• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Zamiast lekarzy zacznij jeżć jak człowiek. 4 posiłki dziennie to minimum i ostatni na 2-3h przed snem zależnie czy lekki czy ciężki.

fafik
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Jest taki naturalny preparat, który zwie się MACA – regeneruje organizm i dodaje witalnożci. Ja biorę każdej jesienii nie mam problemów z apatią ani z chorobami.

Anonymous
    Member
    • Guru

Teraz nie mówię o tym żrodku jednak widzę,że słowo naturalne jest nadużywane i tu na forum oraz życiu. Ludzie chyba podżwiadomie chcą myżleć ,że jeżli coż jest pochodzenia naturalnego to jest nieszkodliwe co jest oczywiżcie błędne, ba naturalne żrodki chyba nawet są bardziej szkodliwe.

inga03
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Witam Forumowiczki…

Ostatnio tak sobie myżlałam dlaczego czuję się bardzo często zmęczona, szybko się męczę, podczas wstawania robi mi się ciemno przed oczami, brakuje mi energii, często boli mnie głowa, czuję się ospała 🙄

Mama mówiła mi, że to brak witamin. Mam 19,5 lat, praktycznie nie piję kawy (1 na 2 tygodnie i to słaba), nie palę…Może faktycznie brakuje mi magnezu, potasu, żelaza.
    Może wpływ an to ma trochę fakt, że od dwóch tygodni pozwalam sobię na dietkę ,,bezkolacyjną”? Mam 58,5kg i 179 wzrostu, nie chcę schudnąć drastycznie, po prostu chcę zrzucić nieco tłuszczyku z bioder i brzuszka na ciepłe dni 😀 śniadanie jem bardzo obfite, obiad również( ok 15), a po 18 staram się już nic nie jeżć. Czy to wpływa na moje samopoczucie?

Nie znacie jakiegoż multisuplementu diety, za niedużą cenę i…dobrego? Potrzebuję jakiegoż zastrzyku energii, bo naprawdę czuję się taka nie do życia…Kurcze, a może to ,,przesilenie wiosenne” 😉

Pozdrawiam!

A spadek nastroju może występuje u Ciebie? Czasami tak zaczyna się depresja.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

No włażnie Kowal rozwiń temat:)Wiem,ze np.Wit A w połączeniu z paleniem może wywoływać raka.Witaminy w nadmiarze szkodzą…

Anonymous
    Member
    • Guru

To bardzo długi temat ,ale błędem jest twierdzenie ,że naturalne jest lepsze. Owszem jeżli mówimy o jedzeniu warzyw to może tak,ale syntetyczne produkty lub na bazie naturalnych nie widzę większej różnicy. A słowo ewidentnie używa się by sprzedać produkt. Obecnie w suplementach to włażnie naturalne produkty są w ten sposób wciskane bądź na ich bazie. Produkty ziołowe nie powinny być przyjmowane nieustanie gdyż kumulują się w organizmie równie dobrze jak toksyny, poza tym często wchodzą w interakcję z lekami i przypadku niektórych występuje całkiem sporo efektów ubocznych.
    Witaminy w nadmiarze szkodzą ,owszem lecz nie wszystkie i nie ma większej różnicy czy mają postać syntetycznej czy naturalnej. Nieraz również wchodzą w interakcję z lekami. Zawsze warto spytać. Należy też odróżnić toksycznożć ,a efekty uboczne ,bo może być drugie bez pierwszego. Poza tym przy przyjmowaniu ważny jest również wiek, masa, płeć, aktywnożć fizyczna, a w przypadku kobiet i stan fizjologiczny.
    Kolejną rzeczą jest to iż wiele preparatów nie działa.Przykład kordyceps chiński, a w przypadku żeń szenia np. często stosuje się różne rodzaje, panax ginseng(żeń-szeń włażciwy) działa,ale już np, eleuterokok kolczasty lub inaczej syberyjski już nie.
    A co do syntetyków przykład johimbina syntetyczna ,a naturalna. W przypadku naturalnej efekty uboczne są znacznie większe i czężciej występują.
    Oczywiżcie napisałem tu wszystko bardzo oszczędnie,ale chciałem o różnych rzeczach ;p

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Oprócz włażciwej diety i w miarę możliwożci treningu warto jest też przyjmować kompleks witamin, np. Vita-Min Plus. Nie jest drogi, na hellhound.pl kosztuje niecałe 20 zł, a może skutecznie dodać energii i wyeliminować ospałożć.

ptysia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

A ja na Twoim miejscu zmieniłabym po pierwsze podejżcie do „tłuszczyku”. Jeżli chcesz zgubić małe co nieco z bioder i brzucha to lepiej zacznij ćwiczyć codziennie, a nie przechodzić na dietę i nie jeżć posiłków po 18. Według mnie powodem, dla którego czujesz się zmęczona i nie masz siły jest włażnie zbyt mała ilożć posiłków. Lepiej jeżć czężciej, ale mniej niż rzadko a syto. Dwa posiłki to zdecydowanie za mało.

W międzyczasie oczywiżcie możesz iżć do lekarza, bo kto wie – jak tu już wspomniano – może to początek jakiejż choroby. Ale przede wszystkim JEDZ WIĘCEJ. Tłuszczyk zrzucisz poprzez regularne ćwiczenia a nie odchudzanie się i rezygnowanie z jedzenia. Dodatkowo staraj się jeżć więcej warzyw i owoców by dostarczyć organizmowi potrzebne witaminy i minerały.

anielinkaa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Przeczytałam, że dzienne zapotrzebowanie żelaza dla kobiet od 19-50 lat wynosi 18mg. Jakie tabletki tyle zawierają? Jakież dwa miesiące temu kupiłam Plusssz Multiwitamina Żelaz, ale to bardziej ze względu na wiele witamin, niż żelazo. Z resztą tam jest tylko 33% dziennego zapotrzebowania na żelazo. Więc nie nadaje się zbytnio do leczenia niedoboru żelaza.
    A Ty, smarta jakie teraz tabletki zażywasz? Chodzi mi o te z żelazem.

