• Autor
    Odp.
  • Monika
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 897
    • Zas艂u偶ony

[usuni臋to_link] wrote:

wtf. przeciez twoje dzialania to sprowokowaly… ktos kiedys powiedzial, ze inni beda cie szanowac na tyle, na ile sama na to pozwolisz… sama ustalasz swoja wartosc i albo sie to komus podoba, albo nara… dalas mu wolna reke, no to sobie chlopak zaszalal. bylo go opieprzyc albo rzucic jak zarywal do innych lasek.

i moze przestan sie nad soba rozczulac, niepotrzebnie sobie wkrecasz takie mysli. znajdz sobie jakies zajecie or sth

nie czytalem wszystkich postow, wiec jesli cos powtorzylem to sorry

Troche racji masz,ale nie jest tak latwo odejsc od kogos,kiedy sie naprawde kocha..ma sie ta nutke nadzieji,ze wszystko sie ulozy.

miluski
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Jak mo偶na upokorzy膰 drug膮 osob臋 je偶eli naprawd臋 nam na niej zale偶y.
    Uwa偶am 偶e on nie zas艂uguj臋 na ciebie chod藕 wiem 偶e by艂o by ci ci臋偶ko z nim zerwa膰, a najlepiej by by艂o jak by偶 o tym z nim pogada艂a o tym co zrobi艂.

Sandy
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 382
    • Pasjonat

ja wczoraj sobie popilam i wrocilam pozno do domu.
    jakos nagle dostalam odwagi i powiedzialam do mojego meza w prost ze go juz nie kocham i ze chce odejsc…
    spodziewalam sie jak zwykle awantury i wyzwisk… ale go po prostu zatkalo!3h rozmawialismy i stwierdzilismy ze moze bedzie lepiej jak sie rozstaniemy w normalnych stosunkach.
    nie wiem jak to bedzie wygladalo jak rzeczywiscie zaczne pakowac rzeczy,czy znow w jakas furie czy moze sobie wszystko przemyslal…
    wszystko teraz zalezy czy to mieszkanie dostane czy nie…
    3-mcie kciuki! 馃檮

Piroman
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 67
    • Sta艂y bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

馃檨 hmm.. zwiazek co dzis to oznacza w moim przekonaniu malo juz co… bylam z gosciem 3 lata…oddlam mu wszytsko cla siebie i wiecej nawet… znaoislam glupie upokorzenia zabawy z innymi laskami na parkiecie … kolegow picie…. jakies fochy…i wogole obrazy i takie tam… a najgorsze jest to w tym wszytskim ze za kazde urodziny czy jakies znaczace daty chocby walentynki.. zawsze dostawalam zjaby i niewiem do tej pory o co… chyba tylko o to ze kupowalam prezant bo chcialam go decenic bo caly czas niby nie docenialam… a ost jak szedl na wyjazd do monu po imprezce z kumplami… uderzyl mnie i jak tu ufac komus… a tak go kochalam… nic ze mnie wyzywal i upokarzal…

Kawa艂 s****…na ale podziwiam Twoje oddanie… Moja siostra teraz re偶 przechodzi podobne nastroje bo zostawi艂 j膮 narzeczony, jednak nie by艂 a偶 takim palantem….

Nie no k****, 偶eby uderzy膰 swoj膮 kobiet臋 trzeba by膰 totalnym zerem…. szczeg贸lnie kogo偶 o takim podej偶ciu jak Ty mia艂a偶…. Wsp贸艂czuj臋 g艂臋boko i podziwiam Ci臋 Aszito.

Ania_
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

Nie rozumie Twojego podejscia, fakt byliscie razem 3 lata i ciezko to przekreslic, ale JAKIE to by艂y 3 lata? Rok by艂o mi艂o, a p贸偶niej co? upokarzanie? kto偶 taki jak „Tw贸j” chlopak to dran i ****** z takimi ludzmi sie nie zadaje! Gdyby mnie facet upokorzyl to trzaskam drzwiami i juz mnie nie zobaczy.. a na pewno nie w swoich ramionach… 馃檮

Olgus
    Member
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

To niedopuszczalne. Je偶li facet by mnie bi艂 to by艂by koniec.

