• Autor
    Odp.
  • Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Antywirusy już zaczęły się przystosowywać 😉 Najczężciej wiadomo:XP i Vista. Ale prawie wszystkie antywirusy „Z górnej półki” współpracują już w Windows 7. Do tego na Mac OS powstał już program antywirusowy. O ile się orientuję, to na Linuxa też już można coż znaleźć (ale nie jestem pewien).

Ja miałem okazję używać przez pewien czas Linux SUSE. Prosty w obsłudze, ale trzeba się przyzwyczaić po windzie. Też dużo dobrego słyszałem o Ubuntu.

ecstasy_of_gold
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 98
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

O ile się orientuję, to na Linuxa też już można coż znaleźć (ale nie jestem pewien).

ClamAV

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Oho…A tak z ciekawożci spojrzałem. Szok:| Panda, AVG, avast… Tylko wiadomo, że czężć z nich różni się od wersji na windowsa. No ale dobrze wiedzieć 🙂 Ehhh…człowiek codziennie uczy się czegoż nowego 😛

Brokk
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

tak jak wczeżniej zostało powiedziane że najwięcej wirusów jest pod Windows-a. moge się założyć że jak linux bedzie coraz popularniejszy w użytkowaniu to wirusów tez przybędzie.

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

łoo 😀 Fenris 😀 serio Pandzior jest na Linuxa? 😀 bajer 🙂
    kolejny powód za 😛
    idę szukać jakiegoż podręcznika do Linuxa 😛

ecstasy_of_gold
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 98
    • Stały bywalec

Jeżli wybierzesz Ubuntu, to zamiast podręcznika polecam [usunięto_link]
    ew. rozpoznanie wroga walką:]

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Ja jeszcze myżlę nad Windows 7. Prawdopodobnie ruszy na moim laptopie, a chciałbym się przekonać, jak to wygląda i jakie ma możliwożci. Coraz więcej programów jest kompatybilnych z siódemką, zresztą już większożć liczących się antywirusów też, tylko ciekawe jak ze stabilnożcią, skoro to dopiero beta.

A Linux SUSE też ma swoje forum 😉

Brokk
    Member
    • Zapaleniec

tutaj jeszcze bym poczekał z ocena W7 i programami na tą wersje Windows-a. Dopuki jej nie skończą wiele może się zmienić. Dla mnie firmy produkujące programy antywirusowe działąją troche w ciemno (mogesię mylić)

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Producenci antywirusów muszą nie tylko radzić sobie z nowymi zagrożeniami, ale też z konkurencją i różnorodnożcią systemów operacyjnych. A chyba jedyny sposób na znalezienie się w czołówce, to wypużcić najlepszy produkt, wszechstronny i przeznaczony dla jak największej rzeszy użytkowników.

Brokk
    Member
    • Zapaleniec

ale niestety nie da się tak żeby przypasować jednym programem wszystkim 🙁 Osoba która to zrobi wg mnie powinna dostać Nobla. 🙂

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Brokk – coż w tym jest 😛 jak mówi stare przysłowie: jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził 😛

ecstasy – jak będzie trzeba to walką 😀
    ale dzięki za cynk z tym forum 😀 zajrzę chętnie 😀

Fenris – a adresik daasz? <ładne oczka> 😀

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Z przyjemnożcią:P

[usunięto_link] <---to do Polskiego oficjalnego forum (jeżeli logo Pandy Ci się spodobało, to w logo Suse pewnie też się zakochasz xD).[usunięto_link] <--a Tutaj oficjalne

patunia28
    Member
    • Zasłużony

ha ha! :mrgreen: ale kameleonek 😀 przeeepięknyy 😀
    a wiesz? ja mam u siebie takiego zarąbistego pingwinka z linusia 😀 bo sobie crystal xp zamontowałam jakiż czas temu 😀 i jest przecudaczny 😀
    choć pandzior i tak wymiata 😀

plasko_buta
    Member
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

uzywalam kiedys nortona i..lipa, pozniej avasta- rowniez lipa..teraz nie mam nic tylko regularnie skanuje mks-virem…[/i]

patunia28
    Member
    • Zasłużony

łooo… i nie nudzi Cię to? ja bym pewnie zapominała notorycznie 🙁

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Antywirusy"

Przewiń na górę