• Autor
    Odp.
  • Sweet Coffee
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

lubuszanka masz na myżli National geographic odkrywca? innego nie znalazłam w app storze i wygląda bardoz fajnie, aż dziwne, ze bezołatnie tak fajna apka, ale weszłam na ich stronę www i to chyba dlatego, że normalna papierowa wersja jest sprzedawana w szkołach, a tu taka opcja domowa.

lubuszanka87
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 80
    • Stały bywalec

Chodzi dokładnie o tę aplikację Odkrywca. Włażnie dużym plusem jest to, że aplikacja jest bezpłatna. Niestety nie jest dostępna w wersji papierowej w ogólnej dystrybucji, ale jak się niedawno dowiadywałam w bibliotece szkolnej, ma być w przyszłożci prenumerata papierowa dla rodziców.

Patti
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 72
    • Stały bywalec

lubuszanka87 i Sweet coffe. Tak sobie poczytałam wasze wypowiedzi i wiecie co – powoli zmieniam zdanie co do duetu tablet- dziecko i może „nie taki diabeł straszny jak go malują”, może powoli zacznę dziecku udostępniać zwłaszcza z mądrymi i ciekawymi aplikacjami.

ani23
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 34
    • Bywalec

a jakie jeszcze polecacie aplikacje dla dzieci?

Sweet Coffee
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

Dla maluchów fajna jets ta aquafresh

Ewelajna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

nie wiem jak bedzie w praktyce, ale ja na przyklada nie chce jak najdluzej dawac dziecku smartfona czy tableta zeby się pobawilo, teraz syn ma dopiero 4 miesiace skonczone takze zabawki dopiero go zaczynaja interesowac, bardzo dobrze sprawdzila sie mata edukacyjna, ale grzechotki tez go interesują, mamy takiego motyla, którego skrzydla szelezcza ten jest najczesciej wybierany przez naszego malucha

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Bardzo polecam Dobble “ idealna zabawa na taką kiepską pogodę. Mamy karty ze kilkoma obrazkami, każdy ma swoją talię i kto szybciej znajdzie powtarzający się element.. Taka wojna na kto pierwszy. Bardzo dużo zabawy :). Ja kupiłam ze zniżką (w toffifee jest) więc tanio i przyjemnie.

dilmah
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

Faktycznie, tablet jest wygodną opcją, jednak ja nie do końca jestem zwolennikiem zabawek „daj dziecku i miej żwięty spokój” – chociaż faktycznie, w podróży jest bardzo ok. Lubię zabawki edukacyjne, fajnie jakby były ekologiczne. Rozwijające dziecko. Wspólne zabawy, jak ostatnio – robienie ludzików z kasztanów:) Myżlę też, żeby z okazji Mikołajek, zamówić na próbę jeden box z [usunięto_link] wydaje mi się to całkiem fajną opcją i zobaczyłabym, jak to wygląda. Ale nie podjęłam jeszcze decyzji. Mam też wypatrzoną matę edukacyjną, ale to może zostać na gwiazdkę 🙂

krolkaroli
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Bardzo polecam Dobble “ idealna zabawa na taką kiepską pogodę. Mamy karty ze kilkoma obrazkami, każdy ma swoją talię i kto szybciej znajdzie powtarzający się element.. Taka wojna na kto pierwszy. Bardzo dużo zabawy :). Ja kupiłam ze zniżką (w toffifee jest) więc tanio i przyjemnie.

Na jakiej zasadzie ta promocja? Trzeba coż wysyłać?

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Nic z tych rzeczy “ w pudełku Toffifee jest wydrukowany kod rabatowy który trzeba wpisać na stronie sklepu (wszystko opisane na opakowaniu). W kodem gra kosztuje tylko ok. 35zł więc duża zniżka.

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

To włażnie tablet jest chyba najbardziej opłacalnym zakupem, bo wydajesz 300zł i później różne aplikacje czy gry masz najczężciej za darmo. Nie mówię tutaj tylko o takich zabijaczach czasu jak andry birds, ale również o aplikacji Befit, która rozwija nawyki żywieniowe u dziecka. Naprawdę warto się tym zainteresować, bo technika daje sporo możliwożci, których jeszcze kilka lat temu nie było.

zgodzę się z Tobą bo posiadając tablet można korzystać z wielu gier, które można na nim zainstalować. Ja ostatnio kupiłam elektroniczną kostkę DICE + przy zakupie której dostaliżmy aż 14 darmowych gier na tableta. Fajna sprawa, nasze dzieci są coraz bardziej zaawansowane technologiczne więc garną się do do tych tabletów, poza tym wspólnie można bardzo fajnie spędzić czas.

Miska26
    Member
    • Zasłużony

ja uważam, że warto dawać dzieciakom nieco luzu, poza tym gry na tablet to nic złego, nie chcę żeby moje dzieciaki były w tyle z elektroniką, poza tym nie przesadzamy z grami, bawimy się elektroniczną kostką wspólnie, więc spędzamy razem czas bawiąc się.

Miska26
    Member
    • Zasłużony

@wiolkaxx wrote:

W sklepach ciężko znaleźć takie edukacyjne i nie nastawione na grube portfele rodziców.

czy ja wiem? ja kupiłam dzieciakom kostkę DICE + za 150 zł, ale w zamian dostałam 14 darmowych gier więc rozkładając tą kwotę na czynniki pierwsze nie wychodzi tak drogo za sztukę.

Miska26
    Member
    • Zasłużony

@malgosiaczek wrote:

mi się wydaje ze ciekawym rozwiązaniem dla najmłodszych jest mata edykacyjna. Ja swojej córeczce taka kupiłam i mała jest bardzo zainteresowana. A ja mam spokój jak sie zajmie sama zabawą 🙂

to fakt kreatywne zabawki, które przyciągają uwagę i zainteresowanie dziecka są jak najbardziej wskazane, moje uwielbiają grać za pomocą DICE+ gry są bezpeiczne a dzieciaki muszę wykazać się kreatywnożcią i sprytem żeby wygrać.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Edukacyjne i ciekawe zabawki dla naszych dzieci"

Przewiń na górę