Ale rozumiem, 偶e ofierze trudno zako艅czy膰 zwi膮zek, je偶li kocha, je偶li jest zastraszana czy te偶 je偶li uwa偶a, 偶e sobie nie poradzi bez tego „faceta”. Poza tym zawsze pojawia si臋 pytanie: co powiedz膮 ludzie, jak si臋 dowiedz膮? Jaki to b臋dzie wstyd. A to nie kobieta musi si臋 wstydzi膰, tylko damski bokser, kt贸ry z prawdziwym facetem nie ma nic wsp贸lnego.
    Tutaj wchodzi w gr臋 syndrom ofiary. Trzeba sobie z tym poradzi膰, najlepiej pracuj膮c z psychologiem, 偶eby wyj偶膰 z tej koszmarnej sytuacji.

Hegemonia
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 562
    • Zas艂u偶ony

@Olgu偶 wrote:

To niedopuszczalne. Je偶li facet by mnie bi艂 to by艂by koniec.

Pamietam, kilka lat temu, moja przyjaci贸艂ka, przegl膮daj膮c si臋 w karmazynie p贸艂s艂odkiego wina na jednej z licealnych posiad贸wek m贸wi艂a dok艂adnie takie s艂owa „je偶li facet by mnie bi艂 to by艂by koniec…”
    Liceum si臋 sko艅czy艂o. Ka偶da z nas posz艂a w艂asn膮 drog膮. Studia. Szale艅stwo. „Dorastanie”. Spotka艂am si臋 z ni膮 przed 偶wietami. Opowiedzia艂a mi histori臋, zupe艂nie jak z gazety. Nie mog艂am uwierzy膰…

Dosta艂a si臋 na upragnion膮 medycyn臋. No i zacz臋艂o si臋. Akademik, poznawanie miasta, imprezy. W mi臋dzyczasie pojawi艂 on – adonis na ostatnim roku prawa, chodz膮cy idea艂. Zamieszkali ze sob膮 po dw贸ch intensywnych miesi膮cach znajomo偶ci i ju偶 od pierwszego dnia wci膮gn膮艂 j膮 w bagno. Najpierw dragi, nieko艅cz膮ce si臋 awantury i w ko艅cu pierwsze „klapsy”. I tak przez 9 miesi臋cy. Odesz艂a tylko dlatego, 偶e matka zabra艂a j膮 stamt膮d si艂膮. Studia oczywi偶cie posz艂y do lamusa, po roku przerwy zacz臋艂a inne, cho膰 spokrewnione. Ci膮gnie za sob膮 baga偶 w postaci wspomnie艅 gwa艂t贸w, wizyt na komisariacie, itd. Pami臋ta艂am j膮 jako silk膮 jednostk臋, wielk膮 osobowo偶膰, gdy mi to opowaida艂a nie chcia艂am jej uwierzy膰, a偶 do chwili kiedy powiedzia艂a dlaczego nie zwr贸ci艂a si臋 do nikogo o pomoc…
    Ba艂a si臋, 偶e us艂yszy, 偶e „sama mu na to pozwoli艂a”. Przypomnia艂am sobie, 偶e dawno temu, w liceum, gdy o tym dyskutowa艂y偶my, w艂a偶nie takie podej偶cie mia艂a wi臋kszo偶膰 z nas „je偶li kobieta pozostaje przy boksuj膮cym j膮 facecie to sama si臋 na to godzi, na taki los…” 呕ycie pokaza艂o, 偶e czasem zdradzamy same siebie. I to jest najgorsze!

@Olgu偶 wrote:

Tutaj wchodzi w gr臋 syndrom ofiary. Trzeba sobie z tym poradzi膰, najlepiej pracuj膮c z psychologiem, 偶eby wyj偶膰 z tej koszmarnej sytuacji

Moja przyjaci贸艂ka nadal wsp贸艂pracuje z psychologami. Min臋艂o ju偶 troch臋 czasu, a ona nadal boi si臋, 偶e jak go spotka to mu wybaczy. Nie wr贸ci, ale wybaczy, a to napawa j膮 obrzydzeniem do samej siebie, bo wkr臋ca sobie, 偶e oka偶e mu tym swoj膮 s艂abo偶膰.
    B艂臋dne ko艂o.

