Co na stres i bezsenno偶膰?

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 251 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    medoff
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 71
    • Sta艂y bywalec

ja bra艂am DOXEPIN i ma pomaga艂 馃檪 Tylko nie wiem czy jest na recept臋 czy nie bo dosta艂am od znajomej

CarolinaV
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 12
    • Bywalec

A mo偶e jaki偶 relaks przed snem, dobry film, b膮d藕 艂agodna muzyka. To wycisza (bynajmniej mnie) i u艂atwia zasypianie. Po co od razu faszerowa膰 si臋 tabletkami, mo偶e jaka偶 herbata zio艂owa? hm 馃檮

Dorota123
    Uczestnik
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Niedob贸r magnezu zwi臋ksza stres, a d艂ugotrwa艂y stres nasila niedob贸r magnezu, to takie b艂臋dne ko艂o… Warto uzupe艂ni膰 niedobory, najpewniej pomo偶e, a ju偶 na pewno nie zaszkodzi. Warto zaopatrzy膰 si臋 w preparaty, kt贸re zawieraj膮 magnez, ciekawym wyj偶ciem jest plusssz up z magnezem, bo ma tez sporo witamin, kt贸rych te偶 pewnie w organizmie brakuje.

zin
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

lampka czerwonego wina to zdecydowanie najprzyjemniejszy spos贸b na bezsenno偶膰 jaki znam:) Ale w zwi膮zku z tym, 偶e nie chc臋 popa偶膰 w alkoholizm to w stanach du偶ego napi臋cia za偶ywam tabletki lub krople zio艂owe na uspokojenie. Kiedy偶 to by艂 persen i nervosol, ale ze wzgl臋du na obrzydliwy zapach waleriany zmieni艂am na camelis, kt贸ry okaza艂 si臋 by膰 ca艂kiem skuteczny. No i ma w sobie moj膮 ukochan膮 lawend臋:)

cassandras
    Cz艂onek
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Ja pij臋 Melis臋, a czasem i dwie, to mi pomaga.

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Melisa jest delikatna i czasem mi pomaga wyciszy膰 si臋. Na bezsenno偶膰 i uspokojenie moich nerw贸w dzia艂a wieczorny spacer po cichej okolicy lub lesie.

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

melisa dzia艂a na mnie wy艂膮cznie usypiaj膮co, nie uspokaja mnie, ale po wypiciu dw贸ch melisek 偶pi臋 jak zabita ledwie przy艂o偶臋 g艂ow臋 do poduszki 馃槈

zin
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

niestety, sama melisa na mnie nie dzia艂a. Dlatego wol臋 tabletki (tylko zio艂owe)

zin
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

niestety, mysza, to nie zabrzmia艂o przekonuj膮co.
    Czasem, gdy le偶臋 w 艂贸偶ku i nie mog臋 zasn膮膰, wyobra偶am sobie, 偶e ca艂e moje cia艂o zaczyna si臋 zapada膰 w 艂贸偶ko. Kolejno: g艂owa, r臋ce i nogi, tu艂贸w. Na mnie dzia艂a 偶wietnie:)

zin
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

ale to jest przyjemne. Zr贸b kiedy偶 eksperyment w dzie艅. A przed drzemk膮 k膮piel z lawendowym olejkiem:)

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

kole偶anka by艂a u psychologa, bo nie radzi艂a sobie ze stresem, po rozmowie kaza艂 jej uzupe艂ni膰 magnez… poczyta艂a potem troch臋 w internecie i powi膮za艂a kilka spraw, po tygodniu sama twierdzi, ze jest lepiej, wiec m贸j spos贸b nie jest taki z艂y 馃槈

zin
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

ale chyba magnez nie rozwi膮zuje ca艂ego problemu?

Jagusia
    Cz艂onek
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

ciep艂e mleko, dobry film i m臋偶czyzna przy boku

aisog
    Cz艂onek
    • Odp.: 7
    • Pocz膮tkuj膮cy

mojej te偶ciowej pomog艂a melatonina w tabletkach

plasko_buta
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 56
    • Sta艂y bywalec

na sen i poprawe humoru dobry jest duzy kubek kakao 馃檪 ja mam niestety taki problem, ze jak sie stresuje to spie za dzuo, jestem w stanie zasnac wszedzie i na jawie tez jakby spie, pomagam sobie troche zielona herbata,moze ktos zna lepsze sposoby?:)

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 251 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