Edukacyjne i ciekawe zabawki dla naszych dzieci

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 119 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    plasko_buta
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 56
    • Sta艂y bywalec

noo, fajne zabawki 馃檪 chociaz moim zdaniem na rozbudzanie wyobrazni najlepsze sa klocki lego 馃檪 pamietam, ze jak bylam mala to calymi dniami budowalysmy z siostra domy, cale miasteczka, ludziki sie odwiedzaly itd. pozniej mialysmy frajde z elektronicznymi lego, ze cos jezdzilo, swiecilo itd. super zabawa i nieograniczone mozliwosci..

pannaswieczka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

klocki lego sa rewelacyjne, to prawda. jestem tez zwolenniczka czytania dzieciom i z dziecmi. wspolnego przegladania atlasow. sa tez niezle (juz teraz- wreszcie) gazetki dla maluchow- cbeebies, w ktorych jest mnostwo fajnych pomyslow i zabaw interaktywnych. zawsze tez kontakt z innymi dziecmi dziala rozwojowo… 馃槢

afrodytaspa.pl
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Wydaje mi si臋, 偶e wiele zale偶y od indywidualnych potrzeb i uzdolnie艅 Twojego malucha. Zabawki, kt贸re dla jednych dzieci s膮 rewelacyjne i przykuwaj膮 ich uwag臋 na d艂ugie godziny dla innych mog膮 okaza膰 si臋 nudne. Mysl臋, 偶e powinna偶 przeanalizowa膰 zachowania swojego dziecka, ewentualnie zabra膰 je do sklepu i wypr贸bowa膰 kilka zabawek razem z nim.

Blk
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 15
    • Odp.: 699
    • Zas艂u偶ony

r贸wnie偶 polecam klocki lego – mo偶na z nich uk艂ada膰 r贸偶ne, r贸偶niste rzeczy – a do tego trzeba mie膰 niez艂e pomys艂y, wi臋c na pewno pobudzi malutki umys艂 Twojego synka do rozmy偶lania co by tu zbudowa膰.. 馃檪

pannaswieczka
    Cz艂onek
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

8) Mamuski umysl tez pobudzi… 馃槅

monika22
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

ja najcz臋sciej czytam c贸rce bajki,jest baardzo zainteresowana tym o czym jej czytam,opowiadam jej co sie dzieje na kazdym obrazku.mysle ze nawet i takie zwyk艂e czytanie pomaga dziecku rozwija膰 wyobra藕nie.ale opr贸cz czytania ksi膮zek kup贸je jej kolorowanki,puzzle dla dzieci,jakies zabawki przy kt贸rych uczy sie kszta艂t贸w i kolor贸w.

rose
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 23
    • Odp.: 140
    • Zapaleniec

@monika_mama_krzysia wrote:

Znacie mo偶e jakie偶 ciekawe i kreatywne zabawki dla naszych pociech? Chcia艂abym kupi膰 co偶 mojemu synkowi, co by rozbudzi艂o jego zainteresowanie 偶wiatem i pobudzi艂o fantazj臋.
    Na rynku jest tego niby mn贸stwo, ale jako偶 nic mnie nie przekonuje. Zastanawiam si臋 nad czym偶 takim http://www.2future.pl/Produkt/293/interaktywny_uklad_sloneczny albo http://www.2future.pl/Produkt/284/astrostar. Co o tym my偶licie?

Faktycznie wysszuka艂a偶 fajne zabawki. Ostatnio kupowa艂am prezent dla mojego chrze偶niaka z bobomarket.pl maj膮 ogromny wyb贸r zabawek i dobre ceny. Zerknij mo偶e tam co偶 znajdziesz:)

mala mi
    Cz艂onek
    • Odp.: 97
    • Zapaleniec

ja w艂a偶nie teraz te偶 szukam jaki偶 fajnych zabawek edukacyjnych . Podpytywa艂am nawet wywchowawczynie w przedszkolu bo oni akurat tam stosuj膮 specjalne zabawki edukacyjne (akurat nasze przedszkole jest o profilu montessori) i wydaje mi si臋 偶e one s膮 bardzo fajne , to jest taka nauka przez zabawe 馃檪 Mojemu dziecku te偶 to si臋 podoba . Wiecie mo偶e gdzie by mo偶na takie zabawki niedrogo naby膰 ?

