• Autor
    Odp.
  • anna_nowak
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja, ze swojej strony poleci艂abym jakie偶 klocki konstrukcyjne. Raz, 偶e sam膮 zabaw膮 jest sk艂adanie takiej zabawki, a dwa 偶e po z艂o偶eniu mo偶na si臋 ni膮 bawi膰. S膮 nawet takie klocki kt贸re mo偶na sk艂ada膰 wielokrotnie r贸偶nie! Ostatnio moja kole偶anka z pracy opowiada艂a mi o tym 偶e kupi艂a swojemu synkowi klocki z kt贸rych mo偶na z艂o偶y膰 r贸偶ne pojazdy – koparki, ci臋偶ar贸wki czy co偶 takiego ;). Znalaz艂am co偶 takiego tutaj: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx i wydaje mi si臋 偶e bardzo interesuj膮ce 馃檪

edit:
    jakubek

lolkanna
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 4
    • Bywalec

Jestem za klockami lego! Nie s膮 oryginalne, ale pami臋tam 偶e ja potrafi艂am w dzieci艅stwie bawi膰 si臋 klockami ca艂ymi dniami i uwielbia艂am to 馃檪 Poza tym , klocki to jedna z najbardziej rozwijaj膮cych zabawek tez dla starszych dzieci. Je偶li chodzi o zabawki z dawnych lat, t臋skni臋 jeszcze za starymi dobrymi liczyd艂ami xxxxxxxxxxxxxxxx. Teraz wi臋kszo偶膰 problem贸w natury matematycznej rozwi膮zuje komputer…

Przestrzegam przez zabawkami wydaj膮cymi g艂o偶ne odg艂osy, rodzice po 2 dniach mog膮 zwariowa膰 馃檪

edit
    jakubek

Wloczykij
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Lego! 艁o matko, m贸j syn uwielbia te klocki i mamy ca艂膮 szaf臋 takiego sprz臋tu. Ale oczywi偶cie ani jednego kompletu nie chce opchn膮膰 dalej, cho膰 ju偶 nie wszystkimi si臋 bawi. Jak myslicie, takie klocki z drugiej r臋ki kto偶 b臋dzie chcia艂 kupi膰, bo mo偶e uda mi si臋 go przekona膰 do zamiany tych zabawek na inne – przekupstwo zawsze by艂o najlepsza metod膮 馃槇 . Widzia艂am, 偶e ludzie sprzedaj膮 nawet lego, mo偶e wystawi臋 je ta tych [usuni臋to_link].

Mart
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

Oj zr贸b, zr贸b te zdjecia. 馃榾
    Ciekawa jestem.
    A to od ilu lat dzieciaki mog膮 j膮 lepi膰?

samba_mamba
    Member
    • Odp.: 90
    • Sta艂y bywalec

呕e si臋 tak wtr膮c臋.. pomieszane owieczki wygl膮daj膮 przes艂odko! I nie maj膮 nic z szarobylejakiej pomieszanej plasteliny. Te偶 mamy Farm臋 od Cobi, a ja zastanawiam si臋 nad tym, czy by na Dzie艅 Dziecka nie si臋gn膮膰 po Zoo – ma kto偶 mo偶e? A przedm贸wczyni odpowiadam, 偶e lepi膰 mo偶na od lat 3 i wcale nie m臋cz膮 si臋 艂apki 馃檪

krecona30
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Moi synowie s膮 klockoholikami:)
    Z m臋偶em zdecydowanie cieszymy si臋 z ich zabawy klockami, bo je偶eli chodzi o budowanie wyobra藕ni przestrzennej, logicznego my偶lenia, chyba ci臋偶ko o lepszy spos贸b. Mamy dw贸ch syn贸w, pomimo tego, 偶e s膮 zupe艂nie inni charakterologicznie – klockami uwielbiaj膮 si臋 bawi膰.
    Najwi臋kszym powodzeniem ciesz膮 si臋 lego duplo – mamy ich ca艂膮 szafk臋, nie wiem, kt贸re zestawy s膮 ich faworytami, wi臋c konkretnych nie b臋d臋 poleca膰.
    Ps. na ich stronie jest teraz konkurs i do wygrania s膮 zestawy klock贸w, mo偶e to b臋dzie impuls do nabycia pierwszego zestawu.
    Pzd. 8)

