- AutorOdp.
- 10 sierpnia 2006 at 10:46
ooo to super! czekam na nowiny
10 sierpnia 2006 at 14:10Narazie dowiedziałm sie ze podobno dobre sa szampony z czarnej rzepy..zasiegnełam opini i podobno działaja..i nafta kosmetyczna ,mozna ja dostac w aptece po umyciu głowy normalnym szamponem , wcieramy ja w skore głowy zeby dotarła do cebulek..i potem spłukujemy 🙂 podobno działa:) wyprobuje:)
11 sierpnia 2006 at 07:23brrr to prawie jak lykanie tranu 🙂 ale tez sporbuje i dam znac jakie sa efekty.
PS. dziekuje Ci bardzo za porade 🙂 pozdrawiam
14 sierpnia 2006 at 10:04polecam: nafta kosmetyczna, sok z cytryny i żółko, to doskonała odzywka na włosy, niestety żółtko ciężko zmyć
28 sierpnia 2006 at 12:53Ja nie muszę się borykać z tym problemem, bo mam raczej gęste włosy i rzadko mi wypadają. Moją kumpela miała straszny problem z włosami w dożć mlodym wieku, bo 16lat to nie dużo 😉 , doslownie łysiała i nic jej nie pomagało, wiec udała się do specjalisty od chorób skóry , a konkretnie głowy. I udało się , teraz ma bardzo ładne włosy i raczej jej nie wypadają. Tylko niestety nie wiem co lekarz wtedy wymyżlił, żeby poprawić kondycję jej włosów,
28 sierpnia 2006 at 19:48uuuuu nawet mnie nie strasz :/
29 sierpnia 2006 at 11:59Ja mam tak, że pod koniec wakacji i na początku wiosny włosy ZAWSZE mi wypadają. Bywają momenty, że mogę wyciągać je z głowy garżciami. Tak jest od kilkunastu lat. Powiem szczerze, że zbytnio się tym nie przejmuję – mam gęste włosy i zaobserwowałam, że w miejsce tych, które wypadły wyrastają nowe, więc tak chyba musi być 😉
Moja mamużka też tak ma. Ona z kolei zażywa tabletki Humavit „Skrzyp i pokrzywa” i pomaga jej to. Może Wy też powinnyżcie spróbowac?12 października 2006 at 10:55🙂
Bardzo poprawil sie stan moich wlosow po nastepujacej kuracji.
Na suche wlosy nakladam zwykly majonez(majonez to zoltka i oliwa).
Majonez lekko wmasowac w skore glowy,wlosy pokryc majonezem,
owinac folia,owinac recznikiem.Po 40 minutach umyc wlosy szamponem
zalecanym do kazdego gatunku wlosow(ma najmniej skladnikow
podrazniajacych).Po trzech miesiacach kuracji moje wlosy przestaly byc
suche,przestaly sie lamac ,mniej wypadaja i zrobily sie sprezyste.
Zycze dobrych rezultatow.12 października 2006 at 22:13A czy rodzaj majonezu ma znaczenie?;)
13 października 2006 at 06:42Mysle, ze dekoracyjny będzie najlepszy:)
13 października 2006 at 07:36Majonez powinien byc bez dodatkow smakowych i zapachowych.
10 grudnia 2006 at 21:50jest specjalny plyn 150ml za 150zl , piszcie mam metody 100% zadowolenia
11 grudnia 2006 at 15:22Słyszałam że 50% kobiet z długimi włosami dotyczy ten problem. Ale wypadają tylko najdłuższe włosy, a od skóry wyrasta prawdziwy jeż krótkich dlatego optycznie nie widać żeby fryzura zmniejszyła się objętożciowo. Najlepiej umyć włosy szamponem dla dzieci a wczeżniej można zrobić maskę na włosy:1 żółtko, łyżeczka szamponu dla dzieci, łyżeczka soku z cytryny – nie więcej bo co prawda włosy po cytrynie błyszczą ale po nadmiarze soku są dożć szorstkie- oraz łyżeczka soku z aloesu. Wmasować dokładnie w SKÓRĘ głowy i pozostawić na godzinę. Wbrew opiniom taką maskę bardzo łatwo zmyć każdym szamponem.Nałożyć odżywkę do włosów słabych i wypadających, spłukać – pozwoli to wyczesać włosy bez ich wyrywania!!! W żadnym wypadku jeżli nie musicie nie suszcie włosów suszarką – masakrycznie się wysuszają, stają się łamliwe, cebulka włosa w skórze zaczyna się obkurczać i to wszystko sprawia że wypadają. Najlepiej owinąć głowę ręcznikiem na 15 min żeby wchłonął wodę, nie wycierać ręcznikiem bo włosy po umyciu są bardzo rozmiękczone i delikatne i łatwo się łamią i rozdwajają. 😆
4 lutego 2007 at 10:59Witam! Widzę, że temet jest trochę nieżwieży, ale chciałam podzielic się swoim dożwiadczeniem w związku z wypadającymi włosami. otóż mi włosy wypadały po porodzie, co jest szupełnie normalne. Ale wyłaziło ich bardzo dużo, a i tak mam rzadkie włosy. Udałam się doramtologa i dostałam estrogeny w płynie do wcierania w skórę. Do tego mieszankę przygotowywaną w aptece. Efekt był super. Nie dożc, że włosy przestały wypadfać, to od razu zaczęły odrastać nowe!!
Podaję skład leku:
Pilocarpini 0,3
Tinct. Chinac
Tinct. Capsici 5,0
Vit. B6 amp. NO V
Spir. Vim. 70 % ad 100,00
M.f. solciężko mi rozczytać, ale coż w tym stylu.
Polecam również: Subrina Recept na wypadające włosy: szampon, lotion i najlepsze są ampułki. Pomaga
4 lutego 2007 at 13:21pantine ma rewelacyjny szampon regenerujacy do tego jest odzywka uzywam i jest duza poprawa
jednoczesnie poszlam do fryzjerka i podcielam koncowki
dla mnie efekt jest wielki - AutorOdp.