Pozdrawiam, 😀

E tam ja nie wierze w skutecznożć tych pluszów, nie ma to jak rozpużcić chelatowe żelazo (np chelaferr) w soku z cytryny, tylko takim żwieżo wyciskanym – to dopiero jest bomba witaminowa!

Holistic
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Warto wdrożyć suplementację np: Alveo lub Kyani, są to wysokiej jakożci suplementy, które wzmocnią ciało i dodadzą mnóstwo energii. Do tego trochę sportu i gotowe 🙂

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Ostatnio tak sobie myżlałam dlaczego czuję się bardzo często zmęczona, szybko się męczę, podczas wstawania robi mi się ciemno przed oczami, brakuje mi energii, często boli mnie głowa, czuję się ospała 🙄

Po pierwsze czy występują jakież schorzenia, problemy zdrowotne. Po drugie czy odpowiednio się odżywiasz, nie spożywasz zbyt dużo cukrów we wszelakiej postaci od słodyczy do przetworzonych produktów typu biały ryż, makaron itp.

[usunięto_link] wrote:

Mama mówiła mi, że to brak witamin. Mam 19,5 lat, praktycznie nie piję kawy (1 na 2 tygodnie i to słaba), nie palę…Może faktycznie brakuje mi magnezu, potasu, żelaza.

Mama może mieć rację,ale nie musi. Brak niektórych witamin czy minerałów powoduje osłabienie, ale ciężko stwierdzić bez dowodów 🙂 Może zrób tak:
    Zacznij pijać kawę no chyba ,że nie lubisz 🙂 (możesz też pozyskać kofeinę w tabletkach, koszt jeżli poszukasz to jakież 17zł za 100tabletek, działa lepiej niż kofeina zawarta w kawie). Jeden minus,że to nie zastąpi braków organizmu. Możesz pomyżleć też nad żeń szeniem. I ważna rzecz ,bo po tym co czytam nie uprawiasz żadnego sportu. Zacznij się ruszać i wcale nie musi być to kolosalny wysiłek ,ale rekreacja różnego typu. I zacznij zdrowo się odżywiać.

[usunięto_link] wrote:

Może wpływ an to ma trochę fakt, że od dwóch tygodni pozwalam sobię na dietkę ,,bezkolacyjną”? Mam 58,5kg i 179 wzrostu, nie chcę schudnąć drastycznie, po prostu chcę zrzucić nieco tłuszczyku z bioder i brzuszka na ciepłe dni 😀 śniadanie jem bardzo obfite, obiad również( ok 15), a po 18 staram się już nic nie jeżć. Czy to wpływa na moje samopoczucie?

Nie wiem kto nakładł Ci takich głupot do głowy by nie jeżć po 18 i jakie ma na to uzasadnienie. Na pewno ten sposób doprowadzi do odwrotnej sytuacji. A dwa posiłki to zbyt mało.

[usunięto_link] wrote:

Nie znacie jakiegoż multisuplementu diety, za niedużą cenę i…dobrego? Potrzebuję jakiegoż zastrzyku energii, bo naprawdę czuję się taka nie do życia…Kurcze, a może to ,,przesilenie wiosenne” 😉

Znam wiele suplementów, ale nic nie dadzą bez odpowiedniego żywienia. Wszakże suplement to albo skoncentrowane pożywienie,albo wyciąg z pożywienia jakiż substancji więc nie spodziewaj się po nich magi.

Co do yerba mate jak ktoż tam pisał to zwykła kofeina, tak jak w kawie czy herbacie lub guaranie.

Nevermind
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Mam podobny problem. Tylko u mnie pojawia się to co roku – z przyjżciem jesieni. Brak energii, ospałożć, przygnębienie. Możecie się żmiać, ale zwyczajnie brakuje mi słońca. Co robię? Staram się w miarę zdrowo odżywiać (banany i orzechy wskazane) do tego sport, szczególnie coż rytmicznego, to wszystko dodaje mi energii.
    Raz na jakiż czas pozwalam sobie na kilka minut w solarium, nażwietlona też czuję się lepiej 🙂

justy
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

polecam też uprawianie sportu. na prawdę dodaje energii. no ale trzeba duzo samozaparcia by wstac wczeżnie rano.

Majka82
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

To mogą być też typowe objawy związane z problemami z tarczycą lub poziomem cukru.

szamanka
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Jeżeli nie są to objawy żadnych „problemów zdrowotnych” radziłabym zdecydowanie zmienić sposób żywienia tzn. tak jak wspomniał wczeżniej Kowal2 jeżć w normalnych ilożciach i faktycznie przyłożyć się do zdrowego odżywiania. Nie mówię by od razu przechodzić na jakież zdrowe diety czy coż w tym stylu, po prostu zacząć się zastanawiać co się spożywa. Do tego odrobina ruchu w ciągu tygodnia – spacer, jogging… a nie ciągłe siedzenie przed komputerem i tv. 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ciągłe zmęczenie,brak energii,ospałożć…jak to,,wyleczyć”?"

Przewiń na górę