ruda1979
    Member
    • Odp.: 8
    • Pocz膮tkuj膮cy

Kr臋cona tu Ruda:)
    dzi臋ki za info o konkursie z lego duplo wzi臋艂y偶my z Anitk膮 latek 3 udzia艂.
    Jak wygramy jaki偶 zestaw to kilka klock贸w Ci prze偶lemy;)
    馃榾

kaska7812
    Member
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

o tak konkurs jest fajny , ale za to nagrody s膮 jeszcze fajniejsze , ja mam duplo zoo – no mo偶e nie do ko艅ca ja tylko moja c贸reczka i jest nimi oczywiscie zachwycona jak wszystkim klockami duplo 馃槈

ginerwa
    Member
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

moja cocrcia uwielbia skiazeczki z naklejkami, ciastoline, takie tradycyjne zabawki, gry planszowe na przyklad, ukladanki i klocki literkowe i obrazkowe

karola300
    Member
    • Odp.: 4
    • Pocz膮tkuj膮cy

a moja c贸rka w chwili obecnej uwielbia malowanki, klocki (ulubione to seria z kubusia puchatka z lego) no i zabawy, wszelkiego rodzaju, na 偶wie偶ym powietrzu, a pogoda teraz sprzyja.
    Ej wzi臋艂am udzia艂 w tym konkursie z lego duplo, bardzo fajny – normalnie pierwszy raz w 偶yciu o co偶 gram mam nadzieje 偶e uda mi si臋 co偶, tzn. zestaw klock贸w, wygra膰…:) napali艂am si臋:))) :ok:
    Pozdrawiam,
    Ewa

ciccilla
    Member
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

Mi si臋 bardzo podobaj膮 te montessoria艅skie zabawki/pomoce. Drewniane klocki, jakies tablice i wykorzystywanie do zabawy wszystkiego co jest pod r臋k膮. Czasami patrz臋 jak moja kole偶anka bawi si臋 z c贸rk膮 i jak tworz膮 „co偶 z niczego”. Zadziwia mnie pomys艂owo偶膰 ich obu.

kowalowa
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 8
    • Pocz膮tkuj膮cy

oj bede tu zagladac bo ciekawe rzeczy piszecie drogie Mamy 馃檪
    przyd ami is臋 na przysz艂o偶膰 馃檪 bo ja jestem dopiero na etapie wyboru grzechotek:)

Dorota123
    Participant
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

ananeczka, m贸j ma piank臋 magiczne zoo, bardzo fajna zabawka z nakr臋canymi zwierz臋tami, godzinami si臋 ni膮 bawi, wiec 偶wietny wyb贸r, na pewno si臋 synkowi spodoba 馃槈

Primawera77
    Member
    • Odp.: 6
    • Pocz膮tkuj膮cy

Dka ma艂ych dzieci polecam zabaweczki jednak z Fisher Price. Bezpieczne, pobudzaj膮 wyobra藕nie dziecka, ucz膮 i bawi膮 zarazem. Dostosowane do wieku. W Empiku mozna dosta膰 ca艂e zestawy super gier planszowych, kt贸re mam wra偶enie wracaj膮 do 艂ask. I dobrze. KAraoke dla dzieci, maty do ta艅czenia czy np nowy twister. Popatrzcie te偶 na allegro

ciccilla
    Member
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

Je偶li chodzi o kupowane zabawki to jestem za grami. Nie do偶膰 偶e to fajna zabawa to jeszcze integracja i mo偶liwo偶膰 sp臋dzenia czasu z dzieckiem. Puzzle to te偶 偶wietna zabawa.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Edukacyjne i ciekawe zabawki dla naszych dzieci"

Przewi艅 na g贸r臋