Aszita – trzymam kciuki, 偶eby Twoja karta wreszcie si臋 odwr贸ci艂a!

aszita
    Member
    • Temat贸w: 14
    • Odp.: 84
    • Sta艂y bywalec

Dziekuje… naprawde dziekuje wszytskim ktorzy tu napisali.. dzikuje za rozumienie i ta sile ktora mi dodaliscie… dzikuje sandy ze tez wypowiedzila sie na temat swojego facxeta.. wiem ze tez muszer sobie z tym poradzic… tak wspolpracuje z psychologiem.. od jakiegos czasu bo niewiem jak by sie to skonczylo.. bylam na skraju wyczerpania psychiznego…. ale poowli udaje mi sie wychodzic z tego, tez sie boje.. boje sie ze ktos inny bedzie mnie tak trakowal.. ze zrnowu bede sie chowac z siniakami…wiem.. czas mi pomoze… bylam teraz na studniwce z innym… boze jest on chory pryjechal po mnie i mi awantury robil przy innych… wstyd… i jak tu sie otworzyc do innych…..ehhh

taisa
    Member
    • Odp.: 189
    • Zapaleniec

Aszita powodzenie i odwagi!! trzymam kciuki

aszita
    Member
    • Sta艂y bywalec

hegemonia…… tak masz racje bledne kolo…. kurde, napislam tego posta z tego wzgledu ze kobiety boja sie o tym mowic, wstydza sie przyznac z jakimi brutalami mieszkaja czy wspolzyja…chcialam by te ktore nie maja odwagi sie do tego przynac wiedzialy e sa ludzie.. ktorzy choby slowem pomoga….

Sandy
    Member
    • Pasjonat

[usuni臋to_link] wrote:

hegemonia…… tak masz racje bledne kolo…. kurde, napislam tego posta z tego wzgledu ze kobiety boja sie o tym mowic, wstydza sie przyznac z jakimi brutalami mieszkaja czy wspolzyja…chcialam by te ktore nie maja odwagi sie do tego przynac wiedzialy e sa ludzie.. ktorzy choby slowem pomoga….

ja tez sie na poczatku wstydzilam przed znajomymi i rodzina a teraz mowie o tym otwarcie.nie ma sie czym chwalic ale czasami trzeba to z siebie wyrzucic 馃槢

Hegemonia
    Member
    • Zas艂u偶ony

Jasne, „nie ma si臋 czym chwali膰”, ale nie mo偶na te偶 takich rzeczy grzeba膰 gdzie偶 na dnie w艂asnej duszy, bo to chyba najgorsze z mlo偶liwych rozwi膮zanie. Dlatego w艂a偶nie wielki szacun dla Was i innych kobiet, kt贸re mimo wstydu, strachu, itp. decyduj膮 si臋 opowiedzie膰 o tym, co przezy艂y.

Sandy
    Member
    • Pasjonat

wlasnie zostalam nawyzywana znowu od najgorszych i znow w twarz opluta bo na internecie szukam mieszkania i pracy a ten psychol sobie ubzdural ze z kims czatuje chociaz mu pokazalam na jakich stronkach siedze.
    to chyba nie jest normalne… mam nadzieje sie w tym miesiacu wyprowadzic 馃檨

Hegemonia
    Member
    • Zas艂u偶ony

Trzymam kciuki Sandy, 偶eby wszystko posz艂o po Twojej my偶li! Bo ten Tw贸j eks 馃檮 馃檮 馃槼 ….szkoda pisa膰…

aszita
    Member
    • Sta艂y bywalec

randy sandy… wiej od tego podupcenca ile sil w nogach, moze do tego czasu zatrzymaj sie u rodziny albo jakis bliskich znajomych… przeciez jescze dojdzie do tego ze cie bedzie probowal zabic… jezu.. az mnie cos skreca jak slysze to wszytsko… nie pokazuj mu stron jak szukasz miesznia, najlepiej wyprowadz sie w inne miasto wiemto ciezkie bedzie ale przynjamniej cie nie znajdzie.. i te strony co szukasz to on zapamieta i tam bedzie cie szukal…. pisz co sie dzieje…czekamy

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " chlopak mnie upokarzal…."

Przewi艅 na g贸r臋