialko!! Tutaj znalazlam co dokladnie powinno sie jesc i w sumie jest w czym wybierac;) [xxxxx]

EDIT:kowal2

Der-med
    Member
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Na stan włosów ma wpływ wiele czynników. Zła dieta (uboga w cynk, żelazo, magnez) przyczynia się do łysienia. Niekorzystny wpływ mają również choroby skóry głowy, przewlekły stres oraz niewłażciwa pielęgnacja. Nie bez znaczenia sa również czynniki atmosferyczne, które również mają duże znaczenie;)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wypadające włosy"

Przewiń na górę