- AutorOdp.
- 20 grudnia 2010 at 07:30
Kowal ale wiesz coż na temat wpływu na mesalazynę żrodków nasennych?podeżlij prosze jakiż artykuł?
7 marca 2013 at 06:34Czasy teraz takie mamy, że człowiek wraca z pracy zestresownay i ciężko potem zasnąć snem spokojnym… dlatego ja wieczorkiem piję sobie melisę i jak to nie pomaga to dodatkowo przyjmuję suplement Forsen by następnego dnia mieć energię do działania
14 marca 2013 at 14:10czytanie! czytanie i jeszcze raz czytanie!
można dobrze wykorzystać ten czas.. 🙂
i trochę zazdroszczę, bo wieczorem biorę książkę czytam dwie strony i odpadam..15 marca 2013 at 16:08@Kowal wrote:
Nie łącz w porcji. Metioninę w naturalnej postaci znajdziesz w mleku bądź jajkach.
Aaaa to dlatego zaleca się pić mleko na noc, żeby lepiej spać. Choć interesuję się tym tematem bardzo, tego nie wiedziałam 😀
11 listopada 2014 at 22:38Ja się staram wieczorem wyciszać, na przykład spacerem, czytaniem, słuchaniem muzyki. Na pewno nie sportem, bo to podnosi ciżnienie i rozbudza. Można też wspomagać się ziołami, nawet nie trzeba parzyć – są skoncentrowane w tabletkach w dużych dawkach. Odprężają, relaksują, koją nerwy co pomaga w zażnięciu. Może np Nervocalm Noc, ja czasem korzystam, zwłaszcza po ciężkim i stresującym dniu w pracy. Silne działanie ułatwia zażnięcie.
21 listopada 2014 at 19:25Różne są przyczyny bezsennożci, ja nie mogę spać jak miałam danego dnia dużo stresu, to wszystko się kumuluje i później zamiast spać to analizuję cały dzień.
26 listopada 2014 at 10:39Ja też mam problemy z zażnięciem i na dodatek jak już uda mi się zasnąć to w połowie snu córka przychodzi do łóżka i mnie budzi. Faktycznie nie raz pomaga mi czytanie książki, albo strasznie nudny film, który usypia 🙂
25 kwietnia 2015 at 19:48Tak film, książka pomagają ale czasem i to nic nie daje, ja co jakiż czas włażnie jak mam stresujący dzień i wiem, że ciężko mi będzie zasnąć to biorę nervomix (jest na bazie melisy i chmielu) i pomaga mi to zasnąć.
13 lipca 2015 at 08:05Moja teżciowa też stosuje wspomniany nervomix i jest naprawdę zadowolona z jego działania.
30 lipca 2015 at 15:46zwykle na takie problemy z bezsennożcią, które u mnie akurat wynikają z róznych stresów biorę forsen forte. jest z melatoniną i ziołami, więc całkiem nieszkodliwy skład. ale wiadomo, ze lepiej byłoby gdyby się pozbyć nerwów i spać spokojnie 😛
4 sierpnia 2015 at 13:05Wiadomo, że lepiej usnąć spokojnie i be nerwów, ale kto w dzisiejszych czasach nie ma stresującego życia 🙁 Ja też biorę nervomix jak Yoda, bo nie wycisza i pozwala łagodnie zasnąć.
5 sierpnia 2015 at 08:36Meliska[usunięto_link] ciepło mleczko[usunięto_link] kanapeczki z miodem[usunięto_link] 😀
11 sierpnia 2015 at 08:54jak bylam w ciazy to dostlam supermami oduszke ortopedyczna i na niej spalam, od tamtego czasu juz tak sie do niej przyzwyczailam bo jest wygodna i antyalergiczna, ze spie na niej dotychczas.. bo dzieki niej przesypiam cale noce
- AutorOdp.