ola57777
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 612
    • Zas艂u偶ony

@ma艂a mi wrote:

ja w艂a偶nie teraz te偶 szukam jaki偶 fajnych zabawek edukacyjnych . Podpytywa艂am nawet wywchowawczynie w przedszkolu bo oni akurat tam stosuj膮 specjalne zabawki edukacyjne (akurat nasze przedszkole jest o profilu montessori) i wydaje mi si臋 偶e one s膮 bardzo fajne , to jest taka nauka przez zabawe 馃檪 Mojemu dziecku te偶 to si臋 podoba . Wiecie mo偶e gdzie by mo偶na takie zabawki niedrogo naby膰 ?

A mo偶esz napisac jakie w przedszkolu maja zabawki edukacyjne ?
    Moje dziecko wariuje jak widzi krzese艂ko uczyde艂ko.
    Anika80
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 112
    • Zapaleniec

Mo偶na teraz kupi膰 naprawd臋 bardzo fajne, edukacyjne zabawki. Praktycznie w ka偶dym sklepie z zabawkami, jest taki dzia艂, gdzie znajduj膮 si臋 tego typu rzeczy. Jaki偶 czas temu szuka艂am prezentu dla chrze偶nicy i znalaz艂am tam mn贸stwo ciekawych rzeczy kszta艂tuj膮cych zdolno偶ci manualne, spostrzegawczo偶膰, pami臋膰. Jak juz chcemy kupi膰 dziecku jak膮偶 zabawk臋, to niech przy okazji spe艂nia ona jeszcze inn膮, a konkretnie edukacyjn膮 funkcj臋.

kamans
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ciekawy jest k-dron – uk艂adanka z pozoru prosta a wymagaj膮ca sporo my偶lenia. Do偶膰 niezwyk艂e.

Julia2804
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Du偶o jest takich zabawek, zw艂aszcza w internetowych sklepach, tj. np. e-inspiracje.pl Wa偶ne jest to, 偶eby dobra膰 zabawk臋 odpowiedni膮 do wieku dziecka. Jak jeszcze rozwija艂aby r贸偶ne jego zdolno偶ci, by艂oby super. 馃檪

znaczek
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 67
    • Sta艂y bywalec

Je偶eli szukacie ciekawych zabawek edukacyjnych, to zerknijcie sobie na ekids.com.pl – tam mo偶na znale藕膰 ciekawe zabawki dla dzieci w praktycznie ka偶dym wieku. Do tego maj膮 bardzo przyst臋pne centy, ta艅sze ni偶 w sklepach na mi4偶cie. No zerkn膮膰 warto w ka偶dym razie.

doll
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Je偶li m贸wimy te偶 o zabawkach edukacyjnych w kategorii ksi膮偶eczek i to do nauki angielskiego to ja musz臋 poda膰 tytu艂 „Angielski z Maksem”. To s膮 niby pozycje do nauki j臋zyka obcego, ale dzieci traktuj膮 je jako 偶wietn膮 zabaw臋. Maks jest d偶d偶ownic膮, kt贸ra prze偶ywa r贸偶ne przygody, o kt贸rych mo偶na si臋 dowiedzie膰 nie tylko z tekstu, ale i z p艂yt, kt贸re s膮 do艂膮czone do ksi膮偶eczek.

jagoda4
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 21
    • Odp.: 863
    • Zas艂u偶ony

Rzeczywi偶cie fajna zabawa i ju偶 dla dzieci od 3 lat.Do tego wydane przez dobre wydawnictwo.Fajny prezent mo偶na zrobi膰.

http://antytarot.blogspot.com/

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 119 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