• Autor
    Odp.
  • Kat2890
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Ja mam zielone oczy, i ostatnio dla odmiany kupiłam sobie jany cień,taki perłowy,lekko wpadajacy w pomarańcz, nie wiem jak to dokładnie opisać,i przy mojej ciemnej oprawie oczu wyglada naprawdę super

aszita
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

hej laski uzylam tego fioletu… no powiemm traf w setke;d dzieki z gory za rade… zawsze mialam problem z doborem cieni… dobrze ze jestescie wy:) a co myslicie o granatowych kolorach? troche mocne.. no ale … chyba sie skusze

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Też mam oczy zielone o dosyć intensywnym odcieniu! Mam granatowy cień w swoich zbiorach: pojedynczy z Astora,mocny,wyrazisty,z lekkim połyskiem-rewelacyjnie wygląda na wieczór!!

ania.wolska
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

a może na wiosnę odrobinę szaleństwa trzeba wprowadzić, co Wy na to? 😀

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Ja jestem za:) Mój makijaż na wiosnę zdecydowanie odżywa-experymentuję z kolorami,łączę je najróżniej i wychodzą z tego naprawdę piękne „małe dzieła sztuki” na oczach…

galaksy
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Cienia nie można dobierać tylko do koloru oczu. Ważna jest tez karnacja i kolor włosów. Wypróbowywałam przez wiele lat różne kolory. I najlepiej zawsze wygladałam w szarożciach – perłowych. Beże, brązy, złociste gasiły mi oczy a fioletu w ogóle nie było widać. W szarym widać mi w oczach jakiż błysk:-)

Moniczka
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Dziewczyny w sobotę idę na wesele, mam ekri sukieneczkę do tego w tym samym kolorze buty i torebeczkę, doradźcie mi na jako maznąć sobie oczko co? 😆

NiEtYkAlNa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

grafit z odcieniem szarosci.

ania.wolska
    Member
    • Stały bywalec

i na jako oczko było? zabawa się chociaż udała?

fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

Cytuję artykuł o tym, jak malować oczy w zależnożci od tego jaki mają kolor. Polecam 🙂

Aby Twoje oczy wyglądały na większe, nie potrzebujesz żadnych specjalnych sztuczek, wystarczy, że wybierzesz odpowiedni kolor cienia do powiek. Podstawową teorią koloru jest dopasowywanie ich na zasadzie kontrastu, by wzajemnie się podkreżlały. Oznacza to, że należy wybierać kolory, które znajdują się na przeciwko siebie na kole barw.

1. Jeżli masz zielone oczy, wybierz odcienie fioletowe, takie jak lawenda i ametyst. Dobrym kolorem dla eyelinera będzie głęboki żliwkowy.

2. Jeżli masz brązowe oczy, wybierz chłodne niebieskie barwy lub zielone odcienie.
    Nadadzą Twoim oczom głębi.

3. Jeżli masz niebieskie oczy, wybierz kolory złotawe i brązy. Wybieraj ciepłe odcienie.
    Eyliner wybierz w kolorze czekolady.

[/i]

ania.wolska
    Member
    • Stały bywalec

Dziwna teoria! ale już miałam okazje o niej słyszeć! 😆

fiona188
    Member
    • Pasjonat

dlaczego dziwna? w fotografii również znana 🙂
    koło barw – [usunięto_link]
    🙂

ania.wolska
    Member
    • Stały bywalec

Teraz wiem, że tak trzeba robić! 😛 ale kiedyż wydawało mi się że cienie powinno się dobierać zgodnie z naszymi oczętami!

fiona188
    Member
    • Pasjonat

okazuje się, że niekoniecznie 🙂 do malowania dziewczyny. ja mam niebieskie oczy i najlepiej czuje się w jasnych brązach.

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

ale oprócz koloru oczu,karnacjii itd powinno sie też brać pod uwagę położenie oczu-bo w zaleznożci od tego czy mam oczy wąskie,szeroko rozstawione,głęboko osadzone it dtrzeba umieć tak manewrować kolorami i cieniowaniem,żeby nie pomniejszać jeszcze bardziej wąskich oczu,nie uwypuklać tych dużą powieką a nie dużo otwartym okiem itd…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zielone oczy ale jaki cien?"

Przewiń